صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تاریخ قدیم قم با انجام کاوش‌های باستان‌شناختی مشخص می‌شود

۱۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۳:۱۵
کد خبر: ۲۷۵۵۵۳
معاون اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قم گفت: محوطه و تپه‌های تاریخی قم نیازمند کاوش علمی است، چراکه تاریخ قدیم قم با کاوش‌های باستان‌شناختی مشخص می‌شود.
به گزارش گروه جامعه ،عمار کاوسی گفت:بیش از ۳۶۰ اثر تاریخی استان قم به‌ثبت آثار ملی رسیده  که نیمی از این آثار، شامل تپه‌ها و محوطه‌ها، نیازمند کاوش علمی و مستندنگاری برای دست‌یابی به هویت است.

وی افزود: بیش از ۸۲۰ اثر تاریخی دیگر در این استان شناسایی‌ شده است که از این تعداد بیش از ۹۰ مورد در منطقه قمرود قرار دارد.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قم، با بیان اینکه اعتبارهای کاوش علمی بسیار محدود است گفت: با کمبود منابع مالی و اقتصادی، در طول سال هزینه‌ها فقط صرف کاوش یک محوطه تاریخی می‌شود.

وی ادامه داد:باید بتوانیم اعتبارهای قابل‌توجهی جذب کنیم تا هزینه کاوش‌های علمی و مستندنگاری و تعیین نقشه‌راه مرمت و حفظ آثار تاریخی تأمین شود.

کاوسی بیان داشت: روستای قمرود متعلق به دوره نوسنگی و مربوط به هزاره ششم تا چهارم قبل از میلاد است که حدود هشت مرحله کاوش علمی بر روی آن صورت گرفته است.

وی به قدمت تپه قلی درویش اشاره کرد و گفت: طبق کاوش‌های علمی، به لایه‌هایی از هزاره پنجم تا اول قبل از میلاد رسیده‌ایم که این امر نشانگر قدمت بیش از شش‌هزارساله قم است.

کاوسی اضافه کرد: تپه قلی درویش در شهر قم واقع در بلوار جمکران از ابتدای ریل راه‌آهن تا ۷۰ متری جاده کاشان مربوط به دوره پس از تاریخ عصر آهن است که در اواخر سال ۱۳۸۲ با شماره ۱۰۱۷۳ به‌ثبت آثار ملی ایران رسیده است.

وی با اشاره به کاوش علمی در قلعه محمدآباد کاج گفت: دومین مرحله کاوش را پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قم در این مکان صورت داد، ضمن اینکه نخستین دوره کاوش علمی در سال ۱۳۶۴ را مرکز باستان‌شناسی ایران انجام داده بود که مستندهای علمی به‌دست‌آمده نشان می‌دهد این قلعه متعلق به اوایل دوران اسلامی است و تا دوران سلجوقی و صفوی قابل‌استفاده بوده است.

کاوسی خاطرنشان کرد: قلعه‌گلی محمدآباد کاج، واقع در روستای کاج بخش مرکزی از توابع استان قم، مربوط به دوره پارتی‌اسلامی است که در سال ۱۳۸۰ با شماره ۴۴۲۲  به‌ثبت ملی رسیده است.
انتهای پیام/ 


برچسب ها: قم میراث فرهنگی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *