۱۴۰ مدرسه علمیه ویژه خواهران در قم راهاندازی شد
«توسط مرحوم آیتالله شرعی و از طریق کمک خیرین ۱۴۰ مدرسه علمیه ویژه خواهران در قم راهاندازی شد.»
به گزارش گروه سیاسی ؛ حجتالاسلام والمسلمین ابراهیمیان، معاون ارتباطات حوزههای علمیه عصر امروز در همایش تجلیل و گرامیداشت خیرین حوزههای علمیه که در مجتمع آدینه برگزار شد با بیان اینکه خیرین همچون باران بهاری هستند که جامعه از طراوت آنها بهره میبرد، اظهار کرد: خداوند در چند آیه قرآن انسان را خطاب قرار میدهد و می فرماید آیا کسی هست به خدا قرض بدهد؟ کسانی که در کار خیر مشارکت میکنند با خداوند معامله میکنند و چند برابر آن را دریافت میکنند.
وی گفت: در ابتدای سال ۷۶، ۱۳۶ مکتب وحوزه عملیه داشتیم که از بین آنها ۵۰ مدرسه برای حوزه علمیه بود و مابقی مکتب خانه بودند. در سالهای اخیر پیشرفت بسیار خوبی در راستای ترویج حوزههای علمیه داشتهایم. ۱۴ گروه آموزشی برای تدوین متون دینی برای استفاده خواهران فعال هستند. در سطح دو حوزه ۳۹۴ دانش آموخته، درسطح سه ۵۹ دانشآموخته و در سطح چهار ۷ دانش آموخته داریم. در مجموع ۳۷ هزار فارغالتحصیل از حوزههای علمیه خواهران داریم و ۴۶۰ مدرسه فعال هستند. ساختوساز این تعداد از حوزههای علمیه بر عهده مدیریت مرکز حوزههای علمیه بوده که با منابع منطقهای توسعه ساختمانی پیدا کردهاند.
وی با بیان اینکه برنامه دیروز و امروز نبوده است که وضعیت فرهنگی کشور ما اکنون دچار مشکلاتی شده، بلکه آنها از ۲۵ سال قبل فعالیت خود را آغاز کردهاند گفت: مقام معظم رهبری در سالهای گذشته نسبت به این موضوع هشدار داده بودند اما ما توجه نکردیم. اگر مهدهای کودک و پیش دبستانیها را از همان ابتدا در عرصه فعالیت های حوزوی فعال کنیم دیگر شاهد این وضعیت فرهنگی نخواهیم بود.
ابراهیمیان تاکید کرد: مجمع خیرین حوزههای علمیه مردمی است و نباید آنرا به حالت اداری وارد کنیم. مرحوم آیتالله شرعی ۱۴۰ مدرسه عملیه از طریق خیرین در قم ساختند دلیل آن این بود که خیرین خودشان عضو هیات امنا بودند و آیتالله شرعی همواره گزارشی از پیشرفت و نحوه ساخت ارائه میدادند. کارهای مردمی پربرکت است و ما باید از ظرفیت آنها استفاده کنیم و نباید بگذاریم کارهای خیر دچار آسیب شود.
وی یادآور شد: امروز برای پیشبرد کاری نیازمند نیروی انسانی هستیم آنهم نیروی انسانی مخلص، در سطح کشور، حوزههای علمیه سطح دو بسیار فعال هستند اما سطح سه و چهار در عرصه تحصیلات حوزوی برای خواهران نیازمند حمایت بیشتری هستند و هر منطقه باید برای خود یک حوزه علمیه در سطح سه و چهار داشته باشد چرا که خواهران مثل برادران نیستند و قابلیت جابهجایی ندارند.
جامعه الزهرا میزبان بیش از ۸۰ کشور جهان برای تدریس طلبه خواهران است
در ادامه این همایش حجتالاسلام والمسلمین مدنی -رئیس جامعه الزهرا- با بیان اینکه بنیانگذار این مدرسه امام راحل و شخصیتهای بزرگ و مراجع عظام تقلید بودهاند، اظهار کرد: بیش از ۵۰ هزار فارغالتحصیل تاکنون از حوزه علمیه جامعه الزهرا داشتهایم و ما برای تحصیلات حوزوی خواهران تمام ردههای تحصیل در مدارج عالی را فراهم کردهایم و در این مدرسه میزبان خواهران طلبه بیش از ۸۰ کشور جهان بودهایم اما نکتهای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که برای جذب نیروی بیشتر با کمبود فضا روبرو هستیم که امیدواریم خیرین در این عرصه ما را یاری کنند چرا که افزایش طلبههای خواهر باعث میشود که آنها بر روی آموزشهای خانواده و مشاوره جوانان بیشتر کار کنند و آنها یک مرکز مرجع برای سایر نهادها میشوند.
۱۲۰ مدرسه عملیه جدید برای گسترش فضای آموزشی حوزههای علمیه ایجاد شده است
همچنین در ادامه خلج مدیر مرکز عمران و نوسازی حوزههای علمیه خواهران - با اشاره به این مطلب که تا کنون ۱۲۰ مدرسه علمیه جدید برای گسترش فضای آموزشی حوزههای علمیه ایجاد شده است، گفت: بیش از ۶۵ مدرسه علمیه در مناطق دو مذهبی (شیعه و سنی) راهاندازی شد است و زمینهایی که عملیات عمرانی در آنها صورت گرفته هیچ شبهه شرعی ندارند و برای ساختوساز و طراحی و معماری تاسیسات برقی آن از خود مرکز کمک گرفتهایم و از نظر قانونی نیازمند نظام مهندسی نیستیم چرا که مجموعه خود دستگاه اجرایی است و زیرساختهای قانونی فراهم شده است و از این طریق نیازمند نظام مهندسی نیستیم. ما آمادگی این را داریم که خیرین هر میزان که آمادگی دارند از خدمات آنها استفاده کنیم.
حوزههای علمیه خواهران یک نمونه از اقدامات موثر فرهنگی نظام است
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی با گرامی داشت یاد و خاطره موسسان حوزههای علمیه خواهران از جمله مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت: اگر ما یک نمونه برجسته از اقدامات فرهنگی نظام جمهوری اسلامی را میخواهیم حوزههای علمیه خواهران یک نمونه از این اقدامات فرهنگی است. کشورهای غربی به دنبال تحول فکری و فرهنگی در کشور ما هستند و خانواده و بانوان را هدف قرار دادهاند اما دستاورد عظیم حوزههای علمیه و تحصیل بانوان در آن سبب شده که آنها به هدف خود نرسند.
وزیر دادگستری در ادامه با بیان اینکه موضوع زن موضوع اصلی فرهنگ جهان است، تاکید کرد: خیلیها فکر میکردند که جمهوری اسلامی نمیتواند در عرصه زنان و پاسخگویی به نیازهای آنها حرفی برای گفتن داشته باشد اما امروز میبینیم که رویکرد جمهوری اسلامی به زنان با رویکرد سایر مکاتب متفاوت است. امروز یکی از برگها برنده نظام جمهوری اسلامی اقدامات جامعه زنان است که همواره جایگاه تاثیرگذاری در انقلاب داشتهاند.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که حوزههای علمیه خواهران تعمیق بخش این موضوع است، تاکید کرد: امروز در حوزههای معارف، آموزش و علوم دینی به فعالیت بانوان اهمیت زیادی داده میشود و آنها مبلغ و مروج تفکر اسلامی هستند. اینکه جامعه خیرین ما برای تاسیس حوزههای عملیه گام برمیدارند کار آنها بسیار پربرکت و ماندگار است. آنها در عرصه مدرسه سازی ویژه بانوان طلبه حرکت میکنند که این امر خیر و برکت بسیار زیادی را برای آنها به ارمغان میآورد و این فعالیت آنها یک امر بسیار پسندیدهای است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *