صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرخش لندن در ساعت 17:00 به وقت تهران/ 200 ساعت برنامه ریزی که نتیجه عکس داد

۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۴:۰۷
کد خبر: ۲۷۴۳۴۷
"قالیباف استعفا دهد"، "شهردار باید برود"، "قالیباف برکنار شود" و ... باور می کنید این عبارات در زمانی که همه ی کشور{فارغ از جناح و نوع مسئولیت} بسیج بودند تا یک بحران را مدیریت کنند، توسط برخی از رسانه های نشانه دار و افراد خاص سر داده می شد؟

-گروه سیاسی: "# قالیباف_استعفا_دهد"، "#شهردار_باید_برود"، "#قالیباف_برکنار_شود" #قالیباف_استعفا و ...

درست زمانی که همزمان با فروریختن ساختمان 17 طبقه پلاسکو کشور مبهوت شده بود و آتش نشان های شجاع برای نجات جان و مال مردم در زیر 21 هزار تن آوار بودند، عده ای سیاست زده که از قضا پوشش میهن پرستی به تن کرده بودند، آب را گل آلود دیدند خشاب های خود را برای  هجمه های سیاسی علیه یک جریان پر کردند. آن هم حادثه ای که بسیاری از ارگان های کشور در آن سهمی داشتند و هریک به نوعی در تلاش برای رفع بحران پلاسکو بودند. 


این شعارها در زمانی که همه کشور{فارغ از جناح و نوع مسئولیت} بسیج بودند تا یک بحران را مدیریت کنند، توسط برخی از رسانه های نشانه دار و افراد خاص سر داده می شد؟ پس بخوانید:


صبح پنج شنبه (30 دی ماه) بود که آتش‌سوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو در مرکز شهر تهران به گرفتار شدن جمعی از آتش‌نشانان منجر شد؛ دقایقی بعد از این اتفاق و با وجود اینکه آتش همچنان شعله ور بود و خبری از سرنوشت آتش نشانان محبوس و برخی شهروندان نبود، عده ای به دنبال بهره برداری سیاسی از این حادثه دردناک بودند.

قالیباف استعفا دهد!| تاکید بر این نکته لازم است که بحث گزارش پیش‌رو پیدا کردن مقصرین حادثه پلاسکو نیست و در ادامه به دو گزاره ای که توسط منتقدین شهردار تهران در مورد پلاسکو مطرح شد اشاره گذرا کرده و سپس به اصل موضوع گزارش می پردازیم.

قالیباف چرا پلاسکو را پلمب نکرد؟| "شهرداری تهران توان پلمب ساختمان‌ پلاسکو را داشته و این کار را نکرده است." این گزاره بارها و بارها توسط رسانه های نشانه دار برای تخریب سازمان مذکور تکرار شد، فارغ از اینکه بسیاری از کارشناسان معتقدند که امکان پلمب پلاسکو بدلیل کارگاهی بودن در اختیار وزارت کار بوده است نه شهرداری، پاسخ معاون اول قوه قضائیه پیرامون این موضوع خواندنیست.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای، ﺳﺨﻨﮕﻮی قوه ﻗﻀﺎئیه در یکصد و هفتمین ﻧﺸﺴﺖ ﺧﺒﺮی خود با اصحاب رسانه با تاکید بر این نکته که "درمورد حادثه ساختمان پلاسکو هرکسی قصور داشته باشد و قصور وی به اثبات برسد، دادسرا  ورود می‌کند."، گفت: "وظیفه رفع خطر در ساختمانها به عهده شهرداری است که البته پلمب اینگونه ساختمانها بوسیله شهرداری بدلایل مختلف امکان پذیر نبوده است."


 این مقام عالی رتبه قضایی علاوه بر این افزود: "فرض کنیم تعداد دیگری از ساختمانهای مشابه ساختمان پلاسکو وجود داشته باشد. آیا می‌شود همه آنها را پلمب کرد؟ آیا راه منطقی بجای پلمب، رفع خطر از اینگونه ساختمانها نیست؟  براساس شنیده‌ها 3 هزار نفر در ساختمان پلاسکو کار می‌کردند؛ حال باید توجه کرد که آیا می‌شود به 3 هزار نفر از کارکنان یک ساختمان گفت که دیگر کار نکنید؟ آیا چنین امری امکان‌پذیر است؟ طبق بند ۱۴ ماده 55 قانون شهرداری،‌ شهرداری موظف به رفع خطر از ساختمانهاست. آیا صرفا اخطار شهرداری کفایت می‌کند؟ ایا شهرداری برای همه این ساختمان‌ها امکانات و بودجه کافی را دارد؟"

به خاطر قالیباف تجهیزات آتش نشانی قدیمی مانده است| نکته دیگری که در رسانه های نشانه دار به آن تکیه می شد، قدیمی و به روز نبودن تجهیزات آتش نشانی بود که به نظر "قدیمی بودن تجهیزات" گزینه خوبی برای به گردن گرفتن اتفاقات اخیر نیست.

 به گفته ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی: لباس های امروز نیروی آتش نشانی با احتساب نرخ دلار امروز بالغ بر 8 میلیون تومان است که به محض ورود هر نیرو یک لباس در اختیارش قرارداده می شود و تجهیزات خودروهای آتش نشانی نیز جزو برندهای معتبر دنیا است. تجهیزات و خودروهای آتش نشانی با تایید کارشناسان از معتبرترین کارخانه های دنیا خریداری می شود و امروز از نظر تجهیزات و لباس ، دانش و توانایی مدیریت حادثه در سطح منطقه مطرح هستند.

#مرده_خوری_سیاسی_از _حادثه_پلاسکو/ هشتگ پرطرفدار این روزهای شبکه های اجتماعی

همانطور که پیش تر نیز ذکر شد بعد از حادثه دردناک پلاسکو، جناحی خاص فارغ از اتفاقات تلخی که افتاده بود تنها به دنبال استفاده سیاسی از این موضوع بودند، این روند تخریبی اینقدر شدید و یا به عبارت دیگر "آش اینقدر شور شد" که یکی از فعالین سیاسی به هم قطاران خود در جناح مزبور هشدار داد که این "موج قالیباف استعفا در حال تبدیل شدن به موج وزیر کار استعفا است."

آواربرداری تمام شد اما بهره برداری سیاسی از پیکرها همچنان ادامه داشت

بعد از بیش از یک هفته از حادثه دردناک پلاسکو بالاخره عملیات آوار برداری و شناسایی پیکرها به پایان رسید اما "جریان خاص" همچنان به دنبال بهره برداری سیاسی از پیکر مطهر شهدای آتش نشان بود به طوریکه آنها تلویحا از متقاضیان شرکت در مراسم تشییع پیکر شهدای آتش نشان خواستند تا در این مراسم از شعار و پلاکاردهای "قالیباف، استعفا" استفاده کنند، دستورالعملی که پیش تر نیز در صحن علنی شورای شهر در خیابان بهشت توسط یکی از اعضای این شورا نزدیک به این جریان کلید خورده بود.

زمان تشییع پیکرهای شهدای آتش نشان حادثه پلاسکو اعلام  و تلاش هایی که تشدید شد

"مراسم تشییع شهدای آتش نشان حادثه ساختمان پلاسکو دوشنبه از ساعت 8:30 صبح و از مصلای تهران آغاز می شود و در خیابان مفتح شمالی و خیابان شهید مطهری ادامه می یابد." با اعلام این خبر شمارش معکوس برای "جریان خاص" شروع شد تا تلاش های خود را برای همسو کردن مردم با خود و سواستفاده از آنها شدت دهد. آنها این بار "علنی" در رسانه های خود از مردم خواستند تا در مراسم مزبور (دوشنبه) شعار "قالیباف استعفا" را از یاد نبرنند.

دوشنبه 11 بهمن ساعت 8:30 دقیقه صبح- خیابان های منتهی به مصلی امام خمینی(ره)

مراسم تشییع پیکر شهدای آتش‌نشان راس ساعت برنامه ریزی شده آغاز و با حضور مسئولان عالی نظام از جمله آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس دستگاه قضا، علی لاریجانی رییس قوه مقننه، حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهور، محمد باقر قالیباف شهردار تهران، جعفری دولت آبادی دادستان تهران و اعضای شورای شهر تهران و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اقشار مختلف مردم برگزار شد؛ در این مراسم پیام مقام معظم رهبری درباره شهدای آتش‌نشان قرائت شد و در ادامه پس از قرائت قرآن کریم و مداحی، اسامی شهدای آتش‌نشان قرائت شد که با فریاد "الله‌اکبر" برای هر نام شهید از سوی حضار همراه شد.

نکته قابل توجه این مراسم با شکوه این بود که با وجود برنامه ریزی از مدتها قبل{از لحظه وقوع حادثه پلاسکو} جریان مزبور نتوانست به هدف خود یعنی تخریب و تحت الشعاع قرار دادن مراسم برسد و با وجود حضور پیاده نظام های جریان خاص در مراسم برای ثبت میوه عملکرد تخریبی 200 ساعت اخیر خود به گواه خبرنگاران میدانی حاضر در مراسم، هیچ صحنه ای در این مورد ثبت و منتشر نشد؛ به طوریکه یکی از خبرنگاران روزنامه طیف اصلاحات در صفحه خود در این مورد می نویسد: "از۸:۴۵دقیقه تو تشییع آتشنشانان بودم از سمت قنبرزاده وارد مصلی شدم و ساعت۱۱ باجمعیت از در جنوبی خارج شدم درکل فقط یه کاغذ استعفا قالیباف دیدم."


شهدایی که بایکوت شدند!

بعد از اینکه مردم با جریان مزبور و بهره برداری سیاسی این طیف همراه نشدند و بسته خبری دلخواه آنها فراهم نشد آنها تصمیم گرفتند تا به طور کل این مراسم با شکوه را بایکوت خبری کنند، این تصمیم واکنش های زیادی را در شبکه های اجتماعی داشت، که در ادامه دو مورد از آن را می بینید:



11 بهمن95-5 بعد از ظهر به وقت تهران-منطقه "مری لبون" در مرکز شهر لندن- بزرگراه پرتلند- ساختمان مرکزی بی بی سی

چرخش در رسانه ملکه انگلیس؛ از درخواست استعفا قالیباف تا ایجاد فضای احساسی| بعد از بایکوت مراسم باشکوه تشییع شهدای آتش نشان حادثه پلاسکو توسط رسانه ها و افراد همسو با رسانه دولتی انگلیس(بی بی سی) انتظار می رفت تا خود این رسانه ها هم مشی سانسور رسانه ای را در پیش بگیرد و این مراسم را پوشش خبری ندهد اما اتفاق دیگری در بخش های خبری این رسانه افتاد.

ساعت 5 بعد از ظهر شد و با توجه به اینکه در مراسم از شعار و پلاکاردهایی از قبیل "قالیباف، استعفا" خبری نبود، شورای سیاستگذاری بی بی سی فارسی تصمیم می گیرد تا با چرخشی 180 درجه ای جهت گزارش های خود را از "فضای تخریبی " به سمت "احساسی کردن فضا" ببرد که این چرخش معنادار، از سوی کارشناسان به عنوان قبول شکست از سوی بی بی سی یاد می شود، چرا که اگر آنچه بی بی سی میخواست محقق می شد قطعا این چرخش صورت نمی گرفت و این داستان همچنان ادامه دارد...



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *