صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سکوت می‌کردم تصور می‌شد واقعا رشوه گرفته‌ام/ از حق خودم نمی‌گذرم

۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۵:۲۱
کد خبر: ۲۷۴۱۶۳
دسته بندی‌: ورزشی ، توپ و تور
داور بین‌المللی بسکتبال ایران گفت: اگر سکوت می‌کردم تصور می‌شد واقعا رشوه گرفته‌‍‌ام.
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی بعد از پایان سری رده بندی فصل گذشته لیگ برتر بسکتبال بین تیم‌های شهرداری اراک و شیمیدر تهران رضا آذرافزا داور بین‌المللی ایران که قضاوت بازی آخر این سری را برعهده داشت از کادر داوران فدراسیون کنار گذاشته شد و گفته می‌شد این داور به دلیل انجام تخلف از داوری محروم شده اما کمیته داوران حاضر به پاسخگویی درباره این موضوع نشد.

واحدپور خلاف حرف‌هایش عمل کرد

رضا آذرافزا در گفت و گو با خبرنگار گروه ورزشی اظهار داشت: بازی‌های سال 94-95 را تمام کردیم و قضاوت خوبی درکنار همکارانم انجام دادم، امیرحسین واحدپور رئیس کمیته مسابقات در ابتدای ریاستش به من گفت از داورانی هستی که روی قضاوتت حساب کرده‌ام حالا بماند که پشت سرم در جلسات و سمینارها همان موقع چه حرف‌هایی به دوستانم می‌زد.

وی افزود: واحدپور به من گفت می‌خواهم جو داوری را به گونه‌ای کنم که هروقت بخواهیم داوری را به خارج از کشور اعزام کنیم بگوید نوبت داور دیگری است یعنی می‌خواهم جوی دوستانه ایجاد کنم اما کاملا برعکس حرف‌هایش عمل کرد و میان داوران تفرقه به وجود آمد.

نمی‌توانیم ناسزا بشنویم

وی در خصوص اتفاقات بازی سال گذشته شهرداری اراک و شیمیدر که منجر به محروم شدنش  از داوری شد عنوان کرد: بعد از قضاوت بازی اول فینال میان تیم‌های پتروشیمی و نفت آبادان به تهران آمدیم که رقابت تیم‌های شیمیدر و شهرداری اراک را سوت بزنیم. یک داور در لول بالا می‌داند که 2 دقیقه آخربازی به هیچ عنوان نباید اشتباه کند، بنابراین آیا فکر می‌کنید داوری در سطح من که درجه بین‌المللی را یدک می‌کشد در 4 دقیقه مانده به پایان بازی به اشتباه بازیکن را دیسکالیفه می‌کند؟

داور بین‌المللی بسکتبال ایران ادامه داد: درسالن نهایتا 10 تا 20 نفر تماشاچی حضور داشت و سالن ساکت بود بنابراین بازیکنان هرکاری‌ می‌کردند همه متوجه می‌شدند، بازیکن خارجی اراک آمد سمت حلقه حمله کرد بلاک شد و شروع کرد به فحاشی، ما می‌توانیم بازی را مدیریت کنیم ولی نمی‌توانیم ناسزا بشنوم بنابراین آقای شهمیرزادی تکنیکال فول داد.

آذرافزا عنوان کرد: اکنون در مدیریت بازی سطح بالا باید بدانید که یک داور به تنهایی نمی‌تواند اخطار، خطای فنی و دیسکالیفه را انجام دهد، یعنی وقتی بازیکن پرخاش می‌کند داور دیگر باید برود تا بازیکن آرام شود بنابراین اینکه رئیس فدراسیون می‌گوید حرکت داوران باید مثلثی باشد ما چیزی به نام مثلث نداریم بلکه حرکت داوران چرخشی است. من سرداور بازی بودم و تمام مسئولیت بازی با من بود،به عنوان سرداور وقتی کنار شهمیرزادی رسیدم بازیکن حرف‌های رکیکی می‌زد . در این موارد بهترین حالت برای تیم داوری این است که یک داور اخطار بدهد داور دیگر در صورت نیاز تکنیکال بدهد و داور بعدی هم در صورت نیاز دیسکالیفه کند نه اینکه یک نفر هرسه کار را انجام بدهد.

گفتند قضاوتت درست بود

وی در ادامه تصریح کرد: بعد از بازی حاجی اسماعیلی ناظر  و شهمیرزادی داور بازی و چندنفر دیگر درستی کار من را تاییدکردند و گفتند قضاوتت درست بود، بعد هم قرار شد گزارشی بنویسیم و من هم نوشتم هجوم به طرف داور. گردش خون داور هم مثل بازیکن و ضربان قلب هم مثل مربی بالا است و بنابراین من بجای اینکه بنویسم فحاشی به اشتباه نوشتم هجوم به طرف داور ولی فیلم و صحنه بازی وجود دارد که می‌توانند مشاهده کنند.

داور بین‌المللی بسکتبال ایران گفت: در برگشت من با آقای حاجی اسماعیلی تا قم همراه بودم و در راه واحدپور چهار بار با تماس تلفنی از او پرسید آیا دیسکالیفه درست بوده یانه که هر چهار بار هم حاجی اسماعیلی گفت درست بود.

سکوت کن همه چیز را حل می‌کنم

آذرافزا با اشاره به اینکه گفته‌اند در بازی میان تیم‌های اراک و شیمیدر رشوه گرفته تاکید کرد: من 15 سال است که داور هستم و تجربه دیگران را هیچ‌وقت خودم تجربه نمی‌کنم. در این بین سکوت من این تصور را ایجاد می‌کرد که واقعا رشوه گرفته‌ام. در نامه‌ به فدراسیون هم نوشتم که واحدپور به من گفت سکوت کن همه چیز را حل ‌می‌کنم اما حالا که من سکوت کردم نباید حتی جواب تلفن من را هم بدهد؟

وی افزود: در جلسه بعد از آن بازی هم که بعدا به من ارتباطش دادند، قسمتی از فیلم را کات کردند و بدون صدا برای دوستان من گذاشتند به طوری که اصلا فحاشی بازیکن مشخص نبود و همه گفتند من اشتباه کردم و وقتی هم شهمیرزادی به دفاع از من پرداخت محمود مشحون با لحن بدی با او صحبت کرد، درحقیقت من اصلا فکر نمی‌کردم همچین تصمیمی دارند.

آذرافزا تصریح کرد: گفته‌اند سه تیم اعلام کرده‌اند اگر آذرافزا در لیگ باشد ما در مسابقات حضور پیدا نمی‌کنیم اگر می‌شود اسناد و مدارک آنها را بیاورید و اعلام کنید. مورد دیگر آن بود که گفتند با امیرحسین صفرزاده مدیرعامل باشگاه شیمیدر مراوده مالی داشتم، به محض اینکه این حرف را شنیدم سریع به فدراسیون رفتم و قبل از آن با استاد جلال امجد صحبت کردم و ایشان هم با مشحون حرف زد و به خاطر صحبت استاد امجد من را به داخل اتاق راه دادند. واحدپور گفت ما شنیدیم یک نفر را فرستادی تا از تیمی برای شما پول بگیرد؛ اگر من پول گرفتم یا بازیکن پیشنهاد داده‌ام بالاخره مدرکی مانند پیام یا تماس تلفنی، نامه و یا هرچیز دیگری باید وجودداشته باشد و اگر مدرکی هست بیاورند تا من هم قبول کنم اما اصلا چنین اتفاقی رخ نداده است و من اعتماد کامل به خودم دارم بنابراین حرف‌ها بجز افترا، تهمت و تشویش اذهان عمومی چیز دیگری نیست.

وی عنوان کرد: در قانون آمده اگر مدیری اشتباه زیر دست خود را گزارش ندهد او هم متهم است ولی چون عملی انجام نشده و کاری صورت نگرفته و فقط ایشان زاییده ذهن خود را برای من حکم کردند بنده باید مجرم باشم.  من به هیچ عنوان از حق خود نمی‌گذرم و باید جواب این تهمت و دروغ را به من بدهند آنها را به خدا واگذار می‌کنم.

اگر بخواهند بازیکنان را به محاکمه می‌کشانم

آذرافزا اظهارداشت: قبل از بازی‌های آسیا چلنج تمرین کردم و به من زنگ زدند گفتند برای قضاوت در این مسابقات دعوت شدم اما مشحون اجازه نمی‌دهد. گفتند من بازیکنی را به تیمی معرفی کردم اما بازیکن را قبول نکردند بنابراین آن تیم را در مسابقه‌ای بازنده کردم. آوردن اسم بازیکن و تیم به نظر من ورود به زندگی شخصی افراد است نه روشن  و افشا نکردن رشوه و تهمت‌های ناروا در صورتی که اگر بخواهند آنها راهم من در رسانه ها اعلام می‌کنم و به پای میز محاکمه می‌کشانم.

اگر سوت می‌زدم برای المپیک انتخاب می‌شدم

وی در پایان در مورد تست داوران برای انتخابی المپیک خاطرنشان کرد: از طرف فیبا آسیا به مسابقات جام ملت‌ها دعوت شدم و با آمادگی کامل رفتم نزدن تست بدنی خیلی اتفاقی بود و هیچ‌کس به جز خود من متضرر این قضیه نیست چون در آن تورنمنت یک نماینده، برای المپیک داور انتخاب می‌کند و وقتی من سوت نزنم انتخاب نمی‌شوم. مطمئن بودم اگر سوت می‌زدم یکی از منتخبان برای المپیک بودم چون همه می‌دانند سطح قضاوت داوران ایرانی چقدر بالا است. تمریناتم را انجام دادم و رفتیم آنجا اما تست را به علت گرفتگی عضله کمر نتوانستم بزنم. بعد از چهارده روز تهران رسیدیم و من به کلینیک آسیا رفتم.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *