صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حذف یارانه ثروتمندان یک شبه نیست/ پیش بینی نرخ تورم 8.8 تا پایان سال

۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۹:۴۹
کد خبر: ۲۷۴۰۸۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه رشد متغیرهای اقتصادی در سال جاری با رشد همراه بوده است گفت: رشد اقتصادی در بخش خدمات در تابستان سال جاری 14.1 درصد افزایش داشته و پایین ترین میزان رشد در بخش صنعت بوده است .
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ،میر شجاعیان حسینی معاون وزیر اقتصاد در کنفرانس خبری روز جاری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد، با مرور بر متغیرهای اقتصادی و میزان رشد آنها اظهار کرد: نرخ رشد اقتصادی در سال 93 به روند 3 درصد رسید و در سال 94 با رشد 0.7 درصدی روبرو شد و این در حالی است که در 6 ماهه نخست سال جاری رشد 0.74 درصدی را تجربه کرد.

وی افزود: پایین ترین میزان رشد در بخش صنعت بوده و نکته مثبت در رشدهای اقتصادی رشد قابل توجه در بخش کشاورزی بوده است.

معاون وزیر اقتصاد با بیان رشد 10.8 درصدی بخش خدمات بیان کرد: در تابستان رشد این بخش به 14.1 درصد افزایش پیدا کرده است.

میرشجاعیان حسینی میزان رشد تشکیل سرمایه ناخالص در بخش ماشین آلات را برای تابستان 4.24 درصد اعلام کرد و افزود: در بخش ساختمان نیز رشد مثبت بوده و در 3 ماهه دوم سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 4.1 درصد رشد را نشان می دهد.

وی افزود: در بخش سرمایه گذاری جوازهای ساخت 16.1 درصد رشد را نشان می دهد که در بخش جوازهای صنعتی این رقم به 49.3 درصد می رسد.

معاون وزیر اقتصاد درخصوص رقم رشد میزان واردات و صادرات اظهار کرد: صادرات کالا در 6 ماهه نخست سال 49.2 درصد افزایش داشته و این در حالی است که واردات کالا با 4.4درصد کاهش روبرو شده است.

میرشجاعیان حسینی افزود: صادرات غیر نفتی نیز با افزایش 32.6 درصدی مواجه شده که در مقابل واردات غیر نفتی 3.57 درصد کاهش را نشان می دهد.

وی میانگین صادرات نفت در سال گذشته 1.1 میلیون بشکه در روز بوده است که این رقم در سال جاری به 2.1 میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کرده است.

معاون وزیر اقتصاد در کنار اعلام متغیرهای اقتصادی در خصوص رقم تورم اظهار کرد: تورم در مهر ماه سال جاری 0.4 درصد افزایش داشته است و در ده ماهه منتهی به دی ماه رقم تورم به عدد 8.6 درصد رسید که پیش بینی می شود این رقم تا پایان سال به 8.8 درصد برسد.

میر شجاعیان حسینی اصلاحات ساختاری را مقدمه رشد اقتصادی کشور داست و اظهار کرد: اقدامات در جهت اصلاح ساختار در پیشرفت اقتصاد کشور باید مداوم باشد تا مقدمه‌ای برای رشد روز افزون اقتصاد کشور باشد.

وی با اشاره به کارهای انجام شده در معاونت امور اقتصادی کشور خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین کارها که در ماه‌های آتی اعلام می‌شود طراحی شاخص اقتصاد مقاومتی است که بعد از نهایی شدن به طور کامل ارائه خواهد شد.

معاون وزیر اقتصاد در خصوص پروژه های اولویت دار به عنوان پروژه‌های اقتصاد مقاومتی یاد کرد و افزود: 23 پروژه در این رابطه مطرح شده که 6 پروژه در راستای برقراری انظباط مالی بوده است.

میر شجاعیان حسینی با بیان اینکه وزیر اقتصاد در شهرهای اصفهان و سمنان پروژه‌های اقتصادی را رصد می‌کند خاطر نشان کرد: گزارش‌های نهایی، ارتباط با ستاد و نهادهای مختلف در دو شهر ذکر شده در حال رصد است و گزارش‌دهی به صورت مداوم انجام می‌شود.

وی یکی دیگر از کارهای مثبت در معاونت امور اقتصادی را پیش‌بینی نرخ تورم دانست و گفت: در ابتدای هر فصل پیش‌بینی نرخ تورم برای 2 ماه آتی منتشر می‌شود که از سال آینده پیش‌بینی رشد اقتصادی نیز در کنار آن می‌تواند یرای فعالان اقتصادی و عموم مردم مفید واقع شود.

معاون وزیر اقتصاد از رونمایی بانک آماری اقتصاد کشور در ماه‌های آتی خبر داد و افزود: این بانک آماری از جمله کامل‌ترین بانک‌های اقتصادی کشور است که اطلاعات بین‌المللی و اطلاعات اختصاصی امور اقتصادی در آن ثبت خواهد شد.

میر شجاعیان حسینی افزود: این بانک آماری با توجه به دو زبانه بودن برای تحلیلگران خارجی نیز مفید بوده و در دوبخش محرمانه و غیرمحرمانه ارائه خواهد شد که بخش محرمانه برای مقامات ارشد کشور قابل رویت خواهد بود.

وی در خصوص میزان بدهی های دولت که چندی پیش از سوی وزیر اقتصاد ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار میلیارد تومان بیان شده بود اظهار کرد: طی سالهای گذشته هیچ مکانیزمی برای ثبت و جمع آوری آمارهای مرتبط با بدهی های دولت وجود نداشته باید توجه داشت که این بدهی ها در خلال سال های قبل رخ داده است.

معاون وزیر اقتصاد افزود: مشخص نیست این بدهی ها چقدر، کجا و به چه میزان بوده اما انباشته شده و بعد از راه اندازی سامانه های طراحی شده از سوی وزارت اقتصاد شاید بتوان رقم دقیق بدهی ها را اعلام کرد.

میر شجاعیان حسینی اظهار کرد: بزرگترین مشکل در تحلیل بدهی های دولت این است که زمانی برای جمع آوری آمار بدهی ها نداریم و بنابراین یکی از مشکلاتی که در سالهای گذشته، اقتصاد ایران متاثر کرده آن است که سامانه ای برای شفاف شدن بدهی ها وجود ندارد
میرشجاعیان حسینی با بیان اینکه میزان بدهی‌های دولت در حدود 40 درصد است، بیان کرد: اگر بدهی‌های دولت از 50 درصد بالاتر رود نسبت به شاخص‌های جهانی نگران کننذده است که خوشبختانه هنوز آلارم نگرانی به صدا در نیامده است

وی درباره وضعیت هدفمندی یارانه ها در آینده، گفت:‌ شعار دولت این بود که  اگر وضعیت درآمد افراد و میزان ثروتمندی آنها برای دولت ثابت شود یارانه حذف می‌شود.

معاون وزیر اقتصاد ادامه داد:‌ حذف ها هیجانی و یک شبه نیست؛ ضمن اینکه دولت به دنبال مدیریت شوک است.

میرشجاعیان حسینی با تاکید اینکه، حذف یارانه بگیران در سال‌های بعد هم ادامه خواهد داشت، اظهار داشت: کاهش یارانه بگیران در سال های آتی نیز ادامه می یابد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *