برای فهرستنویسی و اسکن اشیا به نرمافزارهای مجهز نیاز است
معاون میراثفرهنگی کشور گفت: در حال حاضر، ثبت و ضبط اموال فرهنگی بهتنهایی کفایت نمیکند و برای فهرستنویسی و اسکن اشیای تاریخی به نرم افزار مجهز نیاز است.
محمدحسن طالبیان، معاون میراثفرهنگی کشور، برگزاری این کارگاه را امری مهم برای بازآموزی و همفکری دانست و گفت: با توجه به اینکه منطقه در شرایط بحرانی قرار دارد، اهمیت کنوانسیون ۱۹۷۰ و جلوگیری از قاچاق اموال فرهنگی دوچندان میشود. در این میان، ثبت اموال نیز فعالیتهای پژوهشی و دسترسی پژوهشگران را تسهیل میکند.
وی همچنین به نرمافزار جام در ادارهکل موزهها اشاره کرد و افزود: با اینکه موزهها هماکنون درحال ثبت و ضبط اطلاعات اموال هستند، ثبت و ضبط اطلاعات اموال بهتنهایی کفایت نمیکند و لازم است نرمافزاری که بیشتر برای فهرستنویسی، سیاههبرداری و اسکن اشیا کاربرد دارد تهیه شود.
طالبیان، با اشاره به مذاکراتی که با گروههای بینالمللی برای در اختیار گرفتن نرمافزارهایی که در دنیا استفاده و تجربه شده انجام گرفته است، تأکید کرد: لازم است که از نرمافزارهایی بهره بگیریم که در بسیاری از موزههای مهم دنیا تجربه شده است، در این صورت هر وقت قاچاق اموال صورت گیرد میتوانیم متوجه شویم که اشیا مربوط به کدام کشور است.
معاون میراثفرهنگی افزود: در زمینه آییننامه اموال نیز اتفاقهای مثبتی رخ داده است. در حال حاضر، به دستگاههای مختلف اطلاعرسانی شده است. تعدادی از دستگاهها فهرست اموال را فرستادهاند و تعدادی هنوز همکاری نکردهاند، اما کارشناسان درحال پیگیریاند که تمامی دستگاهها اطلاعات خود را در اختیار بگذارند تا بانک اطلاعاتی جامعی ایجاد شود.
با وجود این، معاون میراثفرهنگی کشور اعتبارات موزهها را راضیکننده ندانست؛ طالبیان اظهار کرد: مدیریت موزه در جنبههای مختلف بسیار بااهمیت است؛ بنابراین باید اعتبارات مناسبی برای آن لحاظ شود.
وی همچنین به ۳۰۰ مجموعهدار در ایران اشاره کرد و افزود: «در حال حاضر در حدود ۳۰۰ مجموعهدار در ایران هستند که از این تعداد عدهای مجوز گرفتهاند و درحال فهرستنویسی هستند. این درحالی است که اگر بقیه مجموعهداران نیز مجوز بگیرند در اجرای کنوانسیون ۱۹۷۰ بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
طالبیان امر آموزش و ظرفیتسازی را بسیار مهم دانست؛ به گفته او، آموزش و ظرفیتسازی ازجمله موضوعاتی است که در معاونت میراثفرهنگی بسیار موردتوجه قرار میگیرد.
وی برگزاری کارگاههای مختلف را در سه سال اخیر نشان از توجه به آموزش دانست و گفت: برگزاری کارگاههای ثبت ماسوله، تعیین حریم چهارمحال و بختیاری، مدیریت محوطههای تاریخی، مدیریت گردشگری در سایتهای تاریخی، میراث گلی و حفظ بافتهای تاریخی یزد، آموزش موزهداران، حفاظت پیشگیرانه، حفاظت چوب در عالیقاپو، پاسارگاد و کارگاه آموزشی کنوانسیونهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۵ ازجمله فعالیتهای آموزشیی بود که در اولویت این کارگاهها قرار داشت.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *