تدوین استاندارد سیستم برق داخل ساختمان برای جلوگیری از آتش سوزی/ تغییر قیمت آب و برق برای سال آینده مشخص نیست
وی افزود: 3 سد آبگیری شده در کشور در این دهه به بهره برداری خواهد رسید و 12شبکه آبیاری و زهکشی با مساحت 56 هزار و 615 هکتار با اعتبار نزدیک به 823 میلیارد تومان افتتاح خواهد شد.
وی در ادامه افزود: 21 طرح در آبرسانی با ظرفیت تامین آب 4 هزار و 249 لیتر در ثانیه در دهه فجر افتتاح خواهد شد. همچنین شاهد حفر 140 حلقه چاه به همراه 6 ایستگاه پمپاژ برای طرح هایی با هزینه 865 میلیارد تومان هستیم.
وزیر نیرو بیان کرد: در 31 استان اقدامات وسیعی برای آبرسانی روستایی صورت گرفته و در این دهه 391 روستا با جمعیت 1 میلیون و 145 هزار نفر به شبکه آب وصل خواهند شد.
چیت چیان در خصوص پروژه های فاضلابی نیز گفت: 22 طرح فاضلاب به ارزش 991 میلیارد تومان و پروژه های تصفیه خانه به ارزش 113 میلیارد تومان در دست افتتاح است.
وی در خصوص افتتاح پروژه های برقی کشور نیز گفت: در دهه فجر 5 پست 400 کیلوولت، 16 پست 230 کیلوولت، 57 پست 132 و 63 کیلوولت به بهره برداری می رسد و شاهد افتتاح 27 خط انتقال و فوق توزیع و بیش از 4 هزار و 190 پروژه شبکه توزیع خواهیم بود.
وزیر نیرو تصریح کرد: 4 طرح در زمینه بهره وری و بهینه سازی، 2 نیروگاه مقیاس کوچک، افزایش 18 مگاواتی تولید انرژی برق از سیستم خورشیدی وافزایش 30 مگاواتی ظرفیت تولید برق از انرژی های بادی از دیگر اقدامات صورت گرفته در دهه مبارک فجر خواهد بود.
چیت چیان در خصوص برق رسانی به روستاهای کشور نیز گفت: به 525 روستا عملیات برق رسانی صورت گرفته که از این تعداد 62 روستا جمعیتی بیش از 20 خانوار و 463 روستا جمعیتی کمتر از 20 خانوار دارند. گفتنی است، 31 روستا از طریق انرژی های تجدیدپذیر برق رسانی خواهد شد.
وی افزود: 1496 مگاوات به ظرفیت تولید نیروگاه های سیکل ترکیبی افزوده می شود وهمچنین کلنگ زنی 1400 مگاوات نیروگاه بخاری و سیکل ترکیبی نیز انجام خواهد شد.
وزیر نیرو به هزینه های پروژه های صنعت برق اشاره و بیان کرد: در مجموع پروژه های صنعت برق 855 میلیون یورو به همراه 3 هزار و 23 میلیارد تومان بوده است. همچنین هزینه پروژه های آب و فاضلاب 5 هزار و 287 میلیارد تومان محاسبه شده است. گفتنی است پروژه های کلنگ زنی شده به اعتباری بالغ بر 2 میلیارد و 587 میلیون یورو به همراه 508 میلیارد تومان نیازمند است.
چیت چیان در ادامه به اقدامات صورت گرفته برای کنترل بحران کم آبی در کشور اشاره و بیان کرد: دولت یازدهم در زمینه آب قابل برنامه ریزی شده 609 دشت به تفکیک استان ها و همچنین آب های سطحی به تفکیک رودخانه ها برای مصارف محیط زیستی، صنعتی، شرب، فضای سبز و صنعتی به تمام استانها ابلاغ کرده است و در برنامه ششم بر کاهش مصرف 11 میلیارد متر مکعبی سالانه آب تاکید بسیاری دارد.
وی تصریح کرد: وزارت نیرو در راستای کاهش منابع آب غیر متعارف، استفاده از پسآب فاضلاب ها، استفاده از آبهای دریا با استفاده از شیرین سازی برای مصارف شرب و صنعتی، توجه به منابع آب های ژرف و بارورسازی ابرها تلاش و اقداماتی صورت داده است.
*قیمت آب و برق برای سال آینده تابع قانون بودجه خواهد بود
وزیر نیرو در خصوص تعیین قیمت آب و برق در سال آینده گفت: وزارت نیرو برنامه و تصمیمی برای تغییر قیمت آب و برق در سال جاری ندارد و برای سال آینده نیز تابع قانون بودجه خواهد بود که قانون بودجه نیز تاکنون به تصویب مجلس نرسیده به همین خاطر به طور قطع برای سال آینده تصمیم گیری صورت نگرفته است.
چیت چیان در خصوص انرژی های تجدید پذیر و سهم آن در سبد انرژی های کشور گفت: این دسته از انرژی ها به دو دسته تجدیدپذیر نو و انرژی تجدید پذیر تقسیم می شوند که در گروه دوم سدهای بزرگ برقآبی لحاظ شده که با توجه به این تعریف 15 درصد از ظرفیت تولید برق کشور به انرژی های تجدید پذیر تعلق دارد ولی در زمینه انرژی های تجدید پذیر نو ظرفیت ها قابل قبول نیست ولی با این شرایط تا پایان امسال 100 مگاوات به ظرفیت انرژی های تجدید پذیر نو و در سال آینده 700 مگاوات به جمع مولدهای کشور افزوده خواهد شد.
وی در ادامه به حجم بارندگی های کشور اشاره و بیان کرد: از ابتدای سال آبی تا روز گذشته در حدود 72 میلیمتر بارندگی گزارش شده که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 47 درصد کاهش و در مقایسه با متوسط تمام سالها 33 درصد کاهش را نشان می دهد.
وزیر نیرو تأکید کرد: با توجه به شرایط بارندگی کشور همکاری دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و وزارت نیرو در راستای مدیریت مصرف آب باید بیش از پیش صورت گیرد و در همین راستا مسئولین جهاد کشاورزی تاکنون همکاری ای درحد مطلوب نداشته اند و نیازمند اصلاح شیوه آبیاری ، گسترش کشت گلخانه ای، تغییر در الگوی کشاورزی برای بهبود در مصرف آب هستیم.
چیت چیان در زمینه تامین آب و برق مسکن مهر گفت: برای تأمین زیرساخت های مسکن مهر با وجود عدم دریافت اعتبارات و با ایجاد بدهی توانستیم برنامه ریزی های خود را عملیاتی کنیم و امیدواریم به کمک اسناد خزانه تمام واحدهای مسکن مهر را ازآب و برق برخوردار سازیم.
وزیر نیرو در ادامه در خصوص اقدامات صورت گرفته در زمینه اقتصاد مقاومتی در این وزارتخانه گفت: 22 پروژه در قالب 17 طرح در ابتدای سال برای وزارت نیرو تعریف شد که تا به امروز پیشرفت مناسبی در اجرای این پروژه ها داشته ایم.
گفتنی است در این زمینه توجه گسترده ای به استفاده از افراد و شرکت های داخلی و درون زا کردن اقتصاد بر اساس توانمندی های بومی صورت گرفته است.
چیت چیان خاطر نشان کرد: درحوزه آب بیش از 95 درصد تکنولوژی و در صنعت برق بیش از 90 درصد نیازها از صنایع داخلی تامین می شود.
وی درخصوص بهره مندی از آب دریا و شیرین سازی آن گفت: در حال حاضر شیرین سازی آب دریا به صورت گسترده درحال اجرا و اولویت ما تامین آب شهرهای واقع در سواحل از طریق شیرن کننده ها است به گونه ای که در حال حاضر آب خلیج فارس به استانهای کرمان و یزد نیز با ظرفیت بالغ بر 500 هزار مترمکعب در روز منتقل می شود.
همچنین بنابر برنامه ریزی های صورت گرفته به دنبال شیرین سازی و انتقال آب به استانهای خراسان جنوبی ، خراسان رضوی ، فارس، اصفهان و سیستان و بلوچستان هستیم.
وزیر نیرو در خصوص ارتباطات حوزه برق با کشور آذربایجان گفت: به دنبال افزایش ظرفیت برای مبادلات برقی با کشور آذربایجان هستیم همچنین همکاری سه جانبه ای میان ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه برای تبادلات برقی صورت گرفته است.
گفتنی است در زمینه آب نیز دو سد با تمام ظرفیت خود مشغول به کار هستند و همچنین در حال ساخت یک نیروگاه برق آبی دیگر برای گسترش ارتباطات با کشور آذربایجان هستیم.
وزیر نیرو در خصوص سیل سیستان و بلوچستان گفت: با جاری شدن سیل در این استان بیش از 85 میلیون متر مکعب از سیلاب در سدهای این استان جمع آوری شده است.
وزیر نیرو در خصوص اعتبارات سال جاری این وزارتخانه و وصول آنها بیان کرد: تا به امروز دریافتی به صورت نقدی از تامین اعتبارات صورت نگرفته است ولی با این حال اقدامات این وزارتخانه متوقف نشده و به کمک اسناد خزانه توانستیم تامین اعتبار محدودی داشته باشیم.
چیت چیان افزود: در زمینه پروژه های نیمه تمام نیز در صورت تقسیم اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل این پروژه ها به 28سال زمان نیازمندیم از همین رو اعتبارات دولتی به تنهایی قادر به پاسخگویی به نیازهای ما نبوده و بخش خصوصی را یاری کننده این صنعت می دانیم.
پیشنهاد 15 میلیارد یورویی سرمایه گذاران خارجی در دوران پسا برجام
وی در ادامه به اقدامات صورت گرفته در دوران پسابرجام اشاره و بیان کرد: در این ایام مراجعات گسترده ای از کشورهای روسیه، چین،کره،ژاپن،ترکیه،بلژیک،دانمارک،اسپانیا،انگلیس و آلمان صورت گرفته که بعضی از این مراجعات به قرارداد منجربه شده و برخی نیز در زمینه های انرژی تجدید پذیر اجرا نیز شده است.
وزیر نیرو افزود: مجموع پیشنهادات برای سرمایه گذاری در حدود 10 الی 15 میلیارد یورو محاسبه شده که به یاری خداوند در طول سال جاری می توانیم 2 میلیارد یورو سرمایه گذاری نهادی داشته باشیم.
چیت چیان در ادامه با انتقاد به جداسازی دانشگاه شهید عباسپور از وزارت نیرو و قرار گرفتن آن در زیرمجموعه وزارت علوم گفت: با این تصمیم گیری باید به نتیجه رسیده توجه کنیم و بدانیم چه چیزی را از دست داده و چه چیزی را به دست آورده ایم به گونه ای که با این جابجایی رشته های تخصصی نیازمند صنعت آب و برق از میان رفته و این گنجینه ارزشمند نابود شده و در مقابل مورد چشمگیر به دست نیاورده ایم و به طور قطع صنعت آب و برق در آینده تاوان این تصمیم اشتباه را خواهد داد که امیدواریم وزارت علوم هر چه زودتر از تصمیم خود منصرف شود.
وی درخصوص کیفیت آب شرب شهرها بیان کرد: این مسئله از دو دیدگاه مورد بررسی قرار می گیرد به گونه ای که در زمینه استانداردهای بهداشتی تمام معیارها رعایت شده ولی در زمینه سختی آب آسیب هایی وارد است که این امر بر روی سلامت آب تاثیر آنچنانی نداشته و تنها از لحاظ گوارایی تاثیر گذار خواهد بود.
وزیر نیرو در پاسخ به خبرگزاری میزان در خصوص تامین ایمنی برق ساختمانهای عمومی و علت اولیه حادثه ساختمان پلاسکو منسوب به اتصال برق گفت: علت اولیه مسئله ساختمان پلاسکو از دیدگاه وزارت نیرو تایید و یا رد نمی شود ولی صحبتهایی در خصوص اتصال دو شاخه برق یکی از واحدها به میان آمده است گفتنی است وزارت نیرو در راستای تامین ایمنی برق ساختمانها استاندارد جدیدی را در دولت یازدهم تعریف و تصویب کرده است که نظارت بر روی عملکرد باید توسط نظام مهندسی صورت گیرد.
چیت چیان درخصوص هدررفت آب شهری بیان کرد: بر اساس آمار 13 درصد هدر رفت فیزیکی توسط شبکه آب شهری صورت می گیرد که جلوگیری از آن نیازمند سرمایه گذاری سنگین است به گونه ای که برای کاهش یک درصد هدر رفت آب سالانه بالغ بر هزارو 200 میلیارد تومان اعتبار نیازمند هستیم.
وزیر نیرو در خصوص گسترش زیرساخت های استفاده از خودروهای برقی در کشور گفت: با توجه به سهم 60 درصدی آلودگی ها برای حمل و نقل وزارت نیرو ضرورت گسترش خودروهای پاک و برقی را احساس کرده و ایجاد زیرساخت های آن را با اولویت کلانشهرها بیان کرده است که امیدواریم سازمانهای مربوطه در خصوص گسترش این خودروها با وزارت نیرو همکاری قابل توجهی داشته باشد.
قرارداد جدیدی برای صادرات برق به عراق منعقد نشده است
وی در خصوص توقف صادرات برق به کشورعراق گفت: مذاکرات با عراق ادامه دارد و هنوز قرارداد جدیدی فیمابین ما منعقد نشده و کشور عراق نیز تحت شرایط اقتصادی جدید خود در پرداخت بدهی ها دچار مشکل شده و همین امر باعث کاهش صادرات برق ایران شده است.
وزیر نیرو بدهی برقی کشور عراق به صنعت برق ایران را 2/1 میلیارد تومان بیان کرد.
چیت چیان در خصوص فرونشست های استان تهران نیز گفت: فرونشست یکی از تهدید های جدی کشوری و به ویژه استان تهران است به گونه ای بر اساس اعلام سازمان زمین شناسی میزان فرونشست در دشتهای تهران به سالی 36 سانتی متر نیز می رسد که طبیعی است تحت این شرایط امنیت شهروندان و تاسیسات شهری اموال و جان شهروندان را به خطر می اندازد در همین راستا اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی باید با جدیت بیشتری دنبال شود و از احداث چاههای غیر مجاز و یا اضافه برداشت چاههای مجاز با جدیت بیشتری برخورد شود.
وزیر نیرو در پایان به طرح شبکه فاضلاب اشاره و بیان کرد: این پروژه بزرگترین طرح محیط زیستی به حساب می آید که به طور گسترده درحال اجرا که در صورت جمع آوری نشدن این فاضلاب ها سلامت جامعه به خطر می افتد.