تغییرات اقلیمی و خطر جدید آلودگی جیوهای برای اقیانوسها
کارشناسان سوئدی اظهار داشتند: بالا رفتن دما میتواند سطح جیوه در بدن ماهیها را هفت برابر میزان فعلی افزایش دهد.
جیوه یکی از سمیترین فلزات در جهان است و طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) جیوه یکی از ۱۰ تهدید اصلی برای سلامت عمومی است. سطح بالای این فلز با خطر آسیبدیدگی سیستم عصبی، معلولیت و اختلالات روانی در کودکان مرتبط است.
معمولترین روش قرار گرفتن در معرض فلز جیوه، مصرف ماهیهای حاوی ماده "متیل جیوه" است؛ یعنی شکل ارگانیک از این فلز شیمیایی که بر اثر واکنش باکتری با جیوه در آب، خاک یا گیاه شکل میگیرد.
کارشناسان معتقدند سطح جیوه در اکوسیستمهای جهان از زمان انقلاب صنعتی بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ درصد افزایش یافته که به دلیل استفاده از سوختهای فسیلی همچون زغال سنگ بیشتر شده است.
در سالهای اخیر اقدامات متمرکزی برای محدود کردن میزان ورود جیوه به محیط زیست انجام گرفته و در همین رابطه معاهده بینالمللی به امضای ۱۳۶ کشور جهان در سال ۲۰۱۳ رسید.
اما در مطالعه جدید آمده است که تغییرات اقلیمی میتواند به شیوهای که پیش از این عنوان نشده بود سطح متیل جیوه را افزایش دهد.
به گزارش شبکه خبری بیبیسی، محققان سوئدی اظهار داشتند: با بالا رفتن دما ورود مواد ارگانیک به دریاچهها و اقیانوسهای جهان افزایش مییابد و موجب رشد باکتریهایی میشود که شرایط را برای شکل گرفتن متیل جیوه فراهم میسازند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *