صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رجبی: پیروزی انقلاب اسلامی ایران مسیر كاروان هنر را تغییر داد

۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۰:۰۳
کد خبر: ۲۷۲۵۵۳
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
رئیس حوزه هنری استان اردبیل گفت: هنرمندان می‌توانند به‌واسطه هنرشان، روح و شكوه انقلاب اسلامی را به فرامرزها انتقال دهند.

به گزارش گروه فرهنگی ، امیر رجبی، رئیس حوزه هنری استان اردبیل با بیان اینكه هنر، یكی از اصلی‌ترین عوامل تحولات اجتماعی در تاریخ و به ویژه در سده‌های اخیر بوده است، گفت: قاطعانه می‌توان گفت كه در همه دگرگونی های اجتماعی معاصر، ابزارهای فرهنگی و به ویژه آثار ادبی و هنری نقش موثری داشته اند. بدون تردید، این هنرمندان هستند كه می توانند روح و شكوه انقلاب اسلامی را با آثارشان به بیرون مرزهای ایران اسلامی انتقال دهند.

رجبی افزود: در انقلاب اسلامی ایران، بیش از آنكه هنر و هنرمندان بر انقلاب تأثیر بگذارند، این انقلاب بود كه مسیر كاروان هنر را تغییر داد.

رئیس حوزه هنری استان اردبیل اظهار داشت: مهم‌ترین ویژگی‌های عرصه‌های مختلف هنری و ادبی پیش از انقلاب، بی‌هویتی، ابتذال و مردم گریزی بود؛ پیش از انقلاب اسلامی سینما گرفتار آثار كاباره‌ای و سخیف بود، ادبیات این عصر سترون و عمدتا برخاسته از ایدئولوژی ماركسیستی می نمود، هنرهای تجسمی هم به پوچ گرایی و ترسیم مناسبات آلوده ابتلا داشت؛ اوضاعی كه به بركت انقلاب شكوهمند اسلامی ایران تغییر یافت.

رجبی گفت: رشد و پیشرفت هنر پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران را از دو جنبه می‌توان مورد توجه قرار داد؛ نخست، شتاب گرفتن حركت رو به جلو در بسیاری از رشته های هنری و دوم تعالی و اخلاقی شدن آن ها بوده است. به بیانی صریح باید گفت، شاخص دوم، هم برجسته‌تر است و هم اینكه خودش بسترساز شاخص اول بوده است. در همه میادین و شاخه های هنری، فساد و تعفن ضداخلاقی یك مانع بزرگ برای ترقی محسوب می شود؛ مانعی كه با پیروزی انقلاب اسلامی و تصفیه فضای هنری عامل پویایی و تكامل در هنر شد.

این مسئول تاكید كرد: با پیروزی انقلاب اسلامی این وضعیت متفاوت شد. هنرمندان عرصه های مختلف هنری كه خود را در برابر یك تحول عظیم اجتماعی می دیدند، تحت تأثیر قرار گرفتند و آثارشان دچار نوعی رجعت به مردم و ارزش های بومی سرزمین مان شد.

رئیس حوزه هنری استان اردبیل گفت: به لطف انقلاب، نسل جدیدی از هنرمندان جوان در دل مبارزات و جنگ روییدند كه سبب آشتی نسبی مردم با اینگونه هنرها شدند، به این ترتیب كه به عنوان مثال، نقاشی از نگارخانه های سرد و بی روح بیرون آمد و با نقش بستن بر معابر و خیابان ها، پیوندی نو با جامعه پیدا كرد. برخلاف دوران قبل كه مضامین غالب آثار، آلوده به بداخلاقی و افسردگی و بیهودگی بود، با پیروزی انقلاب، مضامینی عالی و متعالی همچون؛ ازخود گذشتگی، شهادت، اتحاد مردم، عدالت خواهی و آزادی و آزادگی تجلی یافت؛ اتفاقی كه با درگرفتن جنگ تحمیلی نمود بیشتری پیدا كرد.

وی با اشاره به بیان شهید سیدمرتضی آوینی درباره ظهور جریان نقاشان انقلابی در سال های پس از انقلاب مبنی براینكه «هنر سفارشی، عین بی هنری است، نقاش جنگ پیش از آنكه نقاش باشد، اهل جهاد و مبارزه است و به جنگ همان سان می نگرد كه حضرت امام (ره) به آن می نگرد» گفت: با فاصله گرفتن از سال‌های پرشور انقلاب و جنگ و ورود به دوران جدید اجتماعی در كشورمان، هنر انقلابی و دفاع مقدسی خصوصا در بخش ادبیات پایداری نمودی تازه یافت.

رجبی اظهار داشت: در این سال ها در میان رشته های مختلف هنری، بیشترین تعالی و رشد را رشته‌های هنری كاریكاتور و خاطره نگاری داشته است.

رجبی با بیان اینكه متاسفانه برخی رشته های هنری در سال های اخیر، آن شور و حرارت سال های ابتدای انقلاب را ندارند و هم اكنون آنچه این عرصه را تهدید می كند، انزوای دوباره در گالری‌ها و نمایشگاه های سرد و مغرور و فاصله گرفتن از مردم و غرق شدن در اطوارهای شبه روشنفكرانه و فیلسوف مآبانه است، گفت: حوزه هنری به عنوان یك نهاد زاییده انقلاب، نه تنها باید تولید آثار هنری با مضامین دینی و اسلامی را در دستور كار قرار دهد بلكه باید برای پویایی و تأثیرگذاری و احیای نقش محوری هنر در جامعه امروز ایران تلاش مضاعفی داشته باشد.


برچسب ها: حوزه هنری

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *