صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عقب‌گرد مسئولین برای خرید تضمینی مرکبات/ خسارات باغداران در حال پرداخت

۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۵:۰۱
کد خبر: ۲۷۱۸۴۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس هیئت مدیره اتحادیه باغداران گفت: خسارات تمام باغدارانی که تحت پوشش بیمه بودند در حال پرداخت است و در خرید تضمینی تمام محصولات باغداران خسارت دیده در دستور کار قرار دارد.
 به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، با گذشت چند ماه از سرمازدگی باغات شمال کشور هنوز هم برخی از کشاورزان باتوجه به خسارت بالا به واسطه یخ‌زدگی محصولات خود با مشکلات جدی روبرو هستند.

در این بین باغدارانی وجود دارند که تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نبوده و به امید برداشت محصول و دسترنج خود در باغات مشغول به کار بودند که سرما تمام امید آنها را به یکباره ناامید کرد.

برخی از تصاویر منتشر شده در فضای مجازی حاکی از آن است که برخی از باغداران اقدام به دور ریختن میوه‌های یخ زده خود کرده و تمام محصول خود را به دلیل پایین بودن قیمت تضمینی مرکبات رها کرده‌اند.

حال جای سوال دارد که باغداران و کشاورزانی که نقش مهمی در تامین مرکبات و میوه در کشور دارند و باتوجه به اینکه محصولات کشاورزی به عنوان تامین کننده نیاز جامعه از جمله محصولات استراتژیک به حساب می‌آید چرا در زمانی که با مشکلات غیر قابل پیش‌بینی مواجه می‌شوند از سوی نهادهای مسئول، پشتیبانی نمی‌شوند.

در همین راستا مجتبی شادلو رئیس هیئت مدیره اتحادیه باغداران در گفت‌وگو با میزان در خصوص پرداخت خسارات باغات آسیب دیده به باغداران اظهار کرد: خسارت وارد شده به باغات شمال بسیار ناگهانی و سنگین بود و در این بین پرداخت کامل این خسارت زمان بر است. 

وی افزود: بخش عظیمی از خسارات توسط بیمه به باغداران پرداخت شده و برای باغاتی که بیمه نبودند خرید تضمینی مرکبات با نرخ مصوب از سوی دولت انجام می‌شود و بعد از خرید تفکیک آن به طور صحیح صورت می‌گیرد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه باغداران با اشاره به اینکه نرخ خرید تضمینی برای خرید مرکبات پایین است اظهار کرد: بهتر است برای خرید تضمینی محصولات باغی نرخ مناسبی درنظر گرفته شود یا به باغداران متضرر کمک بلاعوضی شود که کشاورزان و باغداران دل‌گرم شوند و با خیال آسوده در سال آینده به کشت وتولید محصول مشغول شوند.

شادلو با بیان اینکه بخش گسترده ای از باغات باتوجه به زمان برداشت مرکبات آسیب دیده است خاطرنشان کرد: حجم تولید مرکبات به ویژه پرتقال در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 2 برابر شده بود و باتوجه به اینکه حجم خسارت بسیار بالا بود اما خوشبختانه برای تامین مرکبات در شب عید مشکلی وجود ندارد.

وی افزود: در سال جاری حجم وسیعی از مرکبات در نیمه جنوبی کشور تولید شده که با انبار شدن در سردخانه ها و حجم بالایی از مرکبات تولید شده در شمال کشور برای شب عید کمبودی نیست.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه باغداران با اشاره به اینکه قیمت مرکبات در بازار باتوجه به عرضه و تقاضا تعیین می‌شود اظهار کرد: با تولید بالای مرکبات به ویژه پرتقال در شمال و نیمه جنوبی کشور حتی با وجود خسارت سنگین به باغات میزان تقاضا در شب عید بروی قیمت ها تاثیری نخواهد داشت و محصولات موجود، نیاز  بازار را تامین خواهد کرد.

وی افزود: در تعیین قیمت انواع میوه و مرکبات در داخل کشور تنها عرضه و تقاضا تاثیرگذار است و هیچ میوه ای به طور سلیقه‌ای قیمت گذاری نمی‌شود.

شادلو در ادامه با بیان اینکه تولید مرکبات در کشور بیش از نیاز است افزود: باید برای تولیدات باغداران برنامه‌های ویژه ای در دستور کار قرار گیرد و آنها برای فروش محصولات خود نگران نباشند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه باغداران افزود: طرح صادرات 3 کیلو مرکبات در فصل برداشت محصول و واردات یک کیلو مرکبات بدون تعرفه به ازای هر 3 کیلو صادرات از جمله طرح‌هایی بود که در سال جاری مطرح شد که سرمازدگی اخیر این معاملات را برهم زد.

وی با بیان اینکه چنین طرح‌ هایی می‌تواند به سود کشاورزان و باغداران باشد افزود: باتوجه به 2 برابر شدن تولید مرکبات در سال جاری و چشم‌پوشی از سرمازدگی اخیر در صورت وارد شدن حجم بالای مرکبات به بازار قیمت‌ مرکبات باتوجه به عرضه بالا کاهش پیدا می‌کند که چینن طرح‌هایی می‌تواند برای باغداران مفید و پرسود باشد.

شادلو در انتها خاطر نشان کرد: باغداران و کشاورزان جزء قشر ضعیفی از جامعه هستند و باید در زمان‌هایی که مشکلاتی همچون سرمازدگی به سراغشان می‌آید از سوی دولت پشتیبانی شوند و با اینکه وزارت جهاد کشاورزی و نهادهای وابسته تمام همت خود را برای خرید تضمینی به کار گرفته اند اما به دلیل محدودیت ها هنوز نتوانسته‌اند خرید بخش عمده‌ای از محصولات را انجام دهند.






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *