صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش 42 درصدی ورودی پرونده‌های دعاوی خانوادگی/ تاکید بر آموزش‌های قبل و بعد از طلاق

۰۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۷:۳۱
کد خبر: ۲۷۱۳۱۳
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رحمانیان با تاکید بر آموزش زوجین حتی پس از وقوع طلاق گفت: خوشبختانه با اقداماتی که انجام شده با کاهش 42 درصدی پرونده‌ها در حوزه دعاوی خانوادگی در سطح استان مواجه شده‌ایم.
احمد رحمانیان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان فارس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی به اقدامات انجام شده در رابطه با کاهش وقوع طلاق گفت: ایجاد مراکز مشاوره در معیت محاکم خانواده یکی از اقدامات انجام شده در راستای ماده 16 قانون حمایت از خانواده است. طبق قانون باید ظرف مدت 3 سال مراکز مشاوره در معیت کلیه محاکم خانواده ایجاد شود که متعاقب آن هم رئیس قوه قضائیه آیین نامه آن را ارسال کرد.

وی گفت: بعد از آن هم شیوه نامه مدیریت مراکز مشاوره از طرف معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به استان‌ها ابلاغ شد. بعد از این الزامات و احکام قانونی، مراکز مشاوره خانواده در سطح استان فارس مانند سایر استان‌ها تشکیل شد.

این مقام قضایی گفت: در حال حاضر 45 مرکز مشاوره خانواده در معیت محاکم خانواده در استان فارس فعالیت دارند که به اصحاب دعوی و دعاوی خانوادگی مشاوره می دهند.

معاون اجتماعی دادگستری فارس بیان کرد: همچنین در استان فارس کلیه دعاوی خانوادگی از سوی محاکم خانواده به مراکز مشاوره ارجاع می‌شوند. اگر چه مأموریت و وظیفه اصلی مراکز مشاوره ایجاد صلح وسازش در دعاوی خانوادگی و تلاش برای جلوگیری از فروپاشی خانواده‌‌ها است اما در عین حال در این مراکز مشاوره‌های روان شناسی، حقوقی و تربیتی انجام می‌شود.

رحمانیان به یکی از اقدامات نوآورانه در مراکز مشاوره اشاره کرد و گفت: به تازگی یک نوع مشاوره جدید یعنی مشاوره مذهبی به این مراکز اضافه کرده ایم که جزو ابتکارات معاونت اجتماعی استان فارس است. این نوع مشاوره در استان‌های دیگر ارائه نمی‌شود و ویژگی ممتازی است که در مراکز مشاوره استان فارس وجود دارد. این مشاوره مذهبی در دستورالعمل مدیریت مراکز مشاوره خانواده، ابلاغی از مرکز وجود ندارد. اما ما این نوع مشاوره را به سایر مشاوره‌ها اضافه کرده ایم.

وی ادامه داد: اگر چه ماموریت اصلی این مراکز صلح و سازش است اما ما یک ماموریت بالاتر در استان فارس برای آنها درنظر گرفته و تعریف کرده ایم و آن هم این است که برای زوجینی که امید صلح و سازش بین آنها وجود ندارد و طلاق قطعی است آموزش‌های بعد از طلاق به آنها ارائه شود. البته این نوع آموزش هم در سایر استان‌ها وجود ندارد و در استان فارس انجام می‌شود.

این مقام قضایی توضیح داد: در حقیقت فردی که با وقوع طلاق از همسرش جدا می‌شود دچار آسیب‌های روحی و روانی و تربیتی زیادی می‌شود یا در معرض این قبیل آسیب ها قرار می‌گیرد. لذا مشاوران ما این افراد را در این گونه مسائل نیز آموزش داده و توانمند می‌کنند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس به امر حضانت و آموزش‌های آن هم اشاره کرد و گفت: علاوه بر این موارد کار متفاوت دیگری که ما در معاونت اجتماعی استان فارس انجام می‌دهیم آموزش‌های مربوط به حضانت است. بالاخره زوجینی که فرزند داشته باشند بر روی نگهداری فرزند با هم اختلاف دارند.

وی اظهار کرد: اگر چه محاکم بر حسب موازین قانونی حکم مناسب را صادر و وضعیت کودک را تعیین تکلیف می‌کنند اما به هر حال موضوع حضانت یک موضوع صرفاَ قانونی نیست و باید ورای مسائل حقوقی به آن نگریسته شود.

رحمانیان عنوان کرد: باید دانست که زوجینی که از هم جدا شده اند و فرزند هم دارند باید آگاه باشند که نوع رفتار و برخوردشان با فرزند چگونه باشد که در آینده دچار آسیب نشود. لذا این نوع مشاوره در این راستا انجام می‌شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: در حقیقت این مراکز علاوه بر ماموریت اصلی که برای آنها تعریف شده است دو کار مضاعف دیگر نیز برای آنها پیش بینی شده است که مختص استان فارس است.

معاون اجتماعی دادگستری استان فارس خبر داد: خوشبختانه با اقداماتی که انجام شده با کاهش 42 درصدی پرونده‌ها در حوزه دعاوی خانوادگی در سطح استان مواجه شده‌ایم. البته این آمار مربوط به 8 ماهه امسال در مقایسه با 8 ماه مشابه سال گذشته است.

رحمانیان گفت: در کنار این موارد سعی کرده‌ایم برای خود کسانی هم که در این مراکز آموزشی هستند مرتب دوره‌های ضمن خدمت داشته باشیم. چون نظام ارجاع برخلاف برخی از استان‌ها در اختیار واحدهای غیر قضایی مثل بهزیستی است. اما این موضوع کاملا در اختیار معاونت اجتماعی دادگستری استان فارس قرار گرفته است. ما معتقد هسیتم از بدو ارجاع دقیقا باید ارزیابی شود که زوجین متقاضی طلاق چه مشکلاتی دارند و باید به کجا ارجاع شوند.

وی درباره ایجاد مراکز ملاقات فرزندان طلاق با والدین نیز گفت: ما در این زمینه هم پیشتاز بوده ایم. این موضوع مربوط به ماده 41 قانون حمایت از خانواده است و ما این اقدامات را در اواخر سال 93 شروع کرده ایم.

این مقام قضایی اظهار کرد: درباره مکان ملاقات فرزندان طلاق با والدین دیدیم که کلانتری‌ها محل مناسبی برای دیدار فرزندان با والدین نیست. در سال 93 با برخی از مراکز حمایتی و خدماتی صحبت کردیم که مکان‌هایی را تعریف کنند که به صورت مشخص چند مرکز مثل شهرداری، اداره کل ورزش و جوانان و بهزیستی اعلام آمادگی کردند که این مراکز را در اختیار قرار دهند.

رحمانیان در پایان گفت: در این مراکز فقط بحث ملاقات فرزندان با والدین انجام نمی‌شود بلکه خدمات مشاوره‌ای هم انجام می‌شود. یعنی برای زوجینی که از هم جدا شده اند خدمات مشاوره ای انجام می‌شود که شاید امیدی به بازگشت باشد. در حال حاضر هم 4 مرکز ملاقات فرزندان طلاق با والدین در شیراز راه اندازی شده است.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *