بررسی وضعیت "فوتبال افغانستان" در جام ملتهای آسیا 2016
فیروز مشعوف نوشت: افغانستان توجه ویژهای برای کسب پیروزی مقابل این تیم داشته و به نظر میرسد تیمهای افغانستان و ویتنام رقابت حساسی برای دوم شدن در گروه C خواهند داشت.
در این یادداشت آمده است: سالهاست مردم و فوتبالیهای افغانستان در انتظار حضور تیم ملی کشورشان در مهمترین رقابت فوتبال آسیا یعنی جام ملتهای آسیا هستند.
افغانستان پس از نائب قهرمانی در رقابتهای جنوب آسیا در سال 2013، برای نخستین بار شانسش برای صعود به جام ملتهای آسیا 2015 در رقابتهای بدست آوردن جام را آزمایش کرد.
با توجه به این که افغانستان قهرمانی جنوب آسیا را به دست آورده بود در مسابقات مرحله نهایی رقابتهای نهایی در مالدیو با کسب مقام چهارمی در این تورنمنت، شانس صعود به جام ملتهای آسیای 2015 استرالیا را از دست داد.
حالا پس از 2 سال افغانستان پس از سپری کردن یک سال پر از فراز و نشیب در مرحله مقدماتی جام جهانی 2018 روسیه، توانست به صورت مستقیم جواز صعود به این مرحله را برای نخستین بار کسب کند.
صعودی که برای نخستین بار در تاریخ فوتبال افغانستان کسب شد و بزرگترین دستاورد فوتبالی افغانستان در سال 2016 نیز ثبت شده است.
پس از صعود افغانستان به این مرحله از رقابتها، هر چند فدراسیون فوتبال افغانستان درگیر مسائل حاشیهای فراوانی شد، اما خوب شیرازه تیم ملی کماکان پای برجاست و با وجود حاشیههایی زیادی که تاکنون ادامه دارد، مردم امیدوارند با توجه به قرعهکشی انجام شده و مشخص شدن رقبای افغانستان، این تیم بتواند برای نخستین بار جز تیمهایی باشد که در جام ملتهای سال 2019 حضور دارد. اما این صعود چه طور ممکن است؟
آنچه که مسلم و حیاتی است، حضور یک سرمربی با تجربه و کارکشته دراین شرایط زمانی روی نیمکت افغانستان است. با وجود این که «پیتر شگرت» نتایج بدی را با افغانستان کسب نکرده بود، فدراسیون فوتبال ظاهراً علاقهای برای کار با مربی کروات ندارد و قرار است به زودی جانشین پیتر شگرت در تیم ملی نیز معرفی شود.
مربی که هر چند فدراسیون فوتبال تاکنون نامی از وی نبرده است، اما اشاره کرده است که این مربی تجربه حضور در جام جهانی را دارد و میتواند از لحاظ فنی کمک زیادی به تیم ملی فوتبال افغانستان برای صعود به جام ملتهای آسیا داشته باشد.
انتخابات فدراسیون فوتبال افغانستان
مسئله دیگر نیز انتخابات آینده فدراسیون فوتبال افغانستان است که میتواند در آینده تیم ملی نیز تاثیر فراوانی بگذارد.
پس از ائتلاف «علی عسکر لعلی» و «کرام الدین کریم» به نظر میرسد تغییری در ریاست فدراسیون فوتبال افغانستان ایجاد نخواهد شد. کریم با توجه به این که حالا لعلی را نیز در کنارش دارد از شانس زیادی برای هدایت دوباره فوتبال افغانستان برخوردار است.
با این حال با توجه به قطع همکاری شگرت با فدراسیون فوتبال افغانستان و نامه اعتراضی شماری از بازیکنان مقیم در اروپا و آمریکا، تاکنون فازهای منفی را در گوشهای فوتبال افغانستان دیده میشود.
هر چند به نظر میرسد «علی عسکر لعلی» پس از این که به عنوان سرپرست جدید تیم ملی فوتبال افغانستان انتخاب شد برای سر و سامان بخشیدن این وضعیت و دیدار با این بازیکنان معترض به اروپا سفر کرده است.
موضوع مهم دیگر نیز حضور «فرشاد نور» بازیکن حرفهای و نام دار فوتبال افغانستان در تیم ملی است.
فرشاد نور یکی از فوتبالیستهای نام دار افغانستان در هلند است که با تلاشهای «انوش دستگیر» و علی رغم داشتن پیشنهاد از تیم ملی فوتبال هلند، حاضر شد برای تیم ملی افغانستان در مقدماتی جام ملتهای آسیا به میدان برود.
حضور «فرشاد نور» نه تنها از لحاظ فنی به افغانستان کمک میکند بلکه میتواند زمینه حضور سایر ستارههای افغانستان را در تیم ملی نیز فراهم کند.
حریفان افغانستان
اردن، ویتنام و کامبوج سه حریف افغانستان در گروه سوم رقابتها برای صعود به جام ملتهای آسیا هستند.
اردن
طبیعتا اردن قویترین و جدیترین تیم این گروه برای صعود به جام ملتهای آسیا است و احتمال پیروزی این تیم در مقابل تمامی این تیمها زیاد است. اردن در مرحله نخست مقدماتی در گروه دوم با تیم های استرالیا، قرقیزستان، تاجیکستان و بنگلادش حضور داشت.
این تیم با کسب 16 امتیاز پس از استرالیا در جایگاه دوم ایستاد و نتوانست به مرحله دوم صعود به جام جهانی صعود کند. بدون شک اردن از بخت بسیار بالایی برای صعود به عنوان صدرنشین در این گروه برخوردار است.
اردن در حال حاضر تیم 107 رنکینگ فیفا است. تیمهای افغانستان و اردن هیچ دیدار رسمی و دوستانهای در مقابل هم برگزار نکردهاند.
ویتنام
ویتنام حداقل برای افغانستان حریف گمنامی است. کشوری که دسته کم در طی چند سال گذشته حرف خاصی در فوتبال آسیا نداشته است.
این تیم نیز در مرحله نخست مقدماتی جام جهانی و جام ملتهای آسیا در گروه F قرار داشت و با کسب 4 امتیاز پس از تایلند و عراق با به دست آوردن جایگاه سوم و عنوان یکی از 4 تیم خوب، خود را به این مرحله از رقابتها رسانده است.
با این حال انتظار میرود افغانستان توجه ویژهای برای کسب پیروزی مقابل این تیم داشته باشد. به نظر میرسد تیمهای افغانستان و ویتنام رقابت حساسی برای دوم شدن در گروه C خواهند داشت.
ویتنام نیز خود را در تازهترینرده بندی فیفا بالاتر از افغانستان به جایگاه 130 فیفا رسانده است. تیمهای ویتنام و افغانستان نیز تا کنون هیچ تقابلی با هم نداشتهاند.
کامبوج
شاید ضعیفترین تیم در این گروه، کامبوج است. کشوری که در مرحله مقدماتی جام جهانی 2 بار در مقابل افغانستان شکست خورد و با قرار گرفتن در قعر جدول گروه E با پیروزی رفت و برگشت مقابل «ماکائو در مرحله پلی آف خود را به این مرحله از رقابتها رسانده است.
البته ماکائو نیز به عنوان جانشین تیم گوام در گروه اول این مسابقات قرار دارد.
کامبوج تنها تیم این گروه است که در ردهبندی فیفا از افغانستان پایین تر قرار دارد. این تیم در حال حاضر تیم 172 جدول فیفا است.
افغانستان
اما افغانستان که به تازگی دارای سرمربی جدید خواهد شد میتواند با توجه به شرایط و بازیکنانی که در اختیار دارد، شانس زیادی برای صعود به عنوان تیم دوم به رقابتهای جام ملتهای آسیا داشته باشد.
افغانستان که با کسب 9 امتیاز از گروه E به عنوان یکی از 4 تیم خوب گروهها به صورت مستقیم راهی مرحله نهایی مقدماتی جام ملتهای آسیا شده است، هر چند با وجود این که پس از صعود به این مرحله به خوبی از روزهای فیفا و تنظیم دیدارهای دوستانه نتوانست استفاده کند، اما با خوش شانسی در گروه چندان سختی قرار نگرفته است و میتوان گفت نسبت به سایر گروهها افغانستان در گروه متوسطی قرار دارد.
حال باید منتظر تدابیر فدراسیون فوتبال افغانستان و برنامههای انسجامی برای آماده کردن تیم ملی فوتبال افغانستان در این مسابقات مهم بود.
با این حال گفته میشود که تاجیکستان به عنوان میزبان جدید افغانستان در مرحله بعدی رقابتها توسط فدراسیون فوتبال افغانستان انتخاب شده است.
مسئلهای که باید دید چقدر میتواند از لحاظ تماشاگر برای این تیم بهتر از ایران است. افغانستان در نخستین دیدار از تاریخ 8 حمل/فروردین در شهر دوشنبه تاجیکستان میزبان تیم فوتبال ویتنام خواهد بود.
/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *