تولیدکنندگان همچنان منتظر دست آورد/باید به توان داخلی امیدوار بود
با گذشت یکسال از برنامه جامع اقدام مشترک(برجام)، توجه بر عملکرد حوزههای مختلف اقتصادی تا محصول این اقدام سیاسی بر اقتصاد کشور مورد توجه افراد و به ویژه کارشناسان اقتصادی قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، با گذشت یک سال از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، انتظارها از محصول این اتفاق سیاسی و تاثیر آن بر اقتصاد کشور کم رنگ شده و آرزو رفع تمام مشکلات اقتصادی تنها تکیه بر این مورد به پایان رسیده است.
اگر چه در ابتدا شاهد رفت و آمد سرمایهگذاران خارجی بودیم که نوید روزهای خوبی را میداد ولی امروز با نگاهی به نتیجه این آمد و شدها نتیجه چشمگیر و در خور پتانسیلها، قابلیتها و ظرفیتهای بالقوه مشاهده نمی شود.
بخش خصوصی در ابتدا نگران از حضور شرکتهای خارجی و به حاشیه کشیده شدن تولیدکنندگان داخلی بود و تنها در صورت سرمایهگذاری و همراهی با تولیدکنندگان داخلی ورود این افراد را مثبت تلقی میکردند، ولی هم اکنون بخش خصوصی حوزه نیرو مدعی است انتظارات اولیه بسیار بالا بوده و باید مشکلات موجود را از طریق مدیریت کارآمد تصحیح کرد.
در این میان حمید چیتچیان به عنوان متولی اصلی وزارتخانه تاثیر برجام بر عمللکرد این وزارتخانه را مثبت تلقی کرد و گفت: شرایط پسابرجام فرصت بسیار خوبی را در اختیار صنعت برق قرار داد، در حالی که در شرایط تحریم شرکتهای درجه دوم و سوم دنیا پاسخگوی نیازهای ما در این صنعت نبودند؛ اما امروز با وجود برجام شرکتهای معتبر دنیا برای ارائه پیشنهادات به صنعت برق ما پیشگام هستند.
وی افزود: یکی از موارد بسیار مهم و البته حساس برای کشور استفاده از همین ظرفیت پسابرجام برای راه اندازی دیسپاچینگ دوم است که خوشبختانه شرکتهای معتبر دنیا در این حوزه در حال همکاری با ما هستند و این مرکز جدید قادر خواهد بود تا ظرفیت 200 هزار مگاوات را مدیریت کند.
وی تصریح کرد: فاینانس خارجی از ظرفیتهای مغفول در شرکتهای توزیع است و بایستی از طریق توجه به این ظرفیت زمینه تسریع و گسترش خدمات توزیع برق در کشور را فراهم کرد.
وزیر نیرو ادامه داد: امروزه صنعت برق در دنیا از صنایع پیشرو در حوزه فناوری است، شرکتهای توزیع برق ما نیز بایستی با استفاده از جدیدترین فناوریها و تکنولوژیها هزینههای تمام شده خدمات را پایین آورده و بهترین خدمات را به مردم ارائه دهند.
با گذشت یکسال از برجام و نظرهای متفاوت و متناقض از مثبت و منفی ارزیابی کردن عملکردها، باید به این نکته همچنان توجه کرد که اتکا به توانمندی های داخلی و مدیریت صحیح کارآمدتر از سایر موارد است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *