صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

این پرینتر سه‌بعدی غذا چاپ می‌کند+عکس

۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۸:۰۱
کد خبر: ۲۷۰۰۱۶
مهندسان دانشگاه کلمبیا با اعتقاد به دیجیتالی شدن غذا در آینده نزدیک، چاپگر سه‌ بعدی‌ ای طراحی کرده‌اند که کلوچه چند لایه چاپ می‌کند و می‌پزد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، آنا به نقل از گیزمودو نوشت: هود لیپسون، پروفسور فناوری رباتیک دانشگاه کلمبیا و مسئول پروژه، با اشاره به تاثیرات غذایی و سلامتی این فناوری می‌گوید: «ما هنوز در آشپزخانه مانند انسان اولیه روی شعله و با ابزاهای بدوی غذا می‌پزیم. ورود این فناوری به آشپزخانه تحولی بنیادی است. باید گفت که واکنش افراد به این فناوری با سن و نسل آنها ارتباط داشته است. بعضی می‌گویند ایده بدی است و می‌خواهند با دست انجام دهند. برای نسل جوان آشپزی با نرم‌افزار طبیعی به نظر می‌رسد.»

این فناوری در یک ماراتون دو روزه با حضور دانشجویان و کارشناسان مرکز فناوری غذایی و همچینین مسئولان یک رستوران درجه یک در محله مانهتن نیویورک آزمایش شد.
 
مدیر مرکز و فناوری غذایی نیویورک و سرآشپز فرانسوی با 30 سال تجربه حرفه‌ای می‌گوید: «این فناوری می‌تواند در آینده بخشی از فرآیند پخت و پز و یا به عبارتی تهیه غذا باشد. در این تجربه با سبزیجات، پولنتای ایتالیایی، مرغ، ماهی طعم‌های مختلفی به وجود آوردیم و آنها را چاپ کردیم. تنها نگرانی من به عنوان سرآشپز، این است که بافت پیوندی مواد غذایی و ترکیب غذا تغییر خواهد کرد زیرا در نهایت این کار به معنی خالص و یا تصفیه کردن است».

در این تجربه غذاهایی مانند سوفله، موس سالاد تخم مرغ یا در واقع غذاهایی که از قیف چاپگر رد می‌شوند امتحان شدند. مدیر مرکز و فناوری غذایی نیویورک در ادامه گفت: «برای تزئین غذا مانند ماهی مانند با پوره سبزیجات یا پوره بلوط من یک برگ کوچک در چاپگر گذاشتیم و بعد آن را در کنار مرغ یا ماهی که معمولی پخته‌شده گذاشتیم. یعنی تزیین غذا است. ولی اگر گوشت اصلی غذا باشد…نمی‌دانم».

پیش نمونه اولیه این چاپگر آماده شده است. افردی که مشکلات ویژه و یا وسواس زیاد دارند می‌توانند مشتری بالقوه این فناوری باشند.

هود لیپسون می‌گوید: «به این شکل می‌توانیم به انواع جدیدی از مواد غذایی دسترسی پیدا کنیم که خودمان نمی‌توانیم درست کنیم یا بخریم. می‌توانیم غذا را با هم‌فکران و با عزیزانمان در سراسر دنیا به مشارکت بگذاریم. بعضی از دستورهای غذایی ممکن است پرطرفدار باشند و می‌توانیم همان لحظه آنها را بچشیم. حتی می‌توانیم غذا را بر اساس معیارهای شخصی دارویی و یا بیومتریک سفارشی تهیه کنیم. به شیوه‌هایی که تا به حال ممکن نبوده است».

پژوهشگران می‌گویند این این چاپگر سه‌بعدی کم و بیش آماده است و مراحل فناوری آن تمام شده است و بازاریابی آن به عهده بخش بازرگانی خواهد بود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *