صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

2016 گرم‌ترین سال کره زمین رقم خورد/دهلران ایران رکورد زد

۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۲۶۹۵۳۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
دانشمندان آمریکایی اعلام کردند که در سال 2016 گرم‌ترین سال رقم خورد که دهلران ایران با 53 درجه سانتی‌گراد رکورد جدیدی را ثبت کرد دانشمندان با این روند،‌ پیش‌بینی کردند تغییرات آب و هوایی با سرعت بیشتری پیش برود.
 به گزارش گروه اقتصاد  به نقل از فرانس پرس،دانشمندان آمریکایی اعلام کردند سال گذشته جهان گرم‌ترین سال خود را گذراند و نگرانی‌های جدیدی را درباره تسریع تغییرات آب و هوایی ایجاد کرد. 

بر اساس گزارش، اداره جوی و اقیانوسی ملی آمریکا(NOAA) افزایش دمای هوا در بخش‌هایی از ایران، هند و کویت بسیار بالا بود که نگرانی از افزایش ذوب شدن یخ‌های قطب شمال و جنوب را بیشتر کرده است. 

بر اساس گزارش NOAA و نیز گزارش جداگانه ناسا، میانگین جهانی درجه حرارت سطح خشکی و دریا نشان می‌دهد که سال 2016 از زمان رکورد خود در سال 1880 بیشترین دما را داشته است.میانگین دمای جهانی سال گذشته 0.94 صدم سانتی‌گراد بالاتر از میانگین قرن بیستم بود و نیز 0.4 سانتی‌گراد گرم‌تر از سال 2015 شد.

سازمان هواشناسی جهانی در ژنو صحت یافته‌های دانشمندان آمریکایی را نیز تأیید کرد و خاطرنشان کرد که  دی‌اکسیدکربن و متان نیز در هوا نیز به رکورد جدیدی رسیده است. دلیل اصلی افزایش دی‌اکسیدکربن سوخت‌های فسیلی مانند نفت و گاز است که دی‌اکسید کربن بیشتری را به هوا منتشر می‌کند. 

متان و دیگر گازهای آلوده‌کننده به گازهای گلخانه‌ای معروف شده‌اند که باعث گرم شدن سیاره زمین می‌شود.

گزارش NOAA حاکی است از آغاز قرن 21 رکورد دمای زمین 5 بار در سال‌های 2005، 2010، 2014، 2015 و 2016 شکسته شده است.

عامل دیگر گرم شدن اقیانوس‌ها بر اساس پدیده النینو است که کارشناسان می‌گویند گرم شدن کره زمین را تسریع کرده است.

بر اساس این گزارش، افزایش دمای غیرطبیعی در دهلران ایران در 22 جولای 53 درجه سانتی‌گراد مشاهده شد که رکورد جدیدی را به ثبت رساند. همچنین در فالودی هند به 51 درجه سانتی‌گراد در 19 می رسید که بیشترین دما را در کشور هند رقم زد. ضمن اینکه در منطقه میتری‌باح کویت دمای هوا در 21 جولای به 54 درجه سانتی‌گراد رسید که به گفته NOAA بیشترین درجه حرارت در منطقه آسیا محسوب می‌شود. 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *