وضع قوانین قضایی برای نهادینه کردن رفتارهای مطلوب در جامعه است
جهانگیر گفت: تا زمانی که قوانین متورم کیفری داریم شاهد تراکم جمعیت در زندان های کشور نیز خواهیم بود.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، رئیس سازمان زندان ها در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل زندان های استان مرکزی گفت: هرچند زندان به عنوان یک ضرورت در جهان پذیرفته شده است اما حدود این ضرورت باید تعریف شود.
وی با بیان اینکه زندان صرفاً باید محل نگهداری مجرمین واقعی و برهم زنندگان امنیت جامعه باشد عنوان کرد: ورود زندانیان جرایم غیرعمد در زندان ها نشان دهنده ضرورت اصلاح برخی از قوانین است.
رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه ادامه داد: تا زمانی که قوانین متورم کیفری داریم شاهد تراکم جمعیت در زندان های کشور نیز خواهیم بود.
جهانگیر گفت: زندان به عنوان یک واقعیت در جوامع پذیرفته شده است اما اگر به درستی مورد استفاده نگیرد میتواند آسیب هایی را برای جامعه به همراه داشته باشد.
مشاور رئیس دستگاه قضا گفت: وضع قوانین برای نهادینه کردن رفتارهای مطلوب در جامعه است و دارای دو ساخت حقوقی و حقیقی است.
وی تصریح کرد: مجازات ضمانت اجرای قوانین است و یکی از مجازات ها استفاده از حبس می باشد اما این ضمانت باید در حد ضرورت باشد.
رئیس سازمان زندان ها ادامه داد: ورود افراد به زندان ها به صورت کوتاه مدت نه تنها بازدارندگی لازم را برای ضمانت اجرای قوانین ندارد بلکه آسیب های مختلفی را برای زندانی و خانواده او در پی خواهد داشت.
جهانگیر افزود: در بخشنامه ساماندهی وضعیت زندانیان و کاهش جمعیت کیفری تلاش شده است با نگاه به کرامت انسانی افراد از حبس های کوتاه مدت کاسته شود.
رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه گفت: حدود نیمی از زندانیان کشور را مجرمین مواد مخدر تشکیل می دهند اما باید توجه داشت که قاچاقچیان اصلی و وارد کنندگان عمده مواد مخدر که موجب فروپاشی خانواده های زیادی شده اند در زندان ها نگهداری شوند.
وی تاکید کرد: کاهش جمعیت زندانیان بصورت منطقی و ضابطه مند موجب ارتقاء کیفیت برنامه های اصلاحی و تربیتی در زندان ها و به تبع آن بازگشت توانمند افراد به زندگی شرافتمندانه خواهد بود.
رئیس سازمان زندان ها در ادامه با اشاره به بخشی از فعالیت های فرهنگی در زندان ها گفت: نماز به عنوان یک فرهنگ انسان ساز در اولویت برنامه های فرهنگی در زندان ها قرار دارد.
وی افزود: در بخش کتاب نیز امروز فرهنگ کتابخوانی در زندان ها به عنوان یک عرف رایج تبدیل شده است.
جهانگیر از وجود بیش از یک میلیون و دویست نسخه کتاب در کتابخانه های زندان ها خبر داد و گفت: تلاش میکنیم طی یکسال آینده کتاب ها را به لحاظ تنوع در عنوان و تعداد به دوبرابر ارتقاء دهیم.
این مقامارشد قضایی با تحلیل فراوانی جرم در بین گروه های سنی مجرمین گفت: آمارهای موجود نشان میدهید در صورت عدم توجه به نوجوانان بزهکار و معارض قانون موجب گرایش آنان به سمت جرایم بزرگتر و عمدتاً مواد مخدر می شود.
رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه گفت: بخش قابل توجهی از مددجویان در کانون های اصلاح و تربیت نوجوانانی هستند که ترک تحصیل کرده بودند ولی متاسفانه توجه خاصی به این مساله توسط نهادهای زیربط از جمله آموزش و پرورش نشده است.
وی تاکید کرد: اگر این مسائل مورد توجه قرار گیرد میتوان از گسترش چرخه جرم در این بخش جلوگیری کرد.
جهانگیر افزود: بحث حمایت از خانواده زندانیان نیز با همین دید مطرح است تا از ایجاد زمینه ورود افراد جدید به چرخه جرم جلوگیری شود.
رئیس سازمان زندان ها گفت: نباید در برخورد با مسائل و راه های مقابله با آن به صورت جزیره ای عمل کرد بلکه هر کدام از نهادهای جامعه وظایف خود را باید به شکل مطلوب و با هم افزایی با دیگر نهادها انجام دهند.
این مقام ارشد قضایی در ادامه بحث ساخت حقوقی و حقیقی قوانین افزود: ساخت حقیقی قوانین نیز مربوط به نحوه اجرای قوانین توسط ضابطین است.
وی تصریح کرد: اگر قوانین به خوبی اجرا شود شاهد آثار مطلوب آن در جامعه خواهیم بود.
دکتر جهانگیر در پایان بر ضرورت همکاری نهادهای مختلف جامعه با رویکرد تغییر فرهنگ مجازات حبس محور، کاهش جمعیت زندانیان،حمایت از خانواده های زندانیان و اجرای برنامه های پیشگیرانه تاکید کرد.
در ابتدای این جلسه، رئیس کل دادگستری استان مرکزی و جمشیدی مدیرکل سابق زندانهای استان به ارائه گزارشی از عملکرد حوزه های قضایی و زندان ها پرداختند.
شایان ذکر است در این مراسم که با حضور مقامات قضایی و اجرایی استان برگزار می شد، عباس علی فلاحتی به عنوان مدیرکل زندان های استان مرکزی منصوب شد.
گفتنی است پس از مراسم تودیع و معارفه پروژه تصفیه خانه فاضلاب زندان مرکزی و سالن ورزشی کانون اصلاح و تربیت اراک افتتاح شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *