11 هزار هکتار بیابان ورامین بیان زدایی شد
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ورامین گفت: عملیات اجرایی بیابان زدائی و کاشت گونههای تاغ و گز مقاوم به شرایط سخت بیابانی در مساحت 11 هزار هکتار از اراضی بیابانی ورامین انجام شد.
حرکت شن های روان تهدیدی جدی برای تأسیسات صنعتی و اقتصادی، جاده های مواصلاتی، مزارع و خانه های روستایی و مسدود شدن مسیر راه آهن به شمار میآمد که در نهایت مهاجرت اهالی و روستائیان منطقه را در پی داشت که از این رو اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران برای تثبیت شن های روان منطقه و رفع این معضلات اقدامات گسترده و همه جانبه ای را طی سال های متمادی انجام داده است.
احمد فدائی اردستانی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ورامین گفت: اراضی بیابانی این شهرستان 34 هزار هکتار در جنوب شرقی ورامین و در منطقه بنام ابردژ گسترش یافته که با توجه به مشکلاتی که برای خط راه آهن تهران-مشهد، ساکنان، تأسیسات و اراضی منطقه به وجود آمده بود،دست اندرکاران و مسئولان را بر آن داشت تا با برنامه ریزی، اقداماتی موثر برای رفع این مشکلات و تثبیت شن های روان و جلوگیری از پیشروی بیابان انجام دهند که این اقدامات در قالب طرح های بیابان زدائی در منطقه به مرحله اجرا در آمده است.
فدائی افزود: با عملیات اجرایی بیابان زدائی و کاشت گونههای تاغ و گز که مقاوم به شرایط سخت بیابانی هستند سطح وسیعی از اراضی بیابانی و شنی منطقه زیر پوشش این گیاهان قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه تاکنون مساحتی حدود 11 هزار هکتار از این اراضی زیر پوشش عملیات بیابان زدائی قرار گرفته است اظهار داشت: این اقدامات علاوه بر تثبیت شنهای روان و مانع شدن از پیشروی بیابان، بازگشت روح زندگی، تلاش و رونق اقتصادی از جمله کشاورزی و جلوگیری از مهاجرت روستائیان را در این منطقه و همچنین اطراف آن را به همراه داشته است.
فدائی در ادامه اضافه کرد: برای کل محدوده بیابانی منطقه طرح های مصوب بیابان زدائی و مدیریت جنگل های دست کاشت تهیه شده که در صورت تأمین اعتبار و با پیش بینی های صورت گرفته این امکان و آمادگی وجود دارد، تا در مدت 10 سال کل منطقه بیابانی شهرستان زیر پوشش عملیات بیابان زدائی قرار گیرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ورامین و قرچک با تأکید براینکه تاغزارهای منطقه به عنوان یکی از جنگل های دست کاشت بیابانی نمونه در کشور است تصریح کرد: علاوه بر کارکردهای این تاغزارها در تثبیت شن های روان ،در ایجاد کمربند سبز در حاشیه کویر و حفظ اراضی زراعی و مناطق مسکونی نیز موثر است.
حرکت شنهای روان تهدیدی جدی برای تأسیسات صنعتی و اقتصادی، جاده های مواصلاتی، مزارع و خانه های روستایی و مسدود شدن مسیر راه آهن بهشمار می آمد که در نهایت مهاجرت اهالی و روستائیان منطقه را در پی داشت که از اینرو اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران برای تثبیت شنهای روان منطقه و رفع این معضلات اقدامات گسترده و همه جانبهای را طی سال های متمادی انجام داده است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *