استخراج رنگدانه های کاملاً طبیعی از ضایعات میوه ها
یکی از مخترعان استخراج آنتوسیانین از آب میوه جات با اشاره به حل مهمترین مشکلات کارخانه های تولیدی آب میوه از تولید نوشیدنی های فرا سودمند با این روش خبر داد.
وی با اشاره به اختراع سیستم استخراج آنتو سیانین از آبمیوه های طبیعی تاکید کرد: در این روش، آنتو سیانین به عنوان یکی از غنی ترین آنتی اکسیدانهای طبیعی به همراه رنگدانه ها، از ضایعات میوه ها از جمله انگور قرمز یا ارغوانی، استخراج می شوند، روشی که در آن رنگهای طبیعی می تواند جایگزین بسیار خوبی به جای استفاده از رنگهای خوراکی صنعتی در آبمیوه ها شود.
این دکترای علوم صنایع غذایی ادامه داد: معمولا کارخانجات تولید آبمیوه ها مخصوصا آب انگور قرمز به طور مثال در هر دوره از 17 تن انگور مورد نیاز، حدود 10 تن ضایعات بر جای می گذارند، درحالیکه نه تنها می توان تمام رنگدانه های طبیعی موجود در آن را جداکرد بلکه میزان ضایعات برجای مانده به طرز قابل توجهی نیز کاهش پیدا می کند، روشی که می تواند به تولید آبمیوه های کاملا طبیعی فرا سودمند با تاثیر پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها و آلرژی کودکان منجر شود.
وی با بیان اینکه طبق تاییدیه های سازمان F.D.A هیچ محدودیتی در استفاده از رنگدانه های طبیعی اعمال نشده، تصریح کرد: هم اکنون در سراسر جهان در بهترین شرایط تنها 60 درصد از رنگدانه ها رامی توان با بهترین روشهای دنیا به دست آورد، درحالی که ما توانسته ایم با اختراع سیستمی کاملا جدید علاوه بر جداسازی آنتو سیانین با حداکثر خلوص رنگدانه، میزان استخراج آن را تا 97 درصد افزایش دهیم.
این مخترع ادامه داد: این اختراع در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده است که در صورت سرمایه گذاری در این زمینه کشورمان نخستین کارخانه استخراج انتوسیانین طبیعی را با بیشترین میزان خلوص آنتی اکسیدانها راه اندازی می کند.
رییسی با اشاره به واردات چشمگیر آنتو سیانین و حجم مصرف 2200 تنی آن در بازار تولید آبیموه ها در کشورمان اظهار داشت: طبق تخمین های بدست آمده در صورت راه اندازی خط تولید آن، در سال نخست 40 درصد، سال دوم 45 درصد و در سال سوم 55 درصد حجم بازار را می توانیم در این زمینه به دست آوریم، زیرا قیمت تمام شده آن تنها یک چهلم نوع وارداتی است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *