پرواز كبک كانادایی در دنای ایران / تولید ماهانه 30 هزار تخم نطفه دار
سجاد مظفری ماهانه 30 هزار تخم نطفه دار تولید میكند و از این راه توانسته است در فصل شکار 20 نفر را به کار مشغول کند.
رشته تحصیلی وی مهندسی كامپیوتر است و مدتی هم در این حوزه مشغول به كار بوده، اما پس از مدتی كار خود را رها كرده و به دلیل جذابیتهای ذاتی كار تولیدی، مشغول پرورش كبك شده است.
سجاد مظفریپور كه پیش از ورود به پرورش كبك، كار باغداری نیز كرده است، چهار نفر از همشهریان خود در شهر دنای استان كهكیلویه و بویر احمد را نیز مشغول به كار كرده است. البته وی توضیح میدهد: به دلیل اینكه در واحد ما كشتارگاه هم وجود دارد، در فصل كشتار تعداد شاغلین ما به 20 نفر هم میرسد.
ساخت دستگاه جوجهكشی صنعتی، تولید محصول با كیفیت با كمترین امكانات، آباد كردن مناطق محروم و دور افتاده از طریق اشتغالزایی و صبر و تحمل در برابر شرایط سخت كاری و محیطی ویژگیهای بارزی است كه همواره در رزومه كاری سجاد مظفری دیده میشود.
به گفته سجاد، دو گله كبك 5000 تایی در واحد او وجود دارد كه یكی از گلهها روزی 1000 تخم و دیگری روزی 800 تخم میگذارند و همه تخمها هم نطفه دار هستند. در گلههای او به ازای هر 4 كبك ماده، یك كبك نر وجود دارد. با یك حساب سرانگشتی میتوان فهمید كه در واحد تولیدی او ماهانه 30 هزار تخم نطفهدار تولید میشود.
وی افزود: تا به حال تمام درآمدهایی كه كسب كرده اند، برای صاف كردن بدهیهای وامشان رفته، اما پیشبینی میكنند كه از امسال به طور میانگین سالیانه بین 500 تا 600 میلیون فروش داشته باشند كه از این عدد 400 میلیون آن سود خالص است.
نژاد كبكهای این کارآفرین چوكا است كه خاستگاه اصلی این نژاد، كشور كاناداست. البته این كبك از نوع كبكهای وحشی محسوب نمیشود.
به دلیل اینكه برای كبكهای دورههای مصنوعی درست میكنند، در تمامی طول سال تخمگذاری میكنند. 54 روز دوره تاریكی و 54 روز دوره روشنایی برای كبكها وجود دارد. دوره تاریكی بدین صورت است كه در 24 ساعت، 8 ساعت روشنایی وجود دارد و 16 ساعت تاریكی. و دوره روشنایی هم عكس این حالت است. این دوره مصنوعی باعث میشود كه كبكها همیشه تخم بگذارند.
سجاد علت انتخاب كبك برای پرورش را اینگونه توضیح میدهد: كبكها نسبت به دیگر پرندگان، مخصوصا مرغها مقاومت بیشتری در برابر بیماریها دارند و همچنین از لحاظ فروش و درآمد نیز پسند بیشتری نسبت به سایر پرندگان دارند. بلدرچین و شترمرغ فضای زیادی را اشغال میكنند و مناسب پرورش در استان ما نیستند.
وی افزود: به كمك بسیج سازندگی تا كنون 200 میلیون تومان وام گرفته كه محرك خوبی برای شروع كارش بوده است. او منكر سختی زیاد كار تولیدی نیست، اما میگوید سختی این كار بسیار شیرین است و قابل مقایسه با یكنواختی و خمودی كارهای پشت میزی نیست.
مظفریپور اظهار کرد: خوشبختانه در واحد خودمان كشتارگاه داریم و در فصل كشتار، خودمان این كار را انجام داده و سپس به خریدار عمده میفروشیم .سجاد در پایان میگوید كه استان كهكیلویه و بویر احمد، استان كبك است و هر كسی در طبیعت این استان چند دقیقهای را بگذارند، حتما یك جفت كبك وحشی میبیند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *