صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

در گزینش افراد نیازمند تغییر روش متناسب با تغییرات جامعه هستیم/ کار گزینش فرهنگ سازی است

۲۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰:۰۳
کد خبر: ۲۶۶۴۹۱
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
جهانگیر در دیدار مدیران و کارکنان هسته گزینش سازمان زندان ها گفت: در گزینش افراد نیازمند تغییر روش متناسب با تغییرات جامعه هستیم.
به گزارش حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی سازمان زندان ها ، رئیس سازمان زندان ها در دیدار مدیران و کارکنان هسته گزینش سازمان زندان ها گفت: در گزینش افراد نیازمند تغییر روش متناسب با تغییرات جامعه هستیم.

وی با اشاره به نقش امام خمینی(ره) در احیای اسلام ناب محمدی افزود: تمام برنامه هایی که امام راحل در طول عمر با برکتشان بنیان گذاری کردند ناشی از توجه عمیق ایشان به مبانی دینی بود و از این رو تمامی اقدامات ایشان کاری ارزشی و الهی بود که روز به روز نیاز به آن در جامعه احساس می شد.

رئیس سازمان زندان ها  یکی از اقدامات با ارزش و ماندگار امام خمینی(ره) را کار گزینش عنوان و بیان کرد: ما اگر نگاه حضرت امام(ره) نسبت به مسائل مختلف را بشناسیم و درک کنیم آن موقع ارزش کار گزینش را در نظام اداری کشور و توسعه نیروی انسانی کارآمد متوجه می شویم.

وی ادامه داد: امام بزرگوار رمز بقای ما را در ابعاد مختلف در سه محور حفظ اصل اسلام، حفظ نظام اسلامی و حفظ امت اسلامی تبیین کردند و ما نیز برای اینکه همچنان هویت و بقای ما با ارزش های اسلامی همراه باشد باید به این سه محور توجه وافر داشته باشیم

رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه در خصوص حفظ اصل اسلام به عنوان یکی از محورهای سه گانه مورد نظر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: اسلام مد نظر ایشان اسلام اقتداری است. اسلامی که از آن به عنوان اسلام ناب محمدی تعبیرمی شود.

رئیس سازمان زندان ها افزود: از ویژگی های اسلام اقتداری این است که این اسلام فرانهادی است. به این معنا که نهادهای موجود در دین اسلام تک بعدی نیستندبلکه ابعاد مختلفی دارند که باید به آن ها توجه داشت.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال مسجد فقط محلی برای عبادت و اقامه نماز نیست بلکه یک پایگاه اجتماعی، فرهنگی برای تولید ارزش در جامعه نیز هست و از همین روست که امام راحل، نگاه ما را به مساجد با نگاهی که قبل از انقلاب داشتیم تغییر داد.

دکتر جهانگیر گفت: از منظر فعالیت هسته های گزینش، مساجد مهمترین منبع برای جمع آوری اطلاعات ارزشی در خصوص افراد است.

این مقام ارشد قضایی اضافه کرد: نگاه امام عزیزمان به مقوله گزینش از این دست می باشد که در جای جای فرمایشاتشان گفته اند . یعنی اسلام صرفاً اقامه نماز و روزه داری نیست بلکه اسلام در همه امور ما حضور دارد و این به معنای فراگفتمانی بودن و چندبعدی بودن اسلام است.

جهانگیر بیان کرد: صرف توجه به اخلاق همه مسائل دینی را تشکیل نمی دهد بلکه ما در دین مان گفتمان های مختلفی داریم که این گفتمان ها اگر جمع بشود آن موقع یک انسان سالم را تحویل جامعه می دهد که آن انسان می تواند در هر کجا، هدایتگر یک مجموعه، نهاد و سازمان بشود که آن مجموعه می تواند بخش های مدیریتی کشور را هدایت کند.

مشاور رئیس دستگاه قضا عنوان کرد:وقتی با این نگاه به گزینش نگاه کنیم آن موقع ارزش کار و نقش گزینش را بیشتر و بهتر متوجه می شویم.

وی ادامه داد: برای احراز هر شغلی دارا بودن یکسری ضوابط ضروری است. به عنوان مثال در امر قضاوت، داشتن عدالت یکی از شروط قضاوت است.

دکتر جهانگیر تصریح کرد: عدالت علاوه بر اینکه مفهوم عینی است، یک مفهوم ذهنی نیز هست و تبیین آن به این سادگی امکان پذیر نیست چرا که برداشت انسان ها از عدالت متفاوت است.

رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه اظهار داشت: ملاک ما در انجام فعالیت ها باید قانون باشد و توجه به ارزش های اسلامی که مصادیق آن را بزرگان دین ترسیم کردند و ما در کار تحقیق، مصاحبه و گزینش ضمن رعایت قانون باید در درجه اول ارزش ها را در خودمان نهادینه کنیم بطوری که اگر دنبال فرد عادل می گردیم ابتدا باید ذات و رفتار خودمان توام با عدالت خواهی و عدالت طلبی باشد.

وی افزود: برای تحقق این مهم، خودسازی، خودآگاهی، تلاش برای ارتقاء سطح معلومات خودمان در ابعاد مختلف کمک می کند تا کارمان را به نحو شایسته انجام دهیم.

این مقام ارشد قضایی گفت: اگر اعتقاد داشته باشیم که انتخاب ما تاثیر مثبت در جامعه دارد و منافع آن در جامعه و سازمان خواهد بود مطمئن باشید در ثواب کارهای خوبی که افراد گزینش شده انجام می دهد سهیم خواهیم بود و از طرف دیگر اگر غیر از این باشد خطاها وقصورات او دامن ما را هم خواهد گرفت.

دکتر جهانگیر افزود: نمی توان صرف توکل به خدای متعال ضوابط را نادیده گرفت چرا که خداوند در کنار امر به توکل به ذات اقدسش، بینایی را هم به ما داده است پس در کنار توکل و توجه به امور معنوی باید مقدمات کار، بصیرت لازم، اشراف و اطلاعات لازم به کارمان را داشته باشیم.

مشاور رئیس دستگاه قضا بیان داشت: امام راحل به دنبال حفظ اسلامی است که بتواند این ارزش ها را در جامعه تبیین کند. اسلامی که مد نظر امام خمینی(ره) است و در گفتمان ایشان و مقام معظم رهبری است یک اسلام جهان شمول است. اسلامی که اگر هر مسلمانی در هر گوشه دنیا فریادی تظلم خواهی سردهد همه به یاری او می شتابند.

وی در تبیین این نگاه امام خمینی(ره) در نظام گزینش گفت: اگر بخواهیم این مساله را با نگاه گزینشی بنگریم یعنی اینکه در گزینش افراد نباید تفاوتی نسبت به آنها وجود داشته باشد و مبادا اگر کسانی به ما دسترسی نداشتند در این مساله مورد ظلم واقع شوند.

رئیس سازمان زندان ها ادامه داد: اسلام مدنظر امام بزرگوارمان، دینی اجتماعی است که از قبل از تولد ما تا بعد از مرگ ما برنامه دارد و ما باید متوجه این نکته باشیم که وقتی به عنوان گزینش گر در جایگاه انتخاب افراد قرار داریم باید ابتدا خودمان نسبت به این مسائل آگاهی و اشراف کامل داشته باشیم که دینی که اینچنین برنامه ریزی داردما برای کارهای خودمان چقدر برنامه داریم.

جهانگیر تصریح کرد: یک سری از برنامه ها را شرح وظایف و ضوابط به ما می گوید اما در کنار این ضوابط ما چه برنامه هایی داریم.

وی عنوان کرد: ضوابط همیشه از جوامع عقب است و علت آن پیچیدگی های جوامع بشری است به طوری که تغییرات جوامع امکان اینکه ضوابط تعریف شده همه اطلاعات مورد نیاز ما را بدهد را غیر ممکن ساخته است. پس ضروری است که ما در کنار ضوابط برای توسعه و ارتقاء کیفیت کار گزینش برنامه های مشخص داشته باشیم.

مشاور رئیس دستگاه قضا گفت: ما برای اینکه گزینش را در جایگاه اصلی خود داشته باشیم نیاز به تغییر روش متناسب با تغییرات جامعه داریم.

وی در جمع بندی این بخش از سخنان خود افزود: اگر به دنبال نگاه امام هستیم حفظ اصل اسلام در گرو شناخت اسلام است و داشتن ابزاهای لازم است که یکی از این ابزارها انسان های مومن معتقد و متعهد است. انسان هایی که می خواهند مدافع اسلامی باشند که رهبر فقید انقلاب در عصر حاضر آن را احیاء نمود.

رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور دومین مساله مورد توجه متولیان امر گزینش را توجه به حفظ اصل نظام به عنوان یکی دیگر از محورهای سه گانه مورد توجه امام خمینی(ره) عنوان کرد و گفت: حفظ اصل نظام اسلامی همانگونه که ایشان فرمودند در گروه حفظ اصل ولایت فقیه است.

وی ادامه داد:بزرگان و علما ۴ وظیفه را برای ولی فقیه تببین نمودند که عبارتند از: حفاظت از دین و سنت، فتوا، قضاوت و ولایت است.

جهانگیر خاطرنشان ساخت: در خصوص قضاوت که از شئون ولی فقیه است امروز در نظام اسلامی هر کسی که امر قضاوت انجام می دهد ماذون از طرف ولی فقیه است و هیچ کس حق قضاوت ندارد مگر به اذن رهبری که این قضاوت، قضاوت اسلامی خواهد بود .

وی گفت: گزینش هم نوعی قضاوت است. قضاوت در سرنوشت افراد که هر تصمیمی در آن آینده فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.اگر با این نگاه به موضوع نگاه کنیم و اینکه قضاوت از شئون ولایت فقیه است آنگاه حساسیت ما طور دیگری خواهد بود.

رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه اظهار داشت: بحث ولایت به عنوان یکی دیگر از شئون و وظایف ولی فقیه باید در تمام زندگی ما تسری پیدا کند و از این منظر تمام زندگی ما باید ولایی باشد.

رئیس سازمان زندان ها ادامه داد: کار گزینش علاوه بر اینکه کار مدیریتی و ارزشی است به شدت یک کار فرهنگی هم هست. یعنی گزینش فرهنگ سازی می کند به این معنا که به افراد حاضر و نسل های آینده می آموزد که اگر در جامعه اسلامی می خواهید حضور داشته باشید باید معیارهایتان را با معیارهای اسلامی و مورد قبول جامعه منطبق نمایید.

مشاور رئیس دستگاه قضا بیان داشت: شما وقتی مصاحبه ارشادی می کنید در حقیقت فرهنگ سازی هم انجام می دهید.هر چند ممکن است عده ای ایراد بگیرند اما باید توجه داشت معیار ما قانون و شرع مقدس است و در حدی که اسلام اجازه داده باید تحقیق و بررسی کنیم و نباید در این زمینه افراط و تفریط به خرج بدهیم.

وی گفت: انقلاب ما نیز یک انقلاب فرهنگی بود به این معنا که علاوه بر انقلاب و اعتراض مردم به فرهنگ فاسد غربی که توسط رژیم ستمشاهی به جامعه تحمیل شده بود، انقلابی برای بازگشت به ریشه های اصیل فرهنگی که همان قرآن و ارزش های اسلامی بود که می بینیم محرم و عاشورا ومساجد و روحانیون در راس انقلاب قرار دارند.

جهانگیر تصریح کرد: اما در کنار اینها انقلاب ما انقلابی برای فرهنگ بود. یعنی اینکه باید به فرهنگ واقعی اسلام برسیم و جنبه های اصیل و واقعی اسلام را در جامعه پیاده کنیم.

این مقام ارشد قضایی بیان کرد: پس حفظ اسلام و حفظ اصل نظام در حفظ اصل ولایت فقیه است و نظام اسلامی بدون ولایت معنا ندارد.

وی افزود: اگر امروز اعتقاد و التزام به ولاین فقیه به عنوان یکی از شرایط در گزینش ها ثبت شده به خاطر این است که اصولاٌ گزینش برای حفظ این مساله مهم است.

جهانگیر در تبیین سومین محور مورد توجه حضرت امام(ره) گفت: سومین ویژگی که حضرت امام به آن توجه داشتند و ما باید به آن ارج بنهیم حفظ امت اسلامی بود.

وی ادامه داد: یکی از ویژگی های امت اسلامی که آن بزرگوار برای آن تلاش نمود ارج نهادن به آن و القاء این واقعیت که شما می توانید و نباید خودتان را ضعیف بپندارید بود.رمز موفقیت امام راحل ایجاد این باور در بین مردم بود و می بینیم که حضرت امام(ره) انقلاب را با این مردم به پیروزی رساند و با همین مردم دفاع مقدس را عزتمندانه مدیریت کرد و تا امروز رهبر معظم انقلاب نیز کشور را به نحو شایسته اداره کرده است.

رئیس سازمان زندان ها گفت: ما حق نداریم مردم را ناامید کنیم و از این رو باید دستاوردهای ارزشمند انقلاب را برای همگان ترسیم کنیم که یکی از راه های آن گزینش افرادی است که درد دین و مردم را داشته باشند. این افراد کمک می کنند تا مردم نامید نشوند.

وی بیان داشت: امام خمینی(ره) همیشه بر وحدت کلمه تاکید داشت و ایجاد و حفظ این وحدت در گروه گزینش انسان های کارآمد و قانون گرا است و الا وحدت به دست نمی آید.

 جهانگیر در پایان گفت: افرادی که توسط گزینش انتخاب می شوند می توانند امت واقعی و مدنظر حضرت امام(ره) را تحقق بخشند و روز به روز انشااله روز به روز این نظام را در منطقه و جهان ارتقاء دهیم و اسلام واقعی را در جامعه پیاده کنیم و به مردم خدمت کنیم.

شایان ذکر است در این دیدار معاون توسعه مدیریت و منابع، مدیرکل بازرسی و ارزشیابی عملکرد و مدیرکل حوزه ریاست وروابط عمومی نیز حضور داشتند.
در ابتدای این دیدار عادل خواه مدیر هسته گزینش سازمان زندان ها گزارشی از عملکرد این حوزه را ارائه کرد.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *