صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مصوبه ممنوعیت تولید و توزیع لامپ‌های رشته‌ای، درست اجرا نمی‌شود

۲۲ دی ۱۳۹۵ - ۰۲:۴۵:۰۱
کد خبر: ۲۶۶۱۰۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
مدیر دفتر مطالعات و بهره‌وری انتقال و توزیع سازمان بهره‌‌وری انرژی ایران با بیان اینکه 60 میلیون لامپ رشته‌ای در کشور تولید می‌شود که حدود 30 میلیون لامپ آن مصرف می‌شود گفت:مصوبه دولت در مورد «ممنوعیت تولید و توزیع لامپ ‌های رشته ‌ای با توان بالای 40 وات درست اجرا نمی شود.
به گزارش گروه اقتصاد ، غلامرضا کبریایی با اشاره به اینکه اجرای طرح تعویض لامپ‌های رشته ‌ای با لامپ ‌های کم مصرف سابقه ای طولانی در جهان دارد گفت:اجرای طرح تعویض لامپ ‌های رشته‌ای با لامپ ‌های کم مصرف سابقه ای طولانی در جهان دارد، حتی کشورهایی چون پاکستان نیز در این زمینه برنامه‌ریزی‌‌های بسیار خوبی انجام داده ‌اند و کشوری مثل انگلستان نیز این برنامه را از سال 2011 شروع کرده‌اند.

مدیر دفتر مطالعات و بهره‌‌وری انتقال و توزیع سازمان بهره‌‌وری انرژی ایران با اشاره به مصوبه دولت در مورد «ممنوعیت تولید و توزیع لامپ ‌های رشته ‌ای با توان بالای 40 وات»، اظهار کرد: این مصوبه ابتدا در سال 1391  به تصویب هیئت دولت رسید و سپس در سال 1395 با انجام اصلاحاتی توسط معاون اول رییس جمهور به ذی‌نفعان طرح ابلاغ شد.

کبریایی افزود: سازمان ‌های دولتی به محض ابلاغ این مصوبه باید از خریداری این نوع لامپ‌ها برای روشنایی محیط اداری خودداری کرده و وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئول حُسن اجرای آن است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود 60 میلیون لامپ رشته‌ای در کشور تولید می ‌شود که حدود 30 میلیون لامپ آن مصرف می‌شود.

کبریایی تأکید کرد: چنانچه این مصوبه به طور کامل اجرایی شود و تمامی 30 میلیون لامپ رشته ای مورد استفاده با لامپ‌های کم‌مصرف تعویض شوند، پیش‌بینی می ‌شود تا 2000 مگاوات کاهش پیک مصرف را داشته باشیم.

وی ادامه داد: این میزان کاهش پیک مصرف، چیزی معادل آزادسازی ظرفیت نیروگاه شهید رجایی قزوین است.

کبریایی با بیان اینکه تعویض این 30 میلیون لامپ رشته‌ ای می‌تواند در امر کاهش انتشار گازهای گلخانه ای بسیارمؤثر باشد، گفت: تعویض این میزان لامپ در کشور می ‌تواند چیزی معادل 4.43 میلیون تن انتشار گازهای گلخانه ای را در کشور در طی یک سال کاهش دهد.

وی تصریح کرد: این میزان کاهش گازهای گلخانه‌ ای معادل انتشار گازهای گلخانه ای توسط 70 درصد از خودروهای کلانشهر تهران است.

کبریایی خاطرنشان کرد: از آنجایی که معمولاً گفته می ‌شود چرا دولت برای اجرای درست این طرح ‌ها از خود شروع نمی‌کند؛ ابتدا سعی شد اماکن و ساختمان‌ های اداری و بیمارستانی دولتی به عنوان پایلوت برای اجرای این طرح انتخاب شود.

کبریایی اضافه کرد: یکی از مناطق پایلوت بیمارستانی، بیمارستان طالقانی بوده است که تعویض حدود 4100 لامپ رشته ای در این بیمارستان باعث کاهش 123 کیلواتی توان مصرف برق و حدود 775 تن کاهش CO2 در هوای شهر تهران شده است.

وی تأکید کرد: در طرح پایلوت ساختمان‌های دولتی زیرمجموعه برق، بیمارستان طالقانی و معابر شرکت ‌های توزیع بیش از 12 هزار لامپ رشته ‌ای تعویض و بیش از 1300 چراغ LED جدید در معابر نصب شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *