صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دیابت سالانه جان ۵ میلیون نفر را می‌‌گیرد/عوارض مرگبار دیابت را بشناسید

۱۹ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۹:۵۲
کد خبر: ۲۶۴۸۹۴
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
رئیس انجمن آترواسکلروز با اشاره به اینکه بيماری های قلبی، سكته مغزی و نارسايی مزمن كليه از عوارض دیابت است، گفت: ديابت به همراه فشار خون بالاريسك بروز بيماری قلبی را دو برابر مي‌كند.
به گزارش گروه جامعه ،مسعود قاسمی در آستانه برگزاری ششمین همایش قلب و فناوری‌های نوین و همایش مشترک قلب، اعصاب و غدد در ارتباط با دیابت اظهارداشت: دیابت یا بیماری قند كه در واقع بیماری ناشی از اختلال متابولیسم یا عملكرد و ساز و كار بدن است به یك معضل جهانی در زمینه بیماریهای بشر امروزی تبدیل شده است.

وی در ارتباط با علائم رایج ومتداول در دیابت گفت: احساس تشنگی غیر معمول، نیاز به دفع ادرار بیش از اندازه و غیر عادی همچنین افزایش اشتها و احساس گرسنگی غیر متناسب با فعالیت از علائم رایج ومتداول در دیابت است که افراد باید این نشانه‌ها را جدی بگیرند.

رئیس انجمن آترواسکلروز ایران  با اشاره به عوارض طولانی مدت دیابت افزود: انواع بیماری‌های قلبی، سكته مغزی،نارسایی مزمن كلیه،زخم های مقاوم به درمان بویژه در پا ها، آسیب در دید و بینایی از عوارض دیابت است.

رئیس ششمین همایش قلب و فناوری‌های نوین و همایش مشترک قلب، اعصاب و غدد  یاد آور شد: در فرد سالم كه دچار بیماری دیابت نیست قند مواد غذایی پس از ورود به بدن بواسطه ماده ای بنام أنسولین قادر به ورود به سلول‌های بدن برای تولید انرژی است.

قاسمی افزود: دلیل بیماری قند یا دیابت یا بواسطه كم شدن ترشح أنسولین از لوزالمعده است و یا عدم توانایی سلول‌های بدن برای استفاده از انسولین  به منظور جذب قند وارده به بدن است وگاهی هم هر دو عارضه با هم برای فرد دیابت پیش می‌آید.

رئیس انجمن آترواسکلروز ایران بیان کرد: بیماری دیابت سه نوع دارد که  نوع اول مخصوص كودكان و نوجوانان است و در سنین پایین بروز پیدا می‌كند؛ غده لوزوالمعده توان كافی برای تولید أنسولین ندارد،  لذا درمان آن تجویز أنسولین بصورت روزانه بر حسب نیاز و تنظیم متناسب قند خون است.

وی در مورد دیابت نوع دوم گفت: در این نوع دیابت كه در ابتدای بیماری میزان ترشح أنسولین از لوزالمعده كافی بنظر می‌رسد، سلول‌ها با شروع مقاومت در پاسخ به أنسولین عملا قند خون كمتری جذب می‌كنند لذا قند در خون بالا می‌‌رود در حالی كه قند درون سلول‌ها پایین است. وزن بالا، كاهش فعالیت های ورزشی و البته وجود عوامل ژنتیكی مسبب بروز دیابت نوع دوم كه به دیابت بزرگسالان هم معروف است، به حساب می‌آیند.

قاسمی اضافه کرد: دیابت زمان بارداری نوع سوم است که  این نوع از دیابت در عده ای از زنان باردار كه سابقه دیابت ندارند و پس از بارداری قند خونشان به حالت طبیعی بر می‌گردد اطلاق می‌شود؛ البته هنوز علت دقیق این نوع دیابت مشخص نشده است.

رئیس ششمین همایش قلب و فناوری‌های نوین و همایش مشترک قلب، اعصاب و غدد  در مورد خاطر نشان کرد:كاهش وزن،رژیم غذایی كم شیرین،عدم مصرف سیگار،كنترل فشار خون،مراقبت از بهداشت پاها اقدامات مناسب برای پیشگیری از دیابت بزرگسالان و یا كاهش عوارض آن نزد فرد مبتلا به شمار می‌رود.

وی با اعلام اینکه آمار مبتلایان به دیابت در جهان  ٤٢٠ میلیون نفر است، گفت:٩٠ درصد این گروه مبتلا به نوع دوم یا همان دیابت بزرگسالان هستند. همچنین آمار نشان می‌دهد كه حدود كمی كمتر از 10درصد مردم ساكن در كره زمین دچار دیابت می‌شوند.

قاسمی با بیان اینکه هر سال حدود پنج میلیون نفر در اثر دیابت فوت می‌كنند، بیان داشت:مخارج درمان و پیشگیری از دیابت در هر سال بیشتر از ٦٠٠ میلیارد دلار است. همچنین بیماران دیابتی بالای ٦٥ سالگی احتمال حوادث قلبی بسیار بیشتری دارند بطوریكه تا مرز هفتاد درصد این بیماران دلیل فوتشان قلبی است.

رئیس انجمن آترواسکلروز ایران  ادامه داد:20 درصد مرگ در بیماران دیابتی به دلیل سكته مغزی بوده وعلت فوت با منشأ قلبی در نزد دیابتی ها ٢ تا ٤ برابر بیشتر از افراد غیر دیابتی است همچنین دیابت به همراه فشار خون بالاریسك بروز بیماری قلبی را دو برابر می كند.

وی عنوان کرد: در بیماران دیابتی افزایش كلسترول شیوع بیشتری دارد و در صورت افزایش كلسترول خون خطر بیماری قلبی بسیار بیشتر می‌شود؛ البته كاهش وزن و ورزش موجب اثرات بسیار مفید در فرد مبتلا به دیابت همچون كاهش قند و فشار خون،كاهش خطر آنفاركتوس قلبی، كاهش خطر سكته مغزی می‌شود.

قاسمی در ارتباط با ورزش‌های مفید جهت مقابله با دیابت گفت: حداقل ٣٠ دقیقه در روز برای دست کم پنج روز در هفته راهپیمایی یا معادل آن همچنین حدود ٢٥ دقیقه برای سه روز در هفته ورزش هوازی سریع برای كسانی كه پزشك مجاز دانسته، می‌تواند در مقابله با دیابت مؤثر باشد.گفتنی است؛ ششمین همایش قلب و فناوری‌های نوین و همایش مشترک قلب، اعصاب و غدد ۱۴ و ۱۵ بهمن در پژوهشگاه نیرو برگزار می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *