صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فروش 13 میلیون بشکه نفت ایران در دریا

۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۰:۰۲
کد خبر: ۲۶۴۷۲۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
منابع صنعتی گفتند، ایران با استفاده از توافق کاهش تولید اوپک که این کشور را از کاهش مستثنی کرده، بیش از ۱۳ میلیون بشکه نفتی را که مدتها بر روی دریا و در تانکرها ذخیره کرده بود به فروش رسانده است.
به گزارش گروه اقتصاد ، به نقل از رویترز، منابع صنعتی گفتند، ایران با استفاده از توافق کاهش تولید اوپک که این کشور را از کاهش مستثنی کرده، بیش از 13 میلیون بشکه نفتی را که مدتها بر روی دریا و در تانکرها ذخیره کرده بود به فروش رسانده است.

در طی 3 ماه گذشته، تهران تقریبا نیمی از نفتی را که بر روی دریا ذخیره کرده و تعداد زیادی از تانکرهای این کشور را مشغول کرده بود به فروش رسانده است.

بر اساس آمارهای موسسه تامسون رویترز، مقدار نفتی که ایران بر روی دریا ذخیره کرده از 29.6 میلیون بشکه در ابتدای ماه اکتبر به 16.4 میلیون بشکه کاهش یافته است. قبل از این کاهش قابل توجه میزان نفت ذخیره شده، میزان نفت ذخیره شده ایران در سال 2016 تغییر چندانی را شاهد نبود و در ابتدای این سال 29.7 میلیون بشکه بود.

به گفته دو منبع رصد کننده رفت و آمد تانکرها، در حال حاضر نفت فروش نرفته ایران حدود 12 تا 14 تانکر از حدود 60 تانکر ناوگان دریایی این کشور را اشغال کرده، در حالی که این رقم در فصل تابستان حدود 30 تانکر بوده است.

گفته های منابع آگاه و اطلاعات به دست آمده حاکی است، نفت فروخته شده در ماه های اخیر به مشتریان آسیایی از جمله چین، هند و کره جنوبی و کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا و فرانسه ارسال شده است. مشخص نیست که کدام شرکت ها این محموله ها را خریداری کرده اند.

منابع دیگری در صنعت نفت گفتند، ایران همچنین به دنبال استفاده از فرصت پدیده آمده برای ورود به بازارهای جدید در اروپا از جمله در حوزه بالتیک و دیگر کشورهای اروپای مرکزی و شرقی است، اما این منابع نگفتند که آیا نفتی به این مناطق صادر شده است یا نه.

شرکت ملی نفت ایران اظهار نظری در این باره انجام نداده است. شرکت ملی نفتکش ایران که بخشی عمده ناوگان تانکری ایران را در اختیار دارد نیز اظهار نظری در این باره نکرده است.

تهران در ماه نوامبر توانست از توافق کاهش تولید اوپک مستثنی شود و این حق را پیدا کند که به میزان محدودی تولید نفت خود را افزایش دهد. بر اساس این توافق، کشورهای عضو اوپک مستثنی شده اند تولید روزانه نفت خود را 1.2 میلیون بشکه کاهش دهند.

ایران به شکل موفقیت آمیزی استدلال کرده که از آنجایی که پس از لغو تحریم های غرب به آرامی در حال بازیابی سهم ازدست رفته خود از بازار نفت است، نباید محدودیتی در زمینه تولید داشته باشد.

هرچند توافق اوپک تا پیش از آغاز سال 2017 اجرایی نشده بود، اما منابع صنعتی گفتند، تهران از پیش از آغاز ماه ژانویه، ارائه تخفیف های قابل توجه به مشتریان نفتی را آغاز کرده تا از فرصت کاهش تولید اوپک برای فروش بیشتر نفت به خریدارانی که در آستانه زمستان به دنبال پر کردن ذخایرخ ود هستند استفاده کند.

ایران تاسیسات تانکری کافی بر روی خشکی برای ذخیره سازی نفت خود ندارد و به همین دلیل برای ذخیره نفت فروش نرفته خود از تانکرهای نفتکش خود استفاده می کند. منابع رصد کننده آمد و شد تانکرها گفتند، مشخص نیست که چه مقدار از نفت ذخیره شده بر روی دریا میعانات بوده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *