آشنایی با علایم حساسیت دندانی/ درد تیز و کوتاه دندان از این بیماری خبر می دهد
یک متخصص دندانپزشکی ترمیمی گفت: درد تیز و کوتاه دندان در اثر تماس با مواد غذایی سرد و گرم از بارزترین نشانه حساسیت دندانی محسوب می شود.
وی اظهار داشت: شیوع حساسیت دندانی در مطالعات مختلف متفاوت بوده است و به طور تقریبی بین 8 تا 57 درصد است که در افرادی که دچار مشکلات لثه ای هستند این میزان به حدود 60 تا 98 درصد می رسد.
این متخصص دندانپزشکی ترمیمی با بیان اینکه تحلیل لثه و از دست رفتن مینای دندان باعث نمایان شدن عاج دندان می شود، عنوان کرد: عاج دندان بافت (نسج) زنده ای است بنابراین حساسیت دندانی رخ می دهد.
وی بهداشت ضعیف دهان و دندان، بیماری های لثه ای، مسواک زدن شدید، با فشار و غیر اصولی دندان ها، مصرف بیش از حد نوشیدنی های اسیدی مانند نوشابه را از مهم ترین عوامل تحلیل لثه دانست و افزود: رفلاکس( برگشت اسید معده) و فشارهای شدید اکلوژن( ارتباط بین دندان های بالا و پایین و نحوه قرارگیری آن ها بر روی هم) و سایش های دندانی نیز موجب نابودی مینای دندان می شود.
علوی تاکید کرد: حساسیت دندانی در زنان نسبت به مردان بیشتر مشاهده می شود که عوامل هورمونی و رژیم غذایی در ایجاد آن دخیل هستند.
این متخصص دندانپزشکی ترمیمی با بیان اینکه پوسیدگی، شکستگی و ترمیم های دندانی، درگیری عصب دندان و ترمیم نامناسب نیز می توانند دردی مشابه دردهای حساسیت دندانی ایجاد کنند، تصریح کرد: افراد باید قبل از هر گونه اقدام بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کنند تا تشخیص قطعی حاصل شود.درمان حساسیت های دندانی شامل سه مرحله است که مرحله اول، خود به سه بخش تقسیم می شود.
وی در خصوص مرحله اول گفت: پس از تشخیص علت حساسیت دندانی آموزش های لازم جهت انتخاب نوع مسواک، خمیردندان و نخ دندان مناسب و چگونگی استفاده از آن ها به بیمار داده می شود، همچنین در مورد برنامه غذایی نیز افرادی که دچار این مشکل هستند، باید دستورات خاصی را مد نظر قرار دهند مانند اینکه بلافاصله پس از مصرف مواد غذایی اسیدی از زدن مسواک خودداری کنند.
علوی افزود: در گام بعدی دندانپزشک اغلب خمیردندان، ژل و دهان شویه دارای خاصیت ضد حساسیت را برای بیمار تجویز می کند که بیمار باید آن ها را طبق دستورالعمل مصرف کند.
وی یادآور شد: در بخش آخر دندانپزشک ساختار از دست رفته دندان را با مواد ترمیمی یا پیوند لثه جایگزین می کند که این امر سبب کاهش حساسیت دندانی می شود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *