روش های صحیح طبخ ماهی
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: گرمای مورد استفاده در کباب کردن ماهی، نباید حرارت مستقیم ذغال یا گاز باشد چرا که سوختگی های موضعی ایجاد کرده و ارزش غذایی اش را پایین می آورد.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ،محمدرضا وفا، دکتری تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره فواید خوراکی های سنتی ایرانی اظهار کرد: خوراکی های سنتی و اصیل ایرانی از لحاظ تغذیه ای ایده آل هستند به خصوص اگر با روش صحیح طبخ بشوند. گرچه ترکیباتی پروتئینی ماهی کمتر از گوشت قرمز است اما چربی های موجود در ماهی به نسبت گوشت قرمز، چربی های سالم تری هستند و برخی املاح کلیدی در ماهیهای آب های آزاد وجود دارند؛ مانند یُد که متاسفانه کمبود آن مسئله قدیمی در کشور ما و در دنیا بوده است.
وی تصریح کرد: البته چربی های مفید در ماهی های آزاد موجود است و نه در ماهی هایی که در دریاچه ها و رودخانه ها زندگی می کنند . ماهی های آزاد سرشار از روغن های غیر اشباعی هستند به نام اسید های چرب امگا 3 که کمبودشان شایع است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به روش صحیح طبخ ماهی اشاره کرد و افزود: ماهی اگر به صورت بخارپز و کبابی تهیه شود و نه سرخ شده، ارزش غذایی بالایی خواهد داشت.سرخ کردن این خوراکی باعث می شود مقدار قابل توجهی از مواد مغذی که نام بردیم، از آن حین طبخ کاسته شود. همچنین گرمای مورد استفاده در کباب کردن ماهی، نباید حرارت مستقیم ذغال یا گاز باشد چرا که سوختگی های موضعی ایجاد کرده و ارزش غذایی اش را پایین می آورد. پخت ماهی در فرهایی که حرارت به صورت یکنواخت به آن تابیده میشود، بهتر است. اگر با حرارت ملایم در آرام پز با مقدار کم طعم دهنده ها نظیر رب گوجه فرنگی، آبلیمو ، چاشنی ها و ادویه ها باشد طبخ آن بهتر بوده و باید از آب ماهی در هنگام سرو غذا استفاده کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *