صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برنامه گسترده "رضا شصت تیر" برای گسترش بی حجابی در ایران/ کشوری که 90 درصد روستاهایش آب و برق نداشت

۱۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۴:۰۱
کد خبر: ۲۶۴۰۷۳
یکی از پلیدترین توطئه های دشمنان اسلام در تاریخ معاصر، توطئه کشف حجاب است. رضاخان، معروف به "رضا شصت‌تیر" که با طرح کودتای سوم اسفند 1299 و با حمایت و هدایت انگلیسی ها بر سر کار آمد، درصدد اجرای تز اسلام زدایی و جایگزینی ارزش های لیبرالیستی در جامعه بود. از مهمترین جلوه های این طرح، پدیده کشف حجاب بود.

-گروه سیاسی: یکی از پلیدترین توطئه های دشمنان اسلام در تاریخ معاصر، توطئه کشف حجاب است. رضاخان، معروف به "رضا شصت‌تیر" که با طرح کودتای سوم اسفند 1299 و با حمایت و هدایت انگلیسی ها بر سر کار آمد، درصدد اجرای تز اسلام زدایی و جایگزینی ارزش های لیبرالیستی در جامعه بود. از مهمترین جلوه های این طرح، پدیده کشف حجاب بود. جهت آماده ساختن زمینه کشف حجاب، مجلس، در ششم دی ماه 1307 قانون متحدالشکل نمودن البسه را تصویب کرد که بر اساس آن، پوشیدن کت و شلوار و کراوات و کلاه فرنگی برای مردان، الزامی شد. 

تلاش های رضا خان باعث شد تا عده ای از زنان غرب زده، بویژه زنان درباری و دولتمردان، به صورت بی حجاب یا بدحجاب، در مجامع و معابر عمومی ظاهر شوند و مردم نیز تحت تاثیر اختناق و ظلم رضاخانی، حساسیت لازم را از خود نشان ندادند. در سال 1313 رضا خان عازم ترکیه شد و با مشاهده تغییراتی که رژیم لائیک ترکیه به رهبری مصطفی کمال آتاتورک در جهت غربی کردن جامعه مسلمان ترکیه اجرا کرده بود، تحت تاثیر قرار گرفته و شدیدتر از گذشته در راستای اسلام زدایی و بویژه حجاب زدایی گام برداشت. در بهمن 1313، در افتتاح دانشگاه تهران، به دختران دستور دادند که بدون حجاب به تحصیل مشغول شوند. اقدامات رضاخان در این جهت، واکنش و مخالفت های زیادی از سوی مردم به رهبری روحانیت را باعث شد که از جمله مهمترین آنها می توان به سرکوب قیام مسجد گوهرشاد و کشتار مردم مظلوم اشاره کرد. 

حدود شش ماه پس از فاجعه مسجد گوهرشاد، رضا خان با بی اعتنایی به علما و مردم، در روز 17 دی 1314 در جشن فارغ التحصیلی دانشسرای مقدماتی دختران در تهران، قانون کشف حجاب زنان را به طور آشکار و رسمی اعلام کرد و خود به اتفاق همسر و دخترانش که بدون حجاب بودند، در این جشن که به ابتکار علی اصغر حکمت، وزیر معارف و فراموسونر معروف تشکیل گردید، شرکت و سخنرانی کرد و دوره ای سیاه برای زنان ایران در تاریخ شروع شد. ماموران رضاخان در اجرای این قانون، شب و روز در کوچه ها و خیابان ها گشت می زدند و هر جا زن باحجابی را می یافتند، با خشونت چادر و روسریش را برمی داشتند و مردها را مجبور می کردند تا زن هایشان را سر برهنه به خیابان ها و مجالس ببرند.

حمیدرضا ترقی کارشناس مسائل سیاسی، صدور فرمان کشف حجاب توسط رضا خان در رژیم گذشته را مبتنی بر ماموریتی خواند که آتاتوترک و امان الله خان در ترکیه انجام داده بودند و با بیان اینکه سه کشور ترکیه ،‌ ایران و افغانستان در آن دوره زیر سلطه انگلیس بودند، به خبرنگار گروه سیاسی ، گفت: این اقدامات به عنوان تحول و پیشرفت در صدد نابودی فرهنگ اسلامی در این سه کشور بودند.

وی افزود: استراتژیکی که در این سه کشور مطرح شد یکی از آنها تشکیل جمعیت حمایت از نسوان در افغانستان بود که برنامه های رضا خان هم با یک مقدار تغییر نسبت به تغییرات صورت گرفته در ترکیه و افغانستان انجام شد.

ترقی با اشاره به راه اندازی دسته سینه زنی قزاقها از سوی رضاخان و بعد هم برخورد و زندانی کردن روحانیون اظهار داشت: بعد از سفری که رضاخان به ترکیه داشت و با آتاتورک مذاکراتی را انجام داد،‌ در زمان بازگشت برنامه خودش را با کشف حجاب در 17 دی سال 1314 شروع کرد.

وی با اشاره به حضور رضاخان و حضور بی حجاب همسر و دخترانش به همراه وی در دانش سرای مامایی برای اولین بار گفت: رضاخان با این رفتار رسما فرمان ممنوعیت حجاب برای زنان را اعلام کرد و به همان زن های دانشجوی مامایی تاکید کرد که ما به زنان آزادی دادیم و از این طریق زمینه گسترش فساد و فحشا را در ایران با نام آزادی مطرح کرد.

مسئول بین الملل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه رضاخان برنامه های گسترده ای را مثل جشن بی حجابی در سراسر کشور به راه انداخت بیان داشت: او از طریق وزیر آموزش وپرورش برنامه هایی در مدارس در همین راستا دنبال کرد و در واقع تحقق آن اهداف را برای به حاشیه راندن ارزش های اسلامی می گرفت دنبال کرد.

وی افزود: این هدف عمدتا در مسیر لائیک کردن سه کشور ترکیه ،‌ایران و افغانستان بود و این استراتژی یک استراتژی بود که در کنار اهداف دیگر رضاخان دنبال می شد.

ترقی با بیان اینکه رژیم سلطنتی پهلوی دستور العمل های انگلیس و آمریکا را در کشور پیاده می کرد، بیان داشت: اینها به فکر استقلال و پیشرفت کشور در قالب استقلال ملی نبودند و همه برنامه های توسعه ای که در کشور طراحی کرده بودند توسط غربی ها تنظیم شده بود تا همه زمینه های وابستگی بیشتر ایران به غرب را فراهم کند.

ترقی با بیان اینکه پهلوی سعی می کرد یک ظاهری از تمدن را در شهرهای بزرگ به وجود آورد خاطر نشان کرد: اما پشت این شهرهای بزرگ روستاها و نقاط دور افتاده ایران از هیچ گونه امکانات اولیه ای برخوردار نبودند و بیش از 90 درصد روستاهای ما فاقد امکانات اولیه مثل آب و برق و مدرسه بود.

عضو موتلفه اسلامی با اشاره به تاسیس راه آهن توسط آلمان‌ها برای انتقال نیروهای نظامی از مرز ترکیه به بندر عباس در دوره رضاخان اظهار کرد: آلمانی ها چون نمی توانستند نیروهای خود را از طریق دریا به آن منطقه منتقل کنند راه آهن را در ایران ایجاد کردند ولی رضاخان این اقدام را به عنوان یک نقطه پیشرفت به نام خود کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *