صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نرخ سود سپرده بر دلار بی‌تاثیر است/ آیا کسری بودجه با گرانی ارز رفع می‌شود؟

۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۰:۰۱
کد خبر: ۲۶۳۷۱۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
برخی از کارشناسان بر این باورند که نوسانات اخیر دلار در بازار آزاد می‌توانست بیش از این حد بوده و یکی از مسائلی که از تشدید آن جلوگیری کرده ثبات فعلی نرخ سود سپرده بانکی است، حال جای سوال دارد که این موضوع تا چه حدی در اقتصاد ارزی ایران منطقی است؟
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، در چند هفته اخیر روند ارزش گذاری دلار در بازار آزاد، صعودی بوده و در چند روز اخیر نوسان دلار در محدوده 3900 تا 4100 قرار گرفت و به اعتقاد برخی کارشناسان اقتصاد کلان کاهش نیافتن نرخ سود سپرده بانکی بر نوسانات بیش از حد نرخ ارز تاثیرگذار بوده است.

این مسائل در حالی مطرح می‌شود که اعتقاد برخی افراد بر این باور است که با کاهش نرخ سود سپرده بانکی، حجم قابل توجهی از سپرده مردمی به منظور استفاده در بازارهای موازی، از بانک‌ها خارج خواهد شد و سرمایه گذاری سپرده‌های خارج شده در بازار ارز میزان نوسانات بازار ارز را تشدید خواهد کرد.

حال جای سوال دارد که آیا نوسانات نرخ سود سپرده بانکی بر بازارهای موازی همچون بازار ارز تاثیرگذار است یا خیر، در این رابطه احمد حاتمی‌یزد کارشناس بازار پولی و بانکی، به میزان، گفت: باید تاکید شود که پول هیچ وقت از بانک و نظام بانکی خارج نخواهد شد و حتی می‌توان مدعی شد که در صورتی که نرخ سود سپرده بانکی صفر شود، پول از بانک خارج نخواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مردم جایی به غیر از بانک برای نگهداری از پول ندارند و حتی اگر پول مردم در بازار ارز سرمایه گذاری شود، در نهایت پول از بانکی به بانک دیگر منتقل می‌شود.

حاتمی‌یزد تاکید کرد: اگر فروشنده ارز بانک مرکزی باشد، می‌تواند ریال دریافتی را به عنوان نقدینگی از بازار خارج کند که این موضوع میزان تورم را کاهش خواهد داد و با توجه به شرایط بازار ارز و بانک، نمی‌توان نرخ ارز را به موضوع سپرده‌ها ارتباط داد.

این کارشناس بازار پولی و بانکی، خاطرنشان کرد: فروشنده عمده ارز در ایران بانک مرکزی است و تعیین نرخ ارز در اختیار این نهاد رسمی کشور است.

وی بیان کرد: به نظر می‌رسد کسری بودجه دولت عمده مشکل دولت بوده و یکی از معضلات دولت در حال حاضر پرداخت حقوق و هزینه‌های جاری است که در سال‌های 91 و 92 تعداد قابل توجهی استخدام در بدنه دولت صورت گرفت و این قوه برای پاسخگویی به این موارد در شرایط فعلی نیاز به مبالغ قابل توجهی دارد که با افزایش نرخ ارز تا حدودی مشکل رفع می‌شود.

حاتمی‌یزد در انتها بزرگترین مشکل بازار ارز کشور را غیررقابتی بودن آن دانست.

به گزارش میزان، علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد و دارایی در جلسه اخیر خود در مجلس شورای اسلامی بر عدم دخالت دولت در بازار ارز در راستای جبران کسری بودجه تاکید کرد.

انتهای پیام/ 



نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۵
وقتی سود بانکی پائین باشد مردم ترجیح میدهند که مثلا دلار بخرند در نتیجه دولت دلارش را به مردم میدهد و کاغذ بی ارزش تحویل میگیرد. حالا اگر فشار این پولهایی که میخواهد به دلار تبدیل شود، زیاد شود چون دولت به اندازه ندارد دلار گران میشود. حالا چرا دلار بخرند و مثلا اتومبیل یا مسکن نخرند؟ چون انحصار خودرو و محدودیت زمین قیمت آنها را اینقدرگران کرده که نصفش اضافی است اما دلار نرخ واقعی خود را دارد که نرخ کف خیابان است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *