صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انیمیشن‌سازی در "سینمای افغانستان" پدیده‌ای جدید و ناشناخته است

۱۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۷:۰۱
کد خبر: ۲۶۳۷۱۳
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
شمیم حق‎شناس انیمیشن‎کار و مدیر گرافیک افغان فیلم، گفت: هنر انیمیشن‎سازی در افغانستان در مراحل ابتدایی خود قرار دارد اما می‌خواهد در بخش گرافیک در سینما بیشتر فعالیت و انیمیشن را در افغانستان رونق دهد.
به گزارش سرویس بین الملل شمیم حق‎شناس انیمیشن‎کار و مدیر گرافیک افغان فیلم، گفت: هنر انیمیشن‎سازی در افغانستان در مراحل ابتدایی خود قرار دارد اما می‌خواهد در بخش گرافیک در سینما بیشتر فعالیت و انیمیشن را در افغانستان رونق دهد.
 
وی گفت: در بخش انیمیشن‎سازی،  ورکشاپ‌های آموزشی را در افغان فیلم به همکاری موسسه گویته برگزار می‌کنیم و تاکنون تعداد زیادی از علاقمندان انیمیشن‎سازی را آموزش داده‎ایم.
 
 حق‎شناس اظهار داشت:  افرادی که تاکنون در بخش انیمیشن‎سازی آموزش دیده‎اند، توانسته‎اند که فیلم‌های انیمیشنی نیز بسازند.
 
وی افزود:  ورکشاپ های انیمیشن‎سازی قبلاً در موسسه گویته گرفته می‌شد، اما اکنون این ورکشاپ‌ها در افغان فیلم گرفته می‌شود.
 
حق شناس هنر انیمیشن‎سازی را برای پیام‎رسانی، آموزش کودکان و رشد فرهنگ جامعه مؤثر دانست و گفت: فیلم‌های یک و 2 دقیقه‌ایی انیمیشنی مـی‌تــواند پیـام‌های بزرگی را به مخاطب انتقال دهد.
 
وی افزود: انیمیشن می‌تواند بهتر از فیلم‌های سینمایی حالت‌ها و صحنه‌های هنری را ایجاد کرده و تأثیرات بیشتر بر مخاطب بگذارد.
 
حق‎شناس تأیید کرد: در داخل افغانستان در بخش انیمیشن بخش‌های فنی وجود ندارد.
 
وی با اشاره به انیمیشن «بز چینی» که توسط یک مهاجر افغانستانی ساخته شده است، گفت: تاکنون کسی نتوانسته چنین اثری هنری در بخش انیمیشن در افغانستان داشته باشد.
 
وی با تعریفی از هنر انیمیشن خاطرنشان کرد: انیمیشن هنر حرکت است، با استفاده از گرافیک، که میتواند به طور فیلم و یا پیام‌های تصویری ارایه شود.
 
وی به عنوان یک گرافیک‎کار حرفه‌ای گفت: مهمترین بخش کار انیمیشن طراحی است و علاوه بر آن یک انیمیشن‎کار باید با برنامه‌های کامپیوتری در بخش گرافیک آشنا باشد از جمله افتر افکت، پریمیر، فوتوشاپ، ستریتر و 3 دی هستند.
 
وی افزود: در بخش هنری نیز کاریکاتور و هنر عکاسی بسیار مهم است تا یک انیمیشن‌‏ساز بتواند خوب کار کند.
 
شمیم حق‎شناس تحصیلاتش را تا درجه لیسانس در بخش گرافیک دردانشکده  هنرهای زیبای کابل گذرانده و اکنون مشغول تحصیل در مقطع  کارشناسی‌ارشد این رشته است.
 
وی اولین‎بار یک انیمیشن 2 دقیقه‌ایی را با نام «بازهم آرزو» ساخته که به گفتــه خــودش این انیمیشـن در افغــان فیلــم و خانه فیلم رویا نمایش داده شده و در جشنواره زنان هرات نیز راه یافته است.
 
حق‎شناس علاوه بر این که ورکشاپ‌های آموزش انیمیشن را در افغان فیلم برگزار می‌کند، در بخش‌های گرافیک و طراحی صحنه نیز دیگر فیلمسازان را کمک می‌کند.
 
کلید نوشت: این هنرمند یک بار به عنوان داور در «جشنواره فیلم‌های انیمیشنی تلویزیون صبا» همکاری کرده است.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *