تلاش محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای عرضه سامانه دارویی هوشمند ضد سرطان
پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر اساس تفاوت اسیدیته خون در محل تومورهای سرطانی با بافت سالم بدن سامانه دارورسان هوشمندی را طراحی کردند و با بارگذاری دو داروی ضد سرطان در تلاش هستند راهکاری را برای درمان سرطان ارائه دهند.
به گزارش گروه جامعه ، ایرج کوهساری مجری طرح سامانه دارویی هوشمند ضد سرطان با بیان اینکه در این پروژه تحقیقاتی سامانه دارو رسان هوشمند تهیه کردیم، گفت: این سامانه بر پایه یک چارچوب آلی- فلزی است. این چارچوب دارای حفرههایی است که مولکولهای دارو در داخل این حفرهها بارگذاری میشوند.
وی هدف از تولید این سامانه را پیشنهادی برای درمان بیماری سرطان دانست و اظهار داشت: اساس عملکرد این سامانه دارورسان، حساسیت ساختار مولکولی آن به تغییر اسیدیته است.
مجری طرح در این باره توضیح داد : PH خون در حدود 7.4 است و زمانی که خون به نواحی سرطانی میرسد این میزان به حدود 6 تا 6.5 میرسد.
کوهساری با تاکید بر اینکه این سامانه حداقل رهایش دارو را در نواحی بافتهای سالم بدن دارد، ادامه داد: این سامانه نسبت به میزان PH خون حساس است از این رو زمانی که به محدوده سلولهای سرطانی وارد میشود به دلیل کاهش میزان PH، در مدت زمان کوتاهی بیش از 90 درصد دارو را در منطقه سرطانی رهاسازی میکند.
مجری طرح خاطر نشان کرد: این مطالعات در دستور کار قرار دارد و تاکنون تستهای سمیت، کشت سلولی و بررسیهای ضد میکروبی آن انجام شده است .
کوهساری کاربرد این سامانه را در درمان بیماریهای سرطان دانست و یادآور شد: برای این منظور تاکنون دو داروی «وکسوروبیسین»(Doxorubicin) و «کورکومین» ماده موثره دریافت شده از گیاه زردچوبه را بر روی این سامانه با درصد بالا بارگذاری شده است.
این محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه مطالعات این پروژه در حال پیگیری است، یادآور شد: اجرای مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی آن در دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی بیمارستانی در مرحله بعدی قرار دارد.
این طرح ، پروژه دکتری ایرج کهساری به راهنمایی شریعتی نیا انجام شده است .
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *