صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

امکان پیوند استخوان و مفصل از جسد در کشور

۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۶:۰۱
کد خبر: ۲۶۲۳۵۲
یک متخصص ارتوپدی گفت: ‌پزشکان می‌توانند از استخوان جسد برای پیوند استخوان و مفصل افرادی که در حوادث ترافیکی آسیب دیده یا بیمار هستند، استفاده کنند.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از مهر، محمد قریشی در ارتباط با پیوند استخوان جهت کمک به افرادی که استخوان‌ یا مفصل آنها دچار آسیب شده است، اظهار داشت:‌ پزشکان می‌توانند از استخوان جسد افراد در جهت پیوند به فردی که  در تصادفات دچار مشکل شده یا در بیماری با معضل مواجه شده است استفاده کنند.

وی افزود:‌ این اقدام در حال حاضر در مراکز پیشرفته در کشور انجام می‌گیرد و با پیوند مغز استخوان فرق می‌کند چرا که پیوند مغز استخوان برای بیماران سرطانی بوده و تنها سلول‌های بنیادین در این پیوند منتقل می‌شوند.

قریشی ادامه داد: آمار دقیقی در ارتباط با پیوند استخوان اجساد در کشور وجود ندارد ولی این پیوند در حال حاضر در مراکز بزرگ دانشگاهی به ویژه در پایتخت انجام می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه در افراد با سن بالای ۴۵ سال ترجیح داده می‌شود از مفصل مصنوعی استفاده کنیم، گفت: پیوند غضروف مفصل یا استخوان نیز ممکن است با مشکلاتی مواجه باشد به طور مثال استخوان جوش نخورد یا به عبارتی پیوند پس زده شود، بنابر این، پیوند از استخوان یا مفصل و غضروف اجساد برای افراد زیر۴۵ سال بیشتر استفاده می‌شود.

این فلوشیپ هیپ و لگن، افزود: این عمل پیوند از استخوان اجساد بیشتر در زمینه زانو و لگن کاربرد دارد و هزینه چندانی به همراه نداشته و به طور معمول استخوان از جسد توسط بیمارستان و با اجازه خانواده فرد متوفی اهدا می‌شود که در تهران این اقدام در بیمارستان امام (ره) صورت می‌گیرد.

این متخصص ارتوپدی اضافه کرد:‌ در عمل پیوند از استخوان غضروف و یا مفصل فرد متوفی قطعه‌ای از غضروف یا استخوان برداشته شده و در صورتی که سایز آن به فرد گیرنده بخورد، آن را پیوند می‌زنند و بر خلاف سایر پیوندها در این زمینه گروه خونی مطرح نیست و در واقع هماهنگی ژنتیکی لازم نداریم.

قریشی تصریح کرد: علاوه بر مطرح بودن سایز در عمل پیوند فرد دهنده استخوان باید عاری از ویروس‌هایی همچون ایدز، هپاتیت و... باشد همچنین بیماری‌های شدید التهابی همچون روماتیسم در آن وجود نداشته باشد.

این فلوشیپ هیپ و لگن با اشاره به اینکه جنسیت در فرد گیرنده و دهنده استخوان مطرح نیست، تصریح کرد: برای این عمل پیوند فرد گیرنده نباید سابقه استعمال مواد دخانی داشته باشد. پس با این وجود کسانی که شرایط این پیوند را دارند بسیار زیاد نیستند.

وی در پاسخ به اینکه چندی پیش متخصصان ارتوپدی و جراحان اعلام کرده بودند که پیچ و مهره‌هایی که برای جراحی افراد استفاده می‌شود، هرز می‌چرخد آیا این موضوع صحت دارد، ‌گفت: پیش از این برخی شرکت‌های بی‌کیفیت داخلی و خارجی اجناس و تجهیزات بی‌کیفیت وارد کشور کرده بودند ولی موضوع پروتزها مستثنی از این مسئله بود و اکنون در واقع این پیچ و پلاک‌ها نیز با نظارت وزارت بهداشت کیفیت خوبی دارند.

قریشی خاطر نشان کرد: در حال حاضر تعویض مفاصل زانو و استفاده از نوع مصنوعی آن در کشور با اجرای طرح تحول سلامت با قیمت مناسبی انجام می‌گیرد و در واقع در یک بیمارستان دولتی هزینه یک تا ۱.۵ میلیون تومان برای بیمار به همراه دارد که این مقدار در واقع هزینه جراحی، بستری و هزینه مفصل مصنوعی است. این در حالی است که پیش از این بیماری خود باید نسبت به خرید پروتز یا مفصل مورد نظر اقدام می‌کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *