صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تعیین نرخ سود با توجه به بازده بخش‌های اقتصادی صورت بگیرد

۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۰:۰۱
کد خبر: ۲۶۲۲۹۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
بانک مرکزی در راستای شفافیت قراردادهای تسهیلات، بانک‌ها را ملزم به ارائه یک نسخه از قرارداد به مشتری کرده اند، حال جای سوال دارد در کنار این اقدام، بانک مرکزی برای شفافیت بهتر و حرکت به سمت بانکداری اسلامی چه اقداماتی باید صورت بگیرد؟
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، روز گذشته بانک مرکزی، بانک‌ها موظف کرد تا یک نسخه از قراردادهای خود را در اختیار مشتری قرار دهند، نکته قابل توجه آن است که این الزام تنها در زمینه قراردادهای تسهیلات بوده و بانک مرکزی در ابلاغیه اخیر خود به موضوع قراردادهای سپرده گذاری اشاره نکرده است.

این الزام در حالی صورت گرفته که مشتریان بانکی در گذشته هر زمان که با بانک به مشکلی بر می‌خوردند، با مراجعه به بانک مرکزی و مراجع قضایی با توجه به متن قرارداد که در اختیار بانک طرف حساب قراردارد، تصمیمات لازم اتخاذ می‌شد.

اما با این شرایط به نظر می‌رسد اگر مشتری یک نسخه از قرارداد سپرده گذاری خود را در اختیار داشته باشد ، بهتر است زیرا افراد اطلاع دقیقتری نسبت به سود دریافتی خود خواهند داشت.

در رابطه با اقدام اخیر بانک مرکزی، کاظم دوست حسینی کارشناس بازار پولی و بانکی به میزان، گفت: اقدام اخیر بانک مرکزی در جهت شفاف سازی بوده و این در حالی است که در طی سال‌های گذشته اعتراضات طبق قراردادهای موجود رسیدگی شده و بخشنامه اخیر حدود اختیارات بانک و مشتریان را کاملا روشن می‌کند.

وی تاکید کرد: نظام بانکی کشور باید در راستای اجرای ضوابط بانکداری اسلامی قدم بر دارد و نکته مهم در سپرده گذاری در بانکداری اسلامی، اطلاع سپرده گذار از نحوه و میزان سود سرمایه گذاری توسط بانک است و باید با توجه به میزان سود فعالیت اقتصادی سرمایه گذاری شده در آن به فرد سود داده شود، به نظر می‌رسد سود یکسان آنچنان درست نباشد.

این کارشناس بازار پولی و بانکی، با بیان اینکه این اقدام در راستای بررسی و نظارت بیشتر بانک مرکزی انجام شده است، گفت: در حال حاضر دو دسته از افراد تسهیلات دریافتی خود را بازپرداخت نکرده‌اند که از آن‌ها می‌توان به استفاده برخی افراد از وجوه ارزان تامین مالی بانکی در مسیر غیرمولد و استفاده از منابع بانکی در مسیر مولد اقتصاد اشاره کرد که نکته حائز اهمیت آن است که نباید با هر دو گروه رفتار یکسان داشت.

دوست حسینی خاطرنشان کرد: نظام بانکی باید به سمت تعیین سود تسهیلات با توجه به بازده بخش‌های مختلف اقتصادی تعیین شود و این در حالی است که به نظر می‌رسد حرکت بانک مرکزی به سمت تعیین نرخ سود تسهیلات با توجه به بازده بخش مورد استفاده بسیار مهم و تاثیر گذار است.

با این تفاسیر می‌توان گفت، نظام بانکی باید به سمت اجرای دقیق بانکداری اسلامی پیش برود که البته اگر قرار بر آن باشد که به یکباره نرخ سود و تسهیلات بانکی کاهش شدیدی به خود ببیند، با توجه به شرایط فعلی اقتصاد و بانک‌ها، شرایط بخش‌های مختلف اقتصاد دچار مشکل می‌شود و نباید بانکداری اسلامی را تنها به نرخ سود تسهیلات و سپرده بانکی محدود دانست.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *