صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روابط حماس و ایران هرگز قطع نشده است/کمک‎های تهران به حماس همچنان ادامه دارد

۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۵:۲۲
کد خبر: ۲۶۲۰۶۳
مسئول مناسبات خارجی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با اشاره به اینکه روابط حماس و ایران هرگز قطع نشده است گفت: کمک ‎های تهران به حماس همچنان ادامه دارد.
به گزارش گروه بین‌الملل ، مسئول مناسبات خارجی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین "حماس" در گفتگوی مفصل با سایت تحلیلی "المانیتور" تاکید کرد که رهبران حماس چند هفته پیش با یک هیات دیپلماتیک بلند پایه اروپایی دیدار کرده و نسبت به تصمیم اخیر اروپا مبنی بر خارج کردن نام این جنبش از لیست سازمان های تروریستی ابراز خوش بینی کردند.

با این حال رهبران حماس هیچ واکنشی به پیروزی دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا نشان نداده و منتظر ورود او به کاخ سفید هستند.

اسامه حمدان در گفت وگو با المانیتور اظهار داشت که جنبش متبوعش درصدد تقویت روابط با جمهوری اسلامی ایران است. 

متن گفتگوی حمدان با المانیتور به شرح زیر است:

المانیتور: پس از گذشت 29 سال از تاسیس حماس، مناسبات خارجی و منطقه ای این جنبش به کجا رسیده است؟

حمدان: حماس بر برقراری روابط متوازن و مستحکم با تمامی طرف های منطقه ای و بین المللی اصرار دارد و طی 3 دهه گذشته توانسته است کانال هایی ارتباطی با برخی کشورهای اسلامی، عربی و غربی ایجاد کند و اکنون از روابط سیاسی و دیپلماتیک گسترده ای برخوردار است اما آمریکا و اعمال فشارهای این کشور بر بسیاری از کشورها، اثرات و پیامدهایی منفی بر همسویی برخی طرف ها و کشورها با حماس داشته است.

حماس امروز با بسیاری از کشورهای اسلامی و عربی، روسیه، برزیل در آمریکای لاتین، نیجریه در آفریقای جنوبی، چین، مالزی و اندونزی در آسیا و برخی کشورها در قاره اروپا در ارتباط است و روابط خوب و مستحکمی هم با سوئیس و نروژ و 3 کشور اروپایی دیگر که از آن ها اسم نمی برم، دارد، زیرا ممکن است اگر اسمی از آن ها برده شود، آمریکا این کشورها را نیز تحت فشار قرار دهد.

المانیتور: روابط حماس با مصر را چگونه ارزیابی می کنید؟ موضع شما در قبال انفجارهای اخیر در مصر چیست؟

حمدان: حماس تمامی انفجارهای خونین مصر را محکوم می کند که آخرین نمونه آن انفجار کلیسای مسیحیان در 12 دسامبر در قاهره بود. این موضع ثابت حماس است و ما فلسطینی ها نیز همیشه از حواث و انفجارهای مصر متضرر شده ایم.

محافل سیاسی و نظامی مصر می دانند که حماس هیچ نقشی در حوادث و رخدادهای داخلی این کشور ندارد و قرار است یک هیات بلندپایه حماس طی هفته های آینده به منظور دیدار با مسئولان مصری راهی قاهره شود و مصر نیز از این سفر استقبال کرده است.

المانیتور: حماس نسبت به رسیدن سلمان بن عبدالعزیز به پادشاهی عربستان سعودی در سال 2015 خوش بین بود اما این خوش بینی زیاد دوام نیاورد. آیا سفر هیات حماس به عربستان سعودی در آینده نزدیک در دستور کار خواهد بود؟

حمدان: حماس نسبت به آمدن ملک سلمان بن عبدالعزیز بسیار خوش بین بود زیرا متمایل به تقویت روابط با عربستان سعودی بود اما این هدف محقق نشد و حماس نیز در این زمینه مقصر نبود و با وجودی که ما به دنبال برقراری روابط خوب و نزدیک با عربستان هستیم، در آینده نزدیک خبری از سفر هیات حماس به این کشور نخواهد بود، شاید به خاطر اینکه رابطه با حماس به سبب سرگرم بودن عربستان به برخی مسائل داخلی و خارجی خود برای این کشور در اولویت نباشد.

المانیتور: روابط شما با تهران به کجا رسیده است؟

حمدان: ایران کمک زیادی به گروه های فلسطینی از جمله حماس کرده است اما تنش و درگیری های حاصل در کشورهای عربی طی سال های گذشته تا حدودی بر روابط حماس و ایران تاثیر گذار بوده است اما روابط دو طرف هرگز قطع نشده است.

پس از آغاز جنگ 51 روزه در غزه در تابستان سال 2014 روابط حماس و ایران تقویت شد و توافق کردیم که مسائل منطقه ای تاثیری بر این روابط نداشته باشد به همین خاطر روابط دو طرف نسبت به گذشته تقویت شد هر چند هنوز اختلافاتی میان دو طرف وجود دارد و کمک های مالی و نظامی ایران به حماس همچنان ادامه دارد و ما امیدواریم که بیشتر هم شود.

المانیتور: آیا توافق عادی سازی روابط میان ترکیه و رژیم صهیونیستی در جولای گذشته تاثیری بر روابط حماس و ترکیه داشته است؟ آیا ترکیه می تواند نقشی در امضای قرارداد مبادله اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی و کاهش محاصره غزه داشته باشد؟

حمدان: حماس به هیچ وجه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را نمی پذیرد زیرا این کار موجب تضعیف موضع فلسطینیان در مقابله با دشمن صهیونیستی می شود و ما از تمامی کشورها می خواهیم به جای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، این رژیم را تحت فشار قرار دهند اما اگر ترکیه فکر می کند از طریق عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی می تواند بهتر به مساله و ملت فلسطین خدمت کند، ما نیز از این مساله استقبال می کنیم.

اما در مورد قرارداد مبادله اسرا باید بگویم که رژیم صهیونیستی فعلا جدیتی برای آن ندارد و اگر ترکیه بخواهد واسطه این کار شود، ما استقبال می کنیم، زیرا ما به دنبال واسطه ای هستیم که از رژیم صهیونیستی جانبداری نکند و بتوانیم با آن وارد گفتگو و مذاکره شویم.

المانیتور: منابع نزدیک به حماس می گویند که اروپا به زودی نام این جنبش را از لیست سازمان های تروریستی خارج می کند، نتیجه آخرین دیدارهای شما با مقامات اروپایی در این زمینه چه بوده است؟

حمدان: حماس در سال 2014 و پس از آنکه دادگاه عالی اروپا نام این جنبش را از لیست سازمان های تروریستی خارج کرد، پیروز نبرد حقوقی شد و ما همچنان منتظر تصمیم و حکم سیاسی اروپا برای اجرای این حکم قضایی هستیم و باور داریم که روز به روز به تحقق این هدف نزدیک تر می شویم.

حماس دیدارهایی با مسئولان سیاسی اروپایی داشته است که آخرین مورد آن 6 ماه پیش در قطر بود که خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس با یک هیات بلندپایه اروپایی از جمله برخی مسئولان وزارت خارجه اروپا دیدار کرد و ما شاهد موضع مثبت آنان در قبال حماس بودیم.

المانیتور: حماس تاکنون واکنشی به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشان داده است، آیا این بدین معنی است که این جنبش از سیاست های جانبدارانه وی از رژیم صهیونیستی هراسان است یا ترجیح می دهد منتظر ورود او به کاخ سفید بماند تا بعدا در مورد عملکرد سیاسی او حکم کند؟

حمدان: حماس بر این باور است که عملکرد سیاسی ترامپ چندین هفته پس از ورود به کاخ سفید مشخص خواهد شد اما آنگونه که از ظاهر پیداست آمدن او احتمالا نتایج مثبت و خوشحال کننده ای را در پی نداشته باشد و ما ترجیح می دهیم در آینده در مورد موضع و برنامه های سیاسی او نظر بدهیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *