صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چه عواملی پوتین و ترامپ را به هم نزدیک می کند؟

۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۰۴:۳۵:۰۲
کد خبر: ۲۶۲۰۴۷
پایگاه «یو‌اس‌تودی» در گزارشی تصمیم اخیر ولادیمیر پوتین مبنی بر خودداری از اقدامات تلافی جویانه علیه دولت آمریکا و به دنبال آن ستایش دونالد ترامپ، آن را نشانه دوستی و نزدیکی این دو می داند.
به گزارش گروه بین‌الملل ،  پایگاه «یو‌اس‌تودی» در گزارشی نوشت که تصمیم اخیر ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه مبنی بر چشم‌پوشی از اقدامات تلافی‌جویانه علیه دولت آمریکا و به دنبال آن ستایش دونالد ترامپ از این تصمیم غیرمنتظره نشانه دیگری از روابط دوستانه ترامپ و پوتین است.

«یو‌اس‌تودی» ضمن اشاره به اینکه برخلاف روابط سرد آمریکا و روسیه در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما، همه  شواهد حاکی از آن است که با روی کارآمدن رسمی دونالد ترامپ رابطه واشنگتن و مسکو بهبود خواهد یافت می نویسد دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین در زمینه‌های مختلفی مانند بحران سوریه، موضوع کریمه، و «ناتو» رویکردهای مشابهی دارند که این امر می تواند هرچه بیشتر این دو فرد را در زمیه های مختلف به هم نزدیک کند.

گزارش «یواس تودی » در ادامه به نزدیکی نظرات ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ در این سه حوزه می پردازد.

سوریه


باراک اوباما و ولادمیر پوتین درباره نحوه پایان دادن به بحران سوریه با هم اختلاف شدید داشتند. اوباما بر سرنگونی بشار اسد اصرار می ورزید و از مسکو به خاطر ورود به سوریه برای کمک به دولت سوریه و حمله به گروه‌های مسلح انتقاد کرد.

بر این اساس باراک اوباما از هرگونه همکاری آمریکا و روسیه برای مبارزه با گروه‌های تروریستی  امتناع می کرد، در حالی که مدعی بود در سوریه علیه گروه داعش در حال مبارزه است.

دونالد ترامپ اما دخالت نظامی روسیه در سوریه را تمجید می کند و عقیده دارد که نیروهای آمریکا در روسیه باید با نیروهای روسیه همکاری نظامی داشته باشند.

افزون بر این دونالد ترامپ هیچ اصراری بر سرنگونی بشار اسد ندارد و مبارزه با داعش را اولویت نخست خود در بحران سوریه می داند.


کریمه

پس از برگزاری همه‌پرسی  و پیوستن جزیره «کریمه» به روسیه، دولت اوباما و اتحادیه اروپا پیوستن کریمه به روسیه را به رسمیت نشناختند و آن را جزئی از خاک اوکراین می دانند و در اقدامی تلافی جویانه مسکو را به اتهام الحاق کریمه به خاک خود و دامن زدن به احساسات جدایی‌طلبانه در شرق اوکراین، با تحریم های اقتصادی تنبیه کردند.

درحالی که دونالد ترامپ طی دوران رقابت های نتخاباتی بارها اعلام کرده که جزیره «کریمه» جزئی از خاک روسیه است و از 60 سال پیش تا کنون قسمتی از خاک این کشور بوده است چرا که بیشتر مردم «کریمه» تمایل دارند که این استان زیر نظر حاکمیت دولت روسیه باشد.

رئیس جمهور آتی آمریکا ترس دولت اوکراین مبنی بر اینکه با الحاق کریمه به روسیه، مسکو به این کشور لشکرکشی می کند را بی اهمیت و غیرموجه می داند.


ناتو

اتحاد نظامی آمریکای شمالی و اروپا «ناتو» از سال 1949 به عنوان سدی نظامی در مقابل اتحاد جماهیر شوروی سابق و پس از آن روسیه کنونی تشکیل شد، سازمان ناتو همیشه یکی از نگرانی های اصلی ولادیمیر پوتین بوده است.
 
دونالد ترامپ بارها تأکید کرده است که سازمان نظامی ناتو سازمانی ناکارآمد است که بحش عظیمی از هزینه آن را دولت آمریکا باید بپردازد.

سیاست ترامپ بر نفی فلسفه وجودی این سازمان است؛ دونالد ترامپ عقیده دارد که اگر عضوی از ناتو مورد حمله قرار گرفت، دولت آمریکا موظف نیست که در حمایت از این عضو وارد عمل شود مگر اینکه آن کشور عضو، همه حق عضویت خود را پرداخت کرده باشد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *