صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا موصل تا پایان 2016 آزاد نشد/دلیل خودداری العبادی از شرکت دادن گسترده حشدالشعبی در عملیات آزادسازی موصل چیست؟

۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۴:۲۴
کد خبر: ۲۶۱۸۰۹
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
با وجود آنکه طبق وعده‌های ابتدای عملیات، آزادسازی موصل باید تا پایان 2016 محقق می‌شد اما «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق روز گذشته قول آزادسازی موصل را برای سه ماه بعد داد.
-گروه سیاسی: عملیات آزادسازی موصل با آنکه موفقیت خوبی در پاکسازی مناطق اطراف شهر به دست آورده، بر خلاف انتظار، که قرار بود تا پایان سال 2016 به پایان برسد، هنوز به سرانجام نرسیده است.

با وجود آنکه طبق وعده‌های ابتدای عملیات، آزادسازی موصل باید تا پایان 2016 محقق می‌شد اما «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق روز گذشته قول آزادسازی موصل را برای سه ماه بعد داد. در حالیکه نیروهای عراقی در موصل به بن بست خورده‌اند و منابع مطلع از تعلل نخست‌وزیر در اتخاذ تصمیمات مهم به خصوص اجازه به الحشد الشعبی برای ورود به شهر موصل خبر می‌دهند.

خودداری العبادی از شرکت دادن الحشد الشعبی در عملیات داخل موصل

برخی از فرماندهان نظامی در ارتش و نیروهای امنیتی با العبادی بر سر حضور الحشد الشعبی در عملیات داخل شهر موصل رایزنی کرده‌ و خواستار مشارکت فقط دو گروه از الحشد الشعبی (حزب‌الله عراق و سپاه بدر) در عملیات موصل شده بودند تا اعتراض مخالفان نیز به حداقل برسد.

برنامه این فرماندهان اینگونه بوده است که الحشد الشعبی از سه محور در موصل حضور یابد: محور اول: از جنوب و با هدف جداسازی موصل و تلعفر، دوم: ورود به شهر تلعفر و تسلط بر آن؛ سوم: حضور در عملیات  بخش شرقی موصل.

نظر فرماندهان میدانی بر این بود که با پیشروی سریع می‌توان در عرض دو هفته تروریست‌های داعش را به عقب برانند؛ اما همه پیشنهادات و گفته‌های فرماندهان با رد قاطع العبادی مواجه شده است.

یک منبع مطلع به الاخبار گفته است که تصمیم العبادی همان تصمیم آمریکاست؛ العبادی در جواب فرماندهان گفته است «الحشد نباید مشارکت داشته باشد؛ هنوز زود است» و این در حالی است که العبادی یقین دارد که ورود الحشد الشعبی باعث پیروزی در جنگ (و یکسره شدن کار داعش در موصل) می‌شود اما از برخی گروه‌های سیاسی می‌ترسد و از ورد به هر گونه درگیری به علت نیاز انتخاباتی پرهیز می‌کند. همچنین آمریکا فعلا خواهان پیروزی در جنگ در زمان فعلی نیست.

العبادی فریب دروغ سازی های رسانه های عربی را خورده/همه می‌دانند که قبایل گوناگونی از اهل تسنن در حشدالشعبی حضور دارند

در همین زمینه جعفر قنادباشی کارشناس و تحلیلگر مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی با بیان اینکه تجربه آزادسازی استان الانبار به مرکزیت الرمادی و همچنین تجربه آزادسازی فلوجه نشان داد که حشدالشعبی در بالابردن توان نظامی عراق برای قلع و قمع داعش بسیار موثر و حیاتی عمل کرده است گفت: بسیاری از کارشناسان معتقدند اگر نیروهای نظامی شیعه و سنی حشدالشعبی در پاکسازی عراق از وجود تروریستهای تکفیری حاضر نبودند، اکثر موفقیت های کنونی در عرصه نظامی به دست نمی آمد.

وی با بیان اینکه حیدرالعبادی نخست وزیر عراق تحت تاثیر دو مساله این روزها نقش کمتری را در فعالیتهای نظامی به حشدالشعبی می سپارد افزود: از یک سو رسانه ها و برخی از شبکه های اجتماعی عربی، به دروغ حشدالشعبی را یک نیروی نظامی صرفا شیعه معرفی می کنند و سعی دارند با این روش و ترساندن مردم سنی در موصل، آنها را به حمایت از ابوبکر البغدادی ترغیب و تشویق کنند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: العبادی تحت بمباران شایعه پراکنی و فشارهای تبلیغاتی دروغین رسانه های عربی و برخی از شبکه های اجتماعی، تصمیم عجیب و غیرمنتظره ای را در کمرنگ کردن نقش حشدالشعبی در عملیات ها گرفته است؛ عجیب است که با وجود آگاهی قریب به اتفاق مردم عراق از ماهیت وحدت بخش حشدالشعبی، العبادی فریب دروغ سازی های رسانه های عربی را خورده است؛ همگان می دانند که ارگان های مختلفی در حشدالشعبی از طایفه ها و قبایل گوناگون اهل تسنن شکل گرفته است.

قنادباشی در بخش پایانی صحبتهای خود گفت: از سوی دیگر آمریکایی ها که حس می کنند حضور حشدالشعبی در عملیات ها مانع آنها برای رسیدن به اهدافشان می باشد، سعی می کنند با ایجاد جنگ روانی علیه این گروه مردمی، آنها در پیشگاه نخست وزیر عراق نیروهایی خودکامه و تندرو نشان دهند؛ العبادی نباید منافع ملی عراق را در این زمینه نادیده بگیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *