صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی بر روند ارزشی سکه، اونس و دلار

۰۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۶:۲۱
کد خبر: ۲۶۱۴۳۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
شاید سوالی که در ذهن دنبال کنندگان قیمت سکه و طلا در ماه های اخیر متبادر شده است این باشد که چطور با کاهش حدود 200 دلاری قیمت هر اونس طلا در چند ماه اخیر ، قیمت سکه نه تنها کاهش نیافته است بلکه نوسانات افزایشی هر چند ضعیف داشته است ؟
به گزارش گروه اقتصاد ، اگر به روند حرکت قیمت طلا در ماه های اخیر در سطح دنیا نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که پس از کاهش ریسک های جهانی ( ریسک های ناشی از ناامنی و جنگ ) و بهبود شرایط اقتصادی در آمریکا ، قیمت جهانی روند نزولی به خود گرفته و از حدود 1350 دلار در هر اونس کاهش قیمت شروع شده و در ادامه با وقوع وقایع دیگر همچون انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا و افزایش نرخ بهره آمریکا توسط فدرال رزرو در آخرین جلسه فدرال رزرو در سال 2016 ، کاهش قیمت جهانی طلا شدت بیشتری گرفت تا نهایتا به 1130 دلار رسیده است .اما با نگاهی به روند قیمت سکه متوجه می شویم که قیمت سکه از حدود 1080000تومان به 12000000 تومان رسیده است که بررسی علل آن خالی از لطف نمی باشد .

با توجه به اینکه قیمت سکه و طلا در داخل کشور متاثر از دو عامل اصلی قیمت جهانی طلا و دلار و یکسری عوامل زودگذر ومقطعی می باشد برآیند تاثیر نیروهای مذکور مخصوصا 2 عامل اصلی ، قیمت طلا و سکه را تعیین می کند . در حال حاضر قدرت اثر گذاری دلار بر قیمت داخلی قویتر از عامل جهانی قیمت اونس می باشد به این صورت که همچنان با کاهش قیمت جهانی طلا ، قیمت دلار در داخل کشور افزایش یافته و همین امر نه تنها مانع کاهش قیمت داخلی طلا شده بلکه موجب رشد قیمت آن هم شده است . 

البته ذکر این نکته ضروری است که یکی از عوامل  افزایش نرخ دلار ، تقاضای دلار است که فعالین عرصه طلا به منظور حمایت از قیمت طلا و ایجاد مانع بر سر کاهش قیمت آن و نهایتا داراییهای خود می کنند.بنابراین با توجه به مطالب مطروحه در ماه های اخیر دلار نقش اصلی در تعیین قیمت سکه را بازی می کرده است.

اما اونس در آینده نزدیک چه مسیری را طی خواهد کرد؟

جهت رصد حرکت اونس می توان 2 سناریو تعریف کرد.در سناریو اول، اگر اونس روند نزولی خود را در پیش بگیرد و از کانال 1090 دلار عبور کند سقوط آن بسیار محتمل خواهد بود.

در سناریو دوم، با روی کار آمدن ترامپ و با علم به اینکه در کابینه ترامپ افرادی حضور دارند که از طریق طلا سرمایه دار شده اند.سیاست هایی در جهت بالا رفتن قیمت اونس اتخاذ خواهد شد.همچنین ایجاد فضای مغشوش بین آمریکا و چین و ایجاد ناامنی و ریسک های سیستماتیک، افزایش تقاضای فیزیکی بانک های مرکزی می توانند مزید بر علت باشد 

در روزهای پایانی و نیمه تعطیل سال 2016، قیمت هراونس طلا رشد اندکی داشته است.در لحظه تنظیم این گزارش 1142 دلار می باشد.این نشان از برخورد اونس به کف 1130 دلار و بازگشت آن می باشد.اما آیا این تغییر جهت حرکت اونس ادامه دار خواهد بود؟

اگر بخواهیم جهت حرکت اونس را مسیریابی کنیم. تا زمان روی کار آمدن ترامپ و مشخص شدن سیاست های مالی دولت او نمی توان جهش خاصی را برای اونس در نظر گرفت.اما در صورتی که سیاست های اقتصادی ترامپ،تورم زا باشد و رشد تورم بیش از رشد نرخ بهره اسمی باشد و نرخ بهره حقیقی منفی شود باعث ایجاد انگیزه و رغبت در متقاضیان طلا شده و زمینه های رشد آن را فراهم کنند.

اما سکه  و طلا در داخل به چه سمتی خواهند رفت؟

همانطور که در اشاره شد فعالین عرصه طلا در زمان نزول اونس، با افزایش تقاضای دلار و افزایش قیمت آن از کاهش قیمت سکه جلوگیری کردند.ولی اگر اونس طبق سناریو دوم رشد کند آیا این عامل مزید بر علت میشود و سکه همچنان به رشد خود ادامه خواهد داد؟با فرض اینکه سناریو دوم اتفاق بیفتد و اونس جهانی رشد کند نباید انتظار رشد هیجانی سکه را داشت.زیرا در صورت تحقق رشد اونس، سرمایه های داخلی که جهت حمایت سکه به سمت دلار سوق پیدا کرده بودند از بازار ارز خارج شده و رو به بازار طلا و سکه می آورند.این امر باعث افزایش تقاضا و متعاقبا قیمت سکه می شود اما به دلیل آنکه قیمت دلار متعادل تر میشود لذا نمیتوان جهش هیجانی را در سکه داشت ولی رشد قیمت آن محتمل می باشد.  

حسن حیدری کارشناس اقتصادی




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *