صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تولید سالانه 70 تن عسل با اصلاح نژاد

۰۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۲:۵۹
کد خبر: ۲۶۱۰۷۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
یک تولیدکننده عسل با بیان تاثیر نژاد زنبورعسل بر افزایش بازدهی و تولید عسل گفت: از 1 هزار و 167 كندوی اصلاح نژاد شده سالانه 70 تن عسل توليد مي‌كند
به گزارش گروه اقتصاد ، تاثیری که یک نژاد خوب زنبور عسل بر افزایش بازدهی و کاهش بیماری و تلفات دارد امروزه بر هیچ زنبورداری پوشیده نیست. اما بهترین نژاد زنبور عسل کدام است؟ نژاد روسی، قفقازی، ایتالیایی یا کارنیکا؟ این یکی از مهم‌ترین سوالات و دغدغه‌های هر زنبورداری باشد. 

باید توجه داشت یکی از مهم‌ترین نکاتی که در انتخاب نژاد زنبور عسل از آن غفلت می‌شود، توجه به اقلیم و شرایط آب و هوایی منطقه زنبورداری است. هر نژاد زنبور عسل در یک شرایط آب و هوایی خاص بهترین عملکرد را داراست. مثلا نباید انتظار داشته باشیم نژادی که در آب و هوای معتدل مدیترانه عملکرد خوبی دارد در آب و هوای گرم و خشک نیز دقیقا همان عملکرد را به نمایش بگذارد. پس برای انتخاب بهترین نژاد زنبور باید توجه کنیم که هر نژاد در چه شرایط محیطی و دمایی بهترین عملکرد را دارد.

اما به طور کلی می‌توان چند ویژگی عمومی را برای شناسایی یک نژاد خوب، فهرست کرد. زنبورهای یک نژاد خوب آرامند و به ندرت نیش می‌زنند، پر محصولند، به اندازه لازم (نه کم و نه زیاد) بچه می‌دهند، گل‌های شهددار را به سرعت پیدا می‌کنند، مصرف عسل زمستانی آن‌ها کم است، در مقابل امراض مقاومند و رشد سالانه‌شان را هرچه زودتر حتی در اواخر زمستان شروع می‌کنند.

تجربه 16 سال زنبورداری

امیر یاری یکی از برگزیدگان سومین همایش ملی طلایه‌داران اقتصاد مقاومتی و یکی از زنبورداران موفق کشور است. او با اصلاح نژاد زنبورهای بومی و استفاده از نژاد کارنیکا در کرمانشاه توانسته موفقیت‌های اقتصادی خوبی به دست آورد.

این فعال اقتصاد مقاومتی درباره چگونگی ورود به عرصه زنبورداری، می‌گوید: «از کودکی در زنبورداری عمویم کارگری می‌کردم و از این طریق هزینه تحصیل را بدست می‌آوردم. سال سوم راهنمایی عمویم زنبورداری را جمع کرد و به کارش پایان داد و من ماندم و هزینه‌های تحصیل. از همان موقع تصمیم گرفتم به صورت مستقل زنبورداری را شروع کنم. 5 کندوی زنبور عسل خریدم و با آنچه آموخته بودم کار را آغاز کردم.»

وی افزود: «امروز 16 سال است که در عرصه زنبورداری مشغول هستم و آنقدر دانش و تجربه دارم که به تنهایی کار اصلاح نژاد زنبورها و کوچ دادنشان را انجام دهم. در حال حاضر یک هزار و 167 کندوی زنبور عسل اصلاح نژاد شده دارم. این زنبورها با نژاد کارنیکا توسط خودم اصلاح شده است. یک هزار و 300 کندوی دیگر هم دارم که از نژادهای متفرقه هستند و باید کار اصلاح نژاد آن‌ها را هم به مرور انجام دهم.»

اصلاح نژاد زنبورها با لقاح مصنوعی

امیر یاری دانش‌آموخته رشته مهندسی برق و اهل کرمانشاه است و 32 سال سن دارد. او درباره اصلاح نژاد زنبورهایش می‌گوید: «چند سال قبل دو ملکه کارنیکا را خریداری کردم و از طریق لقاح مصنوعی نژاد زنبورها را اصلاح نژاد کردم. زنبورهای کارنیکا مزیت‌های زیادی دارند و با آب و هوای کشورما نیز سازگارند. زنبورهای این نژاد خرطوم بلندتری نسبت به سایر نژادها دارند. شهد بسیاری از گلها در عمق آن‌ها نهفته است و خیلی از زنبورها به آن دسترسی ندارند اما دسترسی به شهد این گل‌ها برای نژاد کارنیکا کار آسانی است. در نتیجه قابلیت بیشتری برای جمع آوری شهد دارند. علاوه بر این کیسه شهد آن‌ها هم بزرگتر است و لذا در هر پرواز می‌توانند شهد بیشتری به کندو بیاورند. زمستان گذرانی زنبورهای کارنیاکا بهتر است و تخم‌ریزی زیادی دارند، در نتیجه شما در آغاز فصل شهد جمعیت بیشتری از زنبورها در اختیار دارید که برای برداشت بیشتر عسل بسیار حائز اهمیت است.»

این فعال اقتصاد مقاومتی یک کارگاه بسته‌بندی نیز تأسیس و در مجموع 7 شغل ثابت و 3 شغل پاره وقت ایجاد کرده است. آقای یاری درباره محصولات تولیدی‌اش، خاطرنشان می‌کند: «سالانه 30 تن عسل ارگانیک و غیر ارگانیک تولید می‌کنم. منظور از عسل ارگانیک، عسلی است که زنبورهای تولیدکننده آن از شهد گل‌هایی تغذیه کرده اند که انسان هیچ گونه دخالتی در رشد آن‌ها نداشته است، یعنی این گیاهان وحشی هستند و هرگز سموم آفت کش و کود دریافت نکرده اند که آلودگی‌های حاصل از آن در شهد و در نهایت عسل به دست آمده وجود داشته باشد. عسل غیر ارگانیک هم عسلی است که زنبورهای تولیدکننده‌اش از شهد گیاهانی تغذیه کرده اند که از دخالت انسان و مصرف کود و آفت‌کش مصون نمانده است.»

ماجرای عسل‌های 9 هزار تومانی

او می‌افزاید: «نوع دیگری از عسل هم وجود دارد به نام عسل تغذیه‌ای. در تهیه این عسل از روش تغذیه مصنوعی استفاده می‌شود و زنبوردار مدام به زنبورها شکر می‌دهد، مزه این عسل کاملا شبیه مرباست و حاوی ضرر است و ساکاروز بالایی دارد. عسل‌هایی که با قیمت هر کیلوگرم 9 هزار تومان در بازار یافت می‌شود، همین عسل‌های تغذیه‌ای هستند. من این نوع از عسل را تولید نمی کنم.»

برگزیده همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی اظهار می‌کند: «زنبوردارانی که بالای 500 کندو دارند به راحتی سالانه 100 میلیون تومان سود خالص برداشت می‌کنند. قیمت عسل‌های ما از کیلویی 15 هزار تومان تا 120 هزار تومان متغییر است. علاقمندان به زنبورداری باید بدانند که رسیدن به سود خوب دراین عرصه نیازمند صبر و پشت کار است و در ابتدای کار نباید منتظر سود کلان باشند.»

او درباره حمایت از فعالان اقتصادی مقاومتی، می‌گوید: «توسعه تعداد کندوها با کمک وام 25 میلیون تومانی بسیج سازندگی محقق شد. اما واقعیت این است که آن‌ها کمک بزرگتری هم به من کردند. من همه جا گفته‌ام که تفاوت بسیج سازندگی با سایر نهادهایی که قرار است از فعالان اقتصادی حمایت کنند، در کارکنان آن است. بارها وقتی مشغول کار بودم ناگهان زنگ کارگاه به صدا در آمده و 5-6 تا از بچه‌های پاسدار و بسیجی آمده‌اند و خدا قوت گفته اند. این حمایت و دلگرمی آن‌ها بزرگترین کمک است، من با همین کارهای بچه‌های بسیج «احساسِ بودن» کردم. آن‌ها مدام سرکشی می‌کنند و از مشکلات می‌پرسند و راهکار ارائه می‌دهند.»




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *