صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نوسانات ارز بر قراردادهای نفتی تاثیر می گذارد؟

۰۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۲:۵۴
کد خبر: ۲۶۰۹۵۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
در چند وقت اخیر ارزش دلار در بازار آزاد روند صعودی به خود گرفته و حال جای سوال دارد که آیا با توجه به توافقات اخیر اوپک و غیراوپک در کاهش حجم تولید نفت خود، بازار نفت قیمت های جدیدی را با رشد دلار تجربه می کند و آیا این نوسانات بر سرمایه گذاری خارجی در حوزه نفت تاثیرگذار است؟
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، در چند وقت اخیر ارزش دلار در بازار بین بانکی و آزاد روند صعودی به خود گرفته و بعد از حدود سه سال که پیش بینی‌ها بر آن بود تا در ابتدای سال 92 ارزش دلار به 4000 تومان برسد، نرخ دلار در بازار آزاد در دی ماه 95 به نرخ 4100 تومان رسید.

نرخ بیش از 4000 تومانی دلار در اقتصاد ایران نوساناتی را به همراه دارد که از این نوسانات می‌توان به تغییر قیمت کالاهای وارداتی و تولیدی که مواد اولیه آن‌ها از بازارهای وارداتی تامین می‌شود، اشاره کرد.

اما نکته قابل توجه آن است که همواره با نوسانات بازار ارز، بازار جهانی طلا و نفت دستخوش تغییر می‌شود که به طور پیش فرض با رشد دلار ارزش طلا در بازارهای جهانی روند نزولی و ارزش نفت روند صعودی به خود می‌گیرد، اما در زمان فعلی به دلیل آنکه اوپک و غیراوپک بر سر کاهش میزان تولید خود به توافق رسیده‌اند، جای سوال دارد که آیا رشد ارزش دلار در بازارهای جهانی به واسطه افزایش 0.25 درصدی نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا، قیمت نفت روند افزایشی گذشته خود را با جدیت بیشتری ادامه می‌دهد؟

در این رابطه مرتضی بهروزی‌فر کارشناس بازار نفت به میزان، گفت: در حالت عادی با رشد و تقویت نرخ دلار، قیمت نفت روند صعودی به خود می‌گیرد، اما در شرایط فعلی به دلیل توافق اخیر اوپک و غیراوپک احتمال داده می‌شود در کوتاه مدت روند صعودی نرخ دلار، تاثیری بر قیمت نفت نداشته باشد.

وی در رابطه با تاثیر نرخ ارز بر سرمایه گذاری‌های بین المللی در صنعت نفت ایران، افزود: نوسانات نرخ ارز در سرمایه گذاری‌های حوزه نفت تاثیری آنچنانی ندارد زیرا سرمایه گذاری‌های نفتی بلند مدت بوده و نتیجه این دسته از سرمایه گذاری‌ها بعد از سه تا پنج سال به نتیجه خواهد رسد.

بهروزی‌فر خاطرنشان کرد: در اقتصاد کلاسیک و روی کاغذ، برخی دولت‌ها با کاهش ارزش پول ملی به دنبال تقویت صادرات کالاهای داخلی هستند، اما این نظریه در اقتصاد ایران جوابگو نیست زیرا ایران کالای صنعتی مناسب برای صادرات ندارد و حجم قابل توجهی از کالاهای صادراتی ایران با مواد اولیه وارداتی تولید می‌شود، از این رو قیمت تمام شده کالاهای صادراتی ایران افزایش یافته و قدرت رقابت آن در بازارهای جهانی کاهش می‌یابد.

با توجه به این تفاسیر به نظر می‌رسد، با رشد دلار در بازار آزاد، ارزش نفت تغییر آنچنانی در کوتاه مدت نداشته باشد و از سوی دیگر سرمایه گذاری در حوزه نفت به دلیل بلند مدت بودن، آنچنان با نوسانات مقطعی دلار در بازار آزاد کاری ندارد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *