صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ساخت تراشه‌ای نانوساختار به منظور تشخیص عامل بیماری وبا

۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۱:۱۵
کد خبر: ۲۶۰۴۹۸
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
محققی از دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج) با حمایت و همکاری شرکت دانش‌بنیان زیست فناور کمال تراشه‌ی نانوساختاری ساخته‌است که می‌توان به کمک آن عامل بیماری وبا را شناسایی کرد. این تراشه در مقیاس آزمایشگاهی ساخته شده است.
به گزارش گروه جامعه ،وبا یکی از بیماری‌های واگیر عفونی است که فقط در انسان ایجاد بیماری می‌کند. عامل بیماری وبا یک باکتری به نام ویبریو کلرا است و این بیماری در اثر سم تولید شده از این باکتری در روده‌ی کوچک ظاهر می‌شود. وبا از طریق آب و شرایط غیربهداشتی در کشورهای درحال‌توسعه منتقل می‌شود. 

بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، سالانه در حدود 4/1 تا 4 میلیون نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند و بین 210 تا 143 هزار مورد مرگ اتفاق می‌افتد. ببماری وبا هر از چند گاهی به‌صورت اپیدمی در می‌آید و در طول تاریخ هفت بار همه‌گیری جهان‌گستر داشته است. تشخیص سریع و حساس باکتری عامل وبا نقش مهمی در درمان و جلوگیری از گسترش این بیماری دارد.

به گفته‌ی رمضان علی طاهری، در این تحقیق با روشی حساس و سریع، تشخیص باکتری عامل بیماری وبا با استفاده از نانوزیست حسگر تشدید پلاسمون سطح انجام شده است.

وی با اشاره به معایب روش‌های تشخیصی متداول افزود: «روش‌های تشخیصی متداول بسیار زمان‌بر بوده و حساسیت کمتری نسبت به استفاده از دستگاه تشدید پلاسمون سطحی دارند، ضمن اینکه از تراشه‌های تثبیت شده در این روش می‌توان به‌صورت مکرر استفاده نمود.»

طاهری در توضیحاتی کامل‌تر در خصوص این طرح گفت: «در این تحقیق تثبیت آنتی‌بادی بر روی تراشه‌ی حسگر با چهار روش جذب فیزیکی، تثبیت کوالان با کمک تشکیل تک لایه‌ی خودآرا آلکان تیول، تثبیت جهت‌دار آنتی‌بادی با استفاده از پروتئین G و تثبیت بر روی تک لایه‌ی خودآرای مخلوط انجام شد و نتایج به دست آمده در تشخیص باکتری عامل وبا توسط دستگاه زیست حسگر تشدید پلاسمون سطحی با یکدیگر مقایسه شدند.»

این طرح در قالب رساله‌ی دکترای رمضان علی طاهری و با راهنمایی علی حسین رضایان و فرشته رحیمی از دانشگاه تهران انجام شده است. 

این پایان‌نامه که با همکاری شرکت دانش‌بنیان زیست فناور کمال انجام‌ شده و تحت عنوان پایان‌نامه‌ی مورد نیاز صنعت به تأیید داوران ستاد ویژه‌ی توسعه‌‌ی فناوری نانو نیز رسیده است. 

آیین‌نامه‌ی حمایت از پایان‌نامه‌های مورد نیاز صنعت در سایت www.nano.ir/hrdc موجود است.


برچسب ها: سلامت بیماری وبا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *