صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

9دی؛ روایتی از قامت یک سرو ایستاده پای قانون

۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۱:۵۴
کد خبر: ۲۶۰۴۹۳
انتخابات سال 1388 و حواشی آن هنوز از حافظه تاریخی مردم ایران پاک نشده؛ فتنه ای که در آن سره از ناسره مشخص شد و به عنوان یک درس بزرگ و تجربه با ارزش همیشه مقابل چشم و ذهنمان خواهد بود.
به نقل از اتاق خبر 24، انتخابات سال 1388 و حواشی تلخ کننده خاطر میلیون ها ایرانی از حافظه تاریخی مردم ایران هنوز پاک نشده است. فتنه ای که در آن سره از ناسره مشخص شدند و تراز انقلابی عمده و آحاد مردم و مسئولین محک خورد  وبه عنوان یک درس بزرگ و تجربه با ارزش همیشه مقابل چشم و ذهنمان خواهد بود.

از زمانی که جریان فتنه در روز قدس و ۱۳ آبان سال ۸۸ بر شعار "مرگ بر اسرائیل" و "مرگ بر آمریکا" ضربدر کشید و اقدام به سردادن شعارهای انحرافی کرد، تا هتک حرمت بزرگترین مقدسات مردم ایران خیلی طول نکشید. فتنه گران با هتاکی به امام راحل در ۱۶ آذر قلب ملت ایران را به درد آورد اما وقتی کار به جسارت به خیمه ابا عبدالله(ع) و هتاکی به روز مقدس عاشورا کشید، دیگر صبر ملت لبریز و شد آنچه شد.

توهین به مقدسات یک روی سکه ی فتنه بود و روی دیگر آن در مضمون و مفهوم ِ واژه ی "بی قانونی" خلاصه می شد.

فتنه سال 88 با برنامه ریزی های دشمنان نظام آغاز شد و با عدم تمکین سردمداران فتنه از قانون اوج گرفت. انتخابات را نهادهای حاکمیتی قانونی جمهوری اسلامی برگزار کردند و حتی به ادعای تقلب کاندیداهای ناکام رسیدگی کردند. اما سر آخر قانون فصل الخطاب بود که متاسفانه فریب خوردگان و دشمنان، هر دو واکنش یکسانی را نسبت به قانون از خود نشان دادند، و آن هم استنکاف از قانون بود...

لزوم قانونمداری در آینه کلام رهبری

مقام معظم رهبری در نماز جمعه تاریخی تیر ماه بعد از انتخابات سال 88 در مورد عنصر قانون در انتخابات اینگونه فرمودند:

"مردم اطمینان دارند؛ اما برخی از طرفداران نامزدها هم اطمینان داشته باشند که جمهوری اسلامی اهل خیانت در آراء مردم نیست."

"در عین حال بنده این را گفتم، شورای محترم نگهبان هم همین را قبول دارند که اگر کسانی شبهه دارند و مستنداتی ارائه می دهند، باید حتما رسیدگی بشود؛ البته از مجاری قانونی؛ رسیدگی فقط از مجاری قانونی. بنده زیر بار بدعت های غیر قانونی نخواهم رفت."

"امروز اگر چهارچوب های قانونی شکسته شد، در آینده هیچ انتخاباتی دیگر مصونیت نخواهد داشت."

"اگر واقعا شبهه ای هست، از راههای قانونی پیگیری بشود. قانون در این زمینه کامل است و هیچ اشکالی در قانون نیست. همان طور که حق دادند که نامزدها نظارت کنند، حق دادند که شکایت کنند، حق دادند که بررسی بشود."

"آخرین وصایای امام را به یاد بیاورید؛ قانون، فصل الخطاب است؛ قانون را فصل الخطاب بدانید."

بی شک سخنان راهگشا و بسیار مهم رهبر معظم انقلاب برای همه دلسوزان به اسلام و نظام اسلامی، علاقمندان و باورمندان به ولایت فقیه و قانون اساسی از هر طیف و جناح فصل الخطاب است، و تبعیت از رهنمودهای معظم له راهگشای همه مسائل خواهد بود. اما باز هم فتنه گران دست از قانون شکنی برنداشتند و مطالبات و تحرکات خلاف قانون خود را در کف خیابان مطرح میکرند.

چهره واقعی فتنه

جسارات و قانون شکنی های فتنه گران تا جایی ادامه پیدا کرد که روی دیگر سکه ی قانون شکنی یعنی توهین به مقدسات خودش را نشان و روز عاشورای آن سال سبزپوشان فتنه گر کارد را به استخوان رساندند. کف و سوت در روز عزای سالار شهیدان و آتش زدن بیرق و موکب مسمی به نام مبارک امام حسین علیه السلام کافی بود تا چهره ی واقعی فتنه خودش را نشان دهد و این بار همه پای کار مبارزه با دشمنان واقعی بیایند. اتفاقی که چند روز بعد از هتک حرمت عاشورای حسینی در پایتخت ایران رخ داد به دست موافقین و مخالفین رئیس جمهور وقت کشور رقم خورد. و این یعنی "قانون" کلید اتحاد مردم از هر قشری بود.

حماسه 9 دی، یادآور اقدام خود جوش مردم برای دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی، مقابله با هنجار شکنی، قانون شکنی و باز گرداندن کشور به شرایط ثبات بود.
آنچه که موجب شد، این اقدام از ناحیه مردم قهرمان شکل بگیرد، فرهنگی است که با انقلاب اسلامی رقم خورد و آن مشارکت مردم در سرنوشت کشور است، جنس این حماسه از جنس 22 بهمن 57 بود.

در راس انگیزه ای که مردم را در روز نهم دی حماسه ساز کرد، قانون گریزی و قانون شکنی فتنه گران، اهانت به مقدسات، حادثه روز عاشورا، مداخله بیگانگان، بر ملا شدن نقش بیگانگان در حمایت از فتنه گران و بی اعتنایی فتنه گران به قانون بود.

پیام این اقدام مردم را، نه تنها فتنه گران داخلی که فتنه گران بیرونی هم دریافت کردند.

ملت ایران در حماسه ۹ دی نشان داد که همچون سپری پولادی از آرمان های انقلاب و اعتقادات خود دفاع می کند. حماسه با شکوه ۹ دی نشانه اقتدار و ایستادگی مردم در برابر دشمنان بود و این حماسه تاریخی توانست نسل جدید را با حوادث دفاع مقدس و انقلاب آشنا سازد.

غفلت برخی افراد و همچنین زخم خوردگی از انقلاب اسلامی موجب هتک حرمت به ساحت مقدس روز عاشورا و اصل ولایت فقیه و بی احترامی به قداست انقلاب شد.

مردم عاشورایی در حماسه ۹ دی سال ۸۸ به دنبال پرچم ولایت فقیه حرکت کردند و نشان دادند که تا پای جان برای محقق شدن اهداف اسلامی می ایستند.

در واقع در نهم دی سال ۸۸ یک یوم الله دیگر به یوم‌الله‌های نظام جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد.

رهبری در بزنگاه هایی که قبل و بعد از انتخابات در اختیار داشتنند با تبیین اهمیت تمکین از قانون سعی داشتند تا آتش گمراهی مردم فریب خورده را خاموش نمایند؛ اما حربه ی فتنه قوی بود و باز هم عده ای نا خواسته در جبهه ی دشمن ماندند.

نقش دستگاه قضا در صیانت از قانون و حق مردم

در آن روز ها پاسداری از قانون بر عهده ی قوه ی قضائیه بود. منویات رهبری در مورد صیانت از قانون اساسی در مورد انتخابات و حق مردم توسط بازوهای حمایت از قانون قوه ی قضا به خوبی اجرا شد.

قوه قضائیه با صبر و بردباری و اجرای تمام و کمال قانون در مناقشات فتنه ی 88 نمره ی عالی را در کارنامه ی خود به جای گذاشت.

آیت الله صادق آملی لاریجانی سال گذشته مصادف با سالگرد حماسه نهم دی و در جلسه مسئولان عالی قضایی به موضوع حلم و صبر نظام در فتنه اخیر اشاره و گفت: در قبال فتنه، مهم هوشیاری همه است و توجه به آنچه که زمینه های خلق یک فتنه را فراهم می‌کند، چرا که تاریخ می‌تواند تکرار شود به همین دلیل همه باید هوشیار بوده و به علل و عوامل آن توطئه عظیم توجه کنند.

آیت الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان لزوم  اظهار داشت: در رابطه با تأیید یا عدم تأیید صلاحیت ها از شورای نگهبان می خواهیم از یک طرف همچون گذشته حقوق نامزدها و مردم را در نظر بگیرد و از طرف دیگر می‌خواهیم کسانی که صلاحیت آنها مورد تأیید نیست به انتخابات ورود نکنند تا موجب تضییع حقوق نظام و از همه مهمتر مردم نشوند.

رئیس قوه قضاییه نظارت شورای نگهبان را یک امر قانونی دانست که بر اساس قانون اساسی و به نیابت از مردم انجام می شود و با تاکید بر قانونمند بودن این نیابت افزود: شورای نگهبان در طول تاریخ فعالیت خود نشان داده است کاری به جناح بندی های مختلف سیاسی نداشته و طبق قانون عمل می کند.

آنچه در این دریای مواج بی قانونی های فتنه گران ستون ایستای انقلاب بود رهبری قانون مدار و پاسدار بی چون و چرای قانون در آن برهه خطرناک تاریخی بود ، رهبری که پای همه چیز و همه فشاری بین المللی فتنه استاد و سربلند و پیروز شد تا وجبی از مر قانون تحت هجمه داخل و خارج جابجا نشود.

برگی زرین در تاریخ انقلاب و هدایت کشتی انقلاب اسلامی که همیشه یادمان نگه خواهد داشت ایستادن پای قانون را.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *