صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خبر مدارس خیالی "افغانستان" کذب است

۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۹:۰۱
کد خبر: ۲۶۰۴۲۴
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
یک مقام وزارت آموزش و پرورش افغانستان خبر وجود مدارس غیر واقعی در این کشور با هدف کسب بودجه را رد کرد و گفت: خبر مدارس خیالی و غیر واقعی در این کشور صحت ندارد.
به گزارش سرویس بین الملل احمد شاه معاون وزارت آموزش و پرورش افغانستان روز (دوشنبه) در صحن مجلس نمایندگان این کشور یادآور شد: برخی رسانه ها گزارش هائی مبنی بر وجود مدارس غیرواقعی که نام آنها تنها با هدف کسب بودجه در آمارها ذکر شده است، منتشر و ادعا کرده بودند که میلیون ها دلار از این طریق حیف و میل می شود.

وی گفت: 9 میلیون و 700 هزار نفر دانش آموز افغان مشغول به تحصیلند که 39 درصد آنها دختر و پنج هزار نفر آنان هم در خارج از کشور تحصیل می کنند.

احمدشاه با بیان اینکه در سال جاری 985 هزار دانش آموز در مدارس این کشور ثبت نام کردند، ‌گفت: 247 هزار و 371 دانش آموز نیز امسال پایان دوره متوسطه را پشت سرگذاشتند.

معاون وزارت آموزش و پرورش افغانستان گفت که 202 هزار معلم در مدارس خصوصی افغانستان حضور دارند که 33 درصد آنان را زنان تشکیل می دهند.

وی اضافه کرد: 17 هزار و 402 مدرسه در سراسر کشور وجود دارد و این احتمال وجود دارد که شماری از مدارس کشور به دلایل متعدد مسدود باشند.

معاون وزیر آموزش و پرورش افغانستان شمار مراکز آموزش اسلامی را یکهزار و 48 واحد اعلام کرد و گفت که شمار دانش آموزان این مراکز به 68 هزار و 700 دانش آموز می رسد و 60 درصد آنان را دختران تشکیل می دهند.

احمدشاه اضافه کرد که مراکز آموزش های فنی و حرفه ای نیز 78 هزار و 400 دانش آموز دارد که 10 هزارو 621 نفر آنان امسال مقطع متوسطه را به پایان خواهند رساند.

وی گفت: 391 هزار و 656 نفر نیز سرگرم سواد آموزی هستند که 52 درصد آنان را زنان تشکیل می دهد و در یکهزار و 743 مرکز آموزشی زیر نظر 12 هزار و 304 معلم آموزش می بینند.

شمار مدارس و دانشگاه های افغانستان بویژه موسسه های آموزش عالی بخش خصوصی پس از سال 2001 میلادی و سرنگونی حکوت طالبان بطور بی سابقه ای افزایش یافته است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *