یک بام و دوهوای مصر/ چرا گزاره "مصر، علیه تروریست"، واقعیت ندارد؟
سفیر سابق ایران در چین گفت: نقل قول، "دولت نظامی مصر با عراق علیه تروریست همکاری می کند، واقعیت ندارد چون دولت مصر در این وضعیت نیست که در مقابل قدرت هایی بزرگ که خالق گروه های تروریستی هستند خودنمایی، موضع گیری و یا اقدام کند.
جواد منصوری سفیر سابق ایران در چین در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به مشترکات و اختلافات عربستان سعودی و مصر گفت: مشترکات این دو دولت نزدیکی و همراهی با نظام آمریکایی در منطقه و کمک به اهداف اسرائیل است، این امر به خاطر این است که موجودیت و قدرت خودشان را در این همکاری و اتحاد می بینند، بر همین مبنا بعضا خودشان را جزو متحدین آمریکا و اسرائیل معرفی می کنند.
منصوری با اشاره به اینکه دولت مصر پس از ارائه طرح خود به شورای امنیت برای توقف شهرک سازی در سرزمین های اشغالی، با یک تلفن از طرف آمریکا عقب نشینی کرد و آن طرح را پس گرفت اظهار داشت: بنابراین نمی توانیم این تصور را داشته باشیم که میزان اختلافات میان این دولت ها به حدی برسد که آشتی ناپذیر باشد.
وی افزود: مصر و عربستان در تمام مسائل وحدت نظر ندارند زیرا منافعشان متفاوت است و از این نظر نمی توانند در همه مسائل مواضع مشترک داشته باشند و در بعضی مواقع تظاهر می کنند که مواضع مشترک دارند و آن هم تحت تاثیر شرایط ویژه ای است که در آن قرار می گیرند و واقعیت این است که در زمینه هایی اختلاف دارند که همین اختلاف در مواقعی باعث می شود که در مقابل هم قرار بگیرند.
منصوری با تاکید بر اینکه این دولت ها آنچنان که تصور می شود با یکدیگر تعارض ندارند خاطرنشان کرد: بعضی از تحلیلگران سیاسی یا از روی اغراض شخصی و یا از روی ضعف تحلیل دچار این اشتباه می شوند که این دو دولت ممکن است تعارضاتشان در حدی قرار بگیرد که مقابل هم قرار گیرند در حالی که اینگونه نیست.
این کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه ما باید به عنوان یک دولت در منطقه روابط همه دولت ها از جمله دولت سعودی و قاهره را زیر نظر داشته باشیم اظهار داشت: رفتار مشترک این دو دولت در سرکوب حرکت های انقلابی، اسلامی و ضد سلطه با هر سیاست یا عنوانی که کار می کنند نشان می دهد که انها در کل با حرکت های اسلامی موافق نیستند و بنابراین باید خیلی با احتیاط نسبت به این حرکات برخورد داشته باشیم.
منصوری تاکید کرد: حتی پیشنهاد روابط جدید مصر با ایران در بهترین شکل خودش هم با احتیاط باید تلقی شود. چون دولت مصر پیش از آنکه که یک دولت مستقل باشد به نوعی در گرو دیگران است و به این دلیل است که ما این شعارهایی که بعضی از تحلیلگران مبنی بر همکاری دولت نظامی مصر با بشار اسد مطرح می کنند را رد می کنیم.
این کارشناس سیاست خارجی ادامه داد: حتی نقل قولی مبنی بر اینکه دولت نظامی مصر با عراق علیه تروریست همکاری می کند نیز واقعیت ندارد چون دولت مصر در این وضعیت نیست که در مقابل قدرت هایی بزرگ که خالق گروه های تروریستی هستند خودنمایی، موضع گیری و یا اقدام کند.
منصوری با تاکید بر اینکه دولت نظامی مصر در حل مسائل داخلی خود تحت فشار شدید است، گفت: طرح موضوعاتی چون امکان درگیری میان آل سعود و دولت نظامی مصر برای این است که بتوانند فضای داخلی را آرام کنند و ما نباید تحت تاثیر سخنانی قرار بگیریم که به صورت مقطعی و تاکتیکی است.
این کارشناس سیاست خارجی مهمترین مشکلات دولت کودتایی مصر را عدم مشروعیت، مشکلات اقتصادی و نداشتن سیاست خارجی مشخص برشمرد و گفت: مصر نه می تواند به وابستگی خود به آمریکا و اسرائیل اعتراف کند و نه می تواند در برابر انها مستقل باشد.
وی با بیان اینکه مردم مصر از یک دولت وابسته به آمریکا و اسرائیل رضایت نخواهند داشت گفت: این مسئله ای است که برای دولت مصر حائز اهمیت است.
منصوری در پایان با تاکید بر اینکه روابط مصر با سعودی ها مورد رضایت مردم مصر نیست خاطرنشان کرد: علت آن این است که مردم مصر با تفکر وهابیت موافق نیستند و وهابیون را مشابه بهایی ها مرتد و عامل سلطه غرب می دانند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *