صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیشترین مصرف گاز طبیعی کشور در بخش خانگی

۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۲۵۹۸۳۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
متوسط مصرف روزانه گاز طبیعی در سال 93 با میزان افزایش 12 درصد نسبت به سال پیش از آن، به عدد 473 میلیون متر مکعب رسید.
به‌گزارش گروه اقتصاد ، بر اساس اعلام سازمان بهره‌وری انرژی ایران از ترازنامه انرژی سال 93 کشور، مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی در کشور از 36 میلیارد و 896 میلیون مترمکعب در سال 1385 با متوسط رشد سالانه حدود 3 درصد به 45 میلیارد و 363 میلیون متر مکعب در سال 1393 با سهم 41 درصد از کل مصرف گاز طبیعی، افزایش یافته است.

احمدرضا توکلی، مجری طرح‌های بهینه سازی مصرف انرژی سازمان بهره وری انرژی ایران گفت: در طی این دوره (85 تا 93)، مصرف گاز طبیعی تنها در سال‌های 87، 89 و 91 کاهش داشته است. از دلایل کاهش رشد مصرف گاز در سال 87 می‌توان به شرایط آب و هوایی گرم‌تر نسبت به سال‌های قبل آن، اجرای تعرفه‌های پلکانی بالای گاز از دهک‌های 8 تا 10 که دارای مصرف بالایی هستند و نیز کاهش روند رشد مصرف کنندگان بخش خانگی اشاره کرد.

در سال 91 نیز رشد مصرف نسبت به سال قبل با 9 درصد کاهش مواجه شد که از عمده دلایل آن شرایط جوی مطلوب‌تر در فصل سرد و صرفه جویی در مصرف بوده است.

 وی گفت: مجموع تولید گاز طبیعی در سال 93 حدود 201 میلیارد و 775 میلیون مترمکعب بوده که نسبت به سال قبل آن حدود 18 میلیارد و 278 میلیون متر مکعب افزایش یافته است. همچنین متوسط تولید روزانهٔ گاز طبیعی 554 میلیون مترمکعب بوده که رشدی 10 درصدی را نسبت به سال 92 نشان می‌داده است.

وی ادامه داد: متوسط مصرف روزانهٔ گاز طبیعی در سال 93 با میزان افزایش 12 درصد نسبت به سال پیش از آن، به عدد 473 میلیون متر مکعب رسید؛ این درحالی بوده است که کل مصرف گاز طبیعی در سال 93 به میزان 183 میلیارد و 672 میلیون متر مکعب گزارش شده است.

 توکلی در ادامه افزود: مصارف نهایی گاز طبیعی، به دو بخش مصارف نهایی انرژی و غیر انرژی تقسیم می‌شود که در مصارف نهایی انرژی از گاز طبیعی برای تأمین انرژی مورد نیاز زیربخش‌های خانگی، تجاری و عمومی، صنعت، حمل و نقل، کشاورزی و سوخت پتروشیمی استفاده می‌شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *