استویا 300 برابر شیرینتر از شکر/ گیاهی که هنوز جایگاه خود را نیافته
گیاه استویا با خاصیت شیرین کنندگی بالا و خواص طبیعی هنوز جایگاه خود را در صنعت شیرین کنندهها پیدا نکرده و از این رو کارآفرینان فعال در این حوزه را با مشکلاتی مواجه کرده است.
در این بین برخی از متخصصان عقیده دارند که استفاده از برگ استویا به طور مستقیم و در دراز مدت به دلیل داشتن فلزات سنگین ممکن است مشکلاتی را برای سلامتی انسان به وجود آورد و این گیاه باید به طور صحیح فرآوری شود.
همچنین فرآوری این گیاه در داخل کشور به دلایل مختلف دارای ضعفهای متعددی است که باتوجه به صرفه اقتصادی این محصول در پی جایگزین شدن آن با شکر میتواند در کاهش استفاده از شیرین کنندههای مصنوعی و شکر بسیار مناسب باشد.
علی محمدی مسئول یکی از شرکتهای تولید و فروش کیک و شیرینی که از گیاه استویا برای شیرینکردن فرآوردههای خود استفاده میکند در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد ، گفت: وقتی از استویا صحبت میشود بحث سلامت افراد در پی استفاده از آن نسبت به صرفه اقتصادی آن مطرح میشود و چون هنوز فرآوری این گیاه در کشور به طور صحیح انجام نمیشود هزینه استفاده از آن به دلیل وارداتی بودن محصول، افزایش پیدا میکند.
وی افزود: گیاه استویا در داخل کشور تولید میشود و برگ آن در اکثر عطاریها موجود است ولی این گیاه به دلیل داشتن فلزات سنگین باید فرآوری شود که این کار هنوز در داخل کشور انجام نمیشود و اگر هم انجام شود هزینه تولید محصول را به طور قابل توجهی بالا میبرد.
این کارآفرین درخصوص استفاده از استویا فرآوری شده در محصولاتی چون کیک و شیرینی گفت: کیک و شیرینیهای تولیدی برای افراد دیابتی هیچ ضرری ندارد، همچنین به دلیل کالری و چربی صفر این فرآورده برای افراد چاق و در کل برای تمام افراد جامعه میتواند مفید باشد.
وی در رابطه با وضعیت فروش و قیمت محصولات تولیدی از فرآورده استویا بیان کرد: در حال حاضر چون استویا باید به صورت صحیح فرآوری و استفاده شود و با مجوز IRC وارد شود هزینه تمام شده محصولات تولیدی از آن بالاست و در صورتی که تولید و فرآوری آن در داخل کشور به صورت گسترده انجام شود تولید آن به صرفه خواهد بود.
محمدی یکی از مشکلات موجود در تولید محصولات از گیاه استویا را ندادن مجوز به واحدهای تولیدی کوچک دانست و گفت: وزارت بهداشت برای دادن مجوزهای لازم برای فروش محصولات تنها درصورتی لوگو سیب را به شرکتهای تولیدی میدهد که کارخانجات مخصوصی را راهاندازی کنند که این امر نیاز به سرمایه بالایی دارد.
این کارآفرین که موفق به راهاندازی یک کارگاه کوچک کیک و شیرینی پزی با شیرین برگ استویا شده است گفت: هنوز استفاده از این گیاه با ارزش در بین مردم فرهنگ سازی نشده است و عده زیادی به خواص استفاده از استویا آشنا نیستند و از طرفی چون این محصول وارداتی است قیمت تمام شده آن در تولید محصولات تاثیر بالایی دارد.
وی افزود: در کشور پتانسیل بالایی در تولید و فرآوری گیاه استویا وجود دارد ولی هنوز به طور جدی به این مساله توجه نمیشود و در صورتی که تولید انبوه این فرآورده در کشور انجام شود استفاده از شکر به میزان قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
محمدی در خصوص قیمت نمونه وارداتی و نمونه تولیدی این محصول در داخل کشور خاطرنشان کرد: شرکتهای داخلی هرکیلو استویا فرآوری شده را با قیمت 650 هزار تومان به فروش میرسانند که نمونه وارداتی آن با مجوزهای لازم کیلویی 200 هزار تومان تمام میشود که با حمایت دولت از تولیدکنندگان استویا میتوان قیمت نمونه داخلی را کاهش داد که هزینههای تمام شده کمتر شود و اشتغالزایی در این بخش افزایش یابد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *