صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تولید شیرینی‌جات ارگانیک و رژیمی با استویا و اسپیرولینا

۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۱:۳۳
کد خبر: ۲۵۹۲۷۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
یكی از برگزیدگان همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در رشته صنایع غذایی و گیاهان دارویی تحصیل كرده و با استفاده از استویا و اسپیرولینا توانسته اختراعات مهمی در صنعت تولید شیرینی جات به ثبت برساند.
به گزارش گروه اقتصاد ، شیرین‌برگ یا استویا گیاهی از تیره كاسنیان است كه برگ‌های آن بمب شیرینی طبیعی به شمار می‌روند. استویا بومی آمریكای جنوبی است و تاب سرما را ندارد. 

گیاه شیرین‌برگ، شیرین‌كننده است و جایگزین بسیاری خوبی برای شكر محسوب می‌شود چرا كه هیچ كالری به غذا اضافه نمی‌كند و به طور معمول برای بهتر كردن طعم دارو، نوشابه و چای استفاده می‌شود.

گیاه شیرین‌برگ به طور وحشی در سرزمین‌های بلند مناطق مرزی بین برزیل و پاراگوئه می‌روید و در آن مناطق به گیاه «برگ عسلی» (honey leaf) معروف است. به دلیل خاصیت شیرین كنندگی و درمانی شیرین‌برگ، این گیاه به شدت از نظر اقتصادی مورد توجه قرار دارد. 

ژاپن اولین كشور آسیایی بود كه در سال ۱۹۷۰ از استویوزاید به عنوان شیرین كننده در صنایع غذایی و دارویی استفاده كرد. پس از آن كشت استویا در چین، مالزی، سنگاپور، كره جنوبی، تایوان و تایلند گسترش یافت. این گیاه در آمریكا، كانادا و اروپا نیز رشد می‌كند.

شیرین‌برگ مناسب مناطق جنوبی ایران و نیز شرایط كشت گلخانه‌ای است. شیرینی قند حاصل از دانه این گیاه ۲۵۰ تا ۳۰۰ برابر دیگر گیاهان قندآور چون نیشكر و چغندر قند و میزان قند موجود در آن ۱۵۰ برابر آنهاست.

در اصفهان به روش كشت بافت تكثیر شده و بسرعت وارد صنعت گزسازی گردیده است. این قند جایگزین مناسبی برای شیرین كننده‌های مصنوعی چون آسپارتام، سدیم ساخارین و سیكلامات بوده چون قابلیت جذب كمتری دارد به كاهش قند خون و فشار خون یاری رساند.

آشنایی با جلبك اسپیرولینا یا طلای سبز

پس از استویا باید با اسپیرولینا آشنا شوید. اسپیرولینا یك جلبك به رنگ سبز تیره و حاوی با میزان زیادی ویتامین و مواد معدنی است و به معدن طلای غذایی شهرت دارد. آزتك‌ها از همان اوایل قرن بیستم از این جلبك استفاده می‌كردند و سپس از سال 1970 آوازه‌ی آن به بیشتر كشورهای دنیا رسید. در سال 1979 نخستین شركت‌های تولیدكننده‌ی محصولات غذایی پای این جلبك را به آمریكا باز كردند. امروزه ایالات‌متحده‌ی آمریكا، چین، تایلند، ویتنام، هند، مكزیك و شیلی جزو بزرگ‌ترین تولیدكننده‌های این جلبك هستند. خوشبختانه كشت این جلبك در ایران نیز شروع شده است.

 اسپیرولینا حاوی حدود 70 درصد پروتئین است و به همین دلیل جلوی احساس گرسنگی را می‌گیرد. در واقع مانند یك ضداشتها عمل می‌كند. به عقیده‌ی متخصصان پروتئین‌ها باعث افزایش سرعت ارسال احساس سیری به مغز می‌شوند و همین امر هم به كنترل وزن كمك می‌كند. تركیبات دیگر این جلبك مانند تریپتوفان‌ها كه در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شوند برای پوست ما فوق‌العاده‌اند. بتاكاروتن به خصوص برای پیشگیری از خشكی پوست موثر است. در سال 2006 محققان تأثیر اسپیرولینا را روی تقویت بافت‌های بدن به اثبات رساندند. در واقع این جلبك علاوه بر كمك به لاغری، مراقب پوست و بافت‌های بدن نیز خواهد بود.

امید نگینی یكی از برگزیدگان همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی است كه در رشته صنایع غذایی و گیاهان دارویی تحصیل كرده است. 

این فعال اقتصاد مقاومتی با استفاده از استویا و اسپیرولینا توانسته اختراعات مهمی در صنعت تولید شیرینی جات به ثبت برساند و آرد، شكر و گلوكز را به طور كامل از چرخه تولیداتش كنار بگذارد.

او درباره نحوه ورودش به عرصه تولید شیرینی جات ارگانیك و رژیمی، گفت: من در مقطع كاردانی در رشته صنایع غذایی و در مقطع كارشناسی در رشته گیاهان دارویی تحصیل كردم. بعد از اتمام تحصیل به این فكر افتادم كه با تلفیق دانسته‌هایم در این دو رشته، محصولات جدیدی تولید كنم و از این طریق درآمد داشته باشد. تولید شرینی جات گیاهی از این ایده آغاز شد و ابتدا مجوز مشاغل خانگی را دریافت كردم. سپس یك شركت دانش بنیان ثبت كردم و به مرور كار را گسترش دادم، در حال حاضر در مرحله تولید صنعتی شیرینی‌جات گیاهی هستم.

نگینی افزود: «حوزه فعالیت شركت دانش‌بنیان ما تولید محصولات غذایی فراسودمند، گیاهی و بدون قند برای بیماران دیابتی و سیلیاكی است. ما با تحقیقات و آزمایش‌های متعدد توانستیم در انواع شیرینی جات اصلاح فورمولاسیون را اعمال كنیم و شكر، آرد و گلوكوز را از چرخه تولید شرینی حذف كنیم. این در حالی است كه اگر از یك قناد شكر، آرد و كلوگوز را بگیریم، هیچ شیرینی نمی‌تواند تولید كند زیرا بافت همه شیرینی‌ها را این سه محصول تشكیل می‌دهند.

وی با بیان اختراعاتی چون سوهان بدون شكر، شیرینی لوز غنی شده با گیاهان دارویی معطر و گز بدون قند خاطرنشان کرد: از گیاه استویا به عنوان شیرین‌كننده طبیعی و گیاهی جایگزین استفاده كردیم و برگ خشك این گیاه 300 برابر شیرین‌تر از شكر است اما مضرات آن را ندارد و برای بیماران دیابتی مفید است.

نگینی افزود: برای غنی سازی محصولات و افزایش ارزش غذایی آن‌ها هم از جلبك دریایی اسپیرولینا استفاده كردیم كه 78 درصد وزن آن را پروتئین و 18 درصد وزن آن را اسید‌های آمینه تشكیل می‌دهد و سرشار از آهن است.

این فعال اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: كار را از صفر و از درون منزل شروع كردیم و هیچ سرمایه كلانی در اختیار نداشتیم. البته وام 30 میلیون تومانی بسیج سازندگی كمك قابل ملاحظه‌ای برای ما بود. در حال حاضر در كارگاه صنعتی برای 10 نفر شغل ایجاد كرده‌ایم و 20 نفر هم به صورت پاره وقت با ما همكاری دارند. نمایندگی‌های فروشمان هم در شهر‌های مختلف كشور فعال هستند. 

بخش عمده ای از فروش محصولات با استفاده از اینترنت و فضای مجازی و شبكه‌های اجتماعی تسهیل می‌شود. محصولات به خوبی فروش می‌روند و بازار خوبی دارند اما این حوزه ظرفیت بسیار زیادی برای كار دارد.

وی افزود: ما با دست خالی شروع كردیم اما امروز همه تجهیزات تولید صنعتی از قبیل دستگاه داغ زدن، پیلوپك، شیرینی پك، تجهیزات آزمایشگاهی برای عصاره‌گیری و اسانس‌گیری و محیط پرورش جلبك اسپیرولینا را به طور كامل در اختیار داریم. هدف‌گذاری اصلی مان صادرات است و در حال برنامه‌ریزی برای آن هستیم.

 انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *