صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سکوت مدعیان حقوق بشر در قبال رقم خوردن فاجعه انسانی در فقیرترین کشور عربی

۰۲ دی ۱۳۹۵ - ۰۵:۵۰:۰۱
کد خبر: ۲۵۸۲۳۳
کارشناسان معتقدند که حمله عربستان و کشورهای باصطلاح متحد ریاض به یمن بر بحران انسانی این کشور افزوده تا جاییکه فقیرترین کشور عربی در حال تبدیل شدن به محل صحنه های رقت انگیز است.
به گزارش گروه بین‌الملل ،پایگاه میدل ایست آی نوشت: بعد از چندین دور گفت و گو برای صلح در یمن و شکست در این مذاکرات، پیش بینی چگونگی به پایان رسیدن این بحران دشوار است.

حدود دو سال از جنگ در یمن می‌گذرد و این کشور به صحنه نبردهای خونین تبدیل شده، در طول این دو سال تلفات و خشونت افزایش یافته است، فضای این کشور که پیش از این نیز فقیر بود برای جنگ و خونریزی بیشتر مساعد شده است و تلاش‌ها برای ایجاد صلح در این کشور متوقف شده است.


این احتمال وجود دارد که هیچ گروهی در این بحران پیروز نشود و بحران یمن وارد مرحله جدیدی از خشونت و دشمنی شود.

تاکنون طرف‌های درگیر در بحران یمن در سه دور از گفت وگوها برای صلح در این کشور شرکت کرده‌اند که دور اول این مذاکرات ماه ژوئن سال 2015 در ژنو برگزار شد و طی چند روز این مذاکرات به بن بست رسید.


دور دوم مذاکرات در ماه دسامبر سال 2015  برگزار شد و این مذاکرات نیز در بن بست دیگری به پایان رسید.

دور سوم مذاکرات در آوریل سال جاری به میزبانی کویت برگزار شد و امید برای پایان دادن به بحران یمن به وسیله این مذکرات بسیار بالا بود و این در حالی ست که این مذاکران نیز در ماه آگوست به سرنوشت دو مذاکره قبلی دچار شد.


با ورود ائتلاف عربستان به بحران یمن با ادعای پایان دادن به خشونت‌ها، در مارس سال 2015، بحران یمن به یک فاجعه غیر قابل بیان تبدیل شد.

«محمد عبدالسلام» سخنگوی حزب‌الله در مصاحبه تلوزیونی خود گفته است: هیچ افقی برای این جنگ وجود ندارد و دشمن در این جنگ به چیزی دست نیافته است.


در حالی که مردم یمن در این بحران از گرسنگی رنج می‌برند، مشخص نیست که این بحران چه زمان و چگونه به پایان خواهد رسید.

کشورهای حامی عربستان در بحران یمن مانند انگلیس حاضر نیستند فروش سلاح به این کشور را متوقف کنند.


سازمان ملل در ماه ژانویه اعلام کرده است که ائتلاف عربستان در یمن 119 حمله هوایی انجام داده است که در آنها حقوق بشر نقض شده است و این در حالی است که بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس در مصاحبه خود با بی.بی.سی ادعا کرده که عربستان در بحران یمن از خط قرمزهای حقوق بشری عبور نکرده است.

 پیش از این «جیمی مک گلدریک» هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در یمن گفت: بحران یمن به فراموشی سپرده شده و جهان چشم خود را به روی این بحران بسته است.


این مقام سازمان ملل در ادامه افزود: حتی پیش از آغاز درگیری در این کشور در مارس 2015 بحران حقوق بشر در این کشور وجود داشت و حدود نیمی از جمعیت 28 میلیون نفری این کشور با بحران مواد غذایی روبه رو بودند و 7 میلیون نفر از این افراد در مورد وعده غذایی بعدی خود مطمئن نیستند.

حدود 2 سال از جنگ یمن و حضور ائتلاف عربستان در این جنگ می‌گذرد و این جنگ اوضاع میلیون ها نفر را در این کشور بدتر کرده و جهان نیز چشمان خود را به روی اوضاع حقوق بشری روبه وخامت در این کشور بسته است.


بنا به اعلام مقامات سازمان ملل، در طول بحران یمن حدود 10 هزار نفر جان خود را از دست داده و 37 هزار نفر نیز زخمی شده‌اند.

بنا به اعلام آژانس‌های وابسته به سازمان ملل از هر 10 کودک یمنی هشت کودک از سوء تغذیه رنج می برد و در هر 10 دقیقه یک کودک جان خود را از دست می دهد. 


اخیرا استیون اوبراین، معاون امور بشردوستانه دبیر کل سازمان ملل اعلام کرده است: یمن یک گام با گرسنگی فاصله دارد و اوضاع این کشور در آستانه فروپاشی است، وی در ادامه سخنان خود افزوده است: 370 هزار کودک در یمن مشکل سوء تغذیه دارند. 

نهادهای امدادرسان سازمان ملل اعلام کرده‌اند حدود یک و نیم میلیون کودک یمن دچار سوء تغذیه و نیمی از مردم این کشور گرسنه هستند.







 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *