صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خوردنی ها و نخوردنی های زمستانی/ رژیم غذایی در زمستان باید چگونه باشد

۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۰:۰۱
کد خبر: ۲۵۸۲۱۲
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
با رسیدن فصل سرما باید بدانیم که در این فصل چه نکات تغذیه ای را رعایت کنیم.
به گزارش گروه جامعه ،مهسا حسین پور  کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت:با فرا رسیدن فصل سرما، به دلیل ضعف، تب خفیف، ضعیف شدن سیستم ایمنی و بی‌اشتهایی، تمایلی به غذا خوردن ندارد و نمی‌تواند خوب غذا بخورد، بنابراین ممکن است سرماخوردگی باعث بروز اختلال در تغذیه شود. در این فصل تغذیه مناسب بسیار حائز اهمیت است. 
با فرا رسیدن فصل سرما متابولیسم بدن افزایش می‌یابد و مصرف انرژی در بدن بالا رفته و افراد بیشتر احساس گرسنگی می کنند در نتیجه میل به مصرف مواد غذایی در افراد بیشتر می شود. در نتیجه مصرف بیشتر شیرینی و چربی در زمستان هم یک حالت عادتی و سازشی با محیط محسوب می‌شود. در این فصل مصرف ریزمغذیها می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن افراد را در بروز بیماری های زمستانی مانند سرما خوردگی  محافظت کند. 

و ی افزود :مواد غذایی مورد نیاز در فصل سرما شامل موارد زیر است.

آب
بسیاری از افراد تصور می کنند بدن انسان در فصل زمستان به مصرف آب نیازی نیست. درست است که در ماه‌های زمستان مغزتان کمتر پیام تشنگی صادر می‌کند اما به علت این هوای زمستانی علاوه بر این که سرد است خشک نیز است. بنابراین از مصرف آب غافل نباشید. به جز آب، مایعاتی مانند آبمیوه‌های طبیعی یا آب سبزیجات بسیار خوب هستند. اما سعی کنید از آبمیوه‌های مصنوعی و شکردار  با میزان بالایی کالری دوری کنید. در ضمن مصرف آب برای سلامت و مرطوب نگهداشتن پوست بسیار مفید است.

مرکبات

مواد غذایی حاوی ویتامین c  برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری های فصلی مانند عفونت های تنفسی و سرماخوردگیبسیار مفید است. ویتامین های  c  به غلت اینکه در بدن ذخیره نمی شود باید روزانه مصرف شود. مود غذایی غنی از این ویتامین مرکبات مانند نارنگی، پرتقال، نارنج، کیوی، گریپ‌فروت، انگور قرمز و لیمو و.... است.

ماهی

در ماه‌های زمستان که نور خوشید کمتر می‌شود با کمبود ویتامین  D رو به رو شوید. ماهی منبع بسیار خوبی از این ویتامین و همچنین اسیدهای چرب امگا ٣ است که باعث می شود هرگونه اختلالات روحیه را با بالابردن سطح سروتونین در بدنتان از بین ببرید.

سبوس

یکی از مشکلاتی که در زمستان ایجاد می شود یبوست است. بنابراین مصرف مواد غذایی پر فیبر می تواند برای این عارضه مفید باشد. همین طور برای جلوگیری از یبوست می توان از روغن زیتون استفاده کرد.

گوشت

دریافت روی به میزان قابل توجهی مدت و دوره‌ی سرماخوردگی را کاهش می‌دهد.  مواد غذایی حاوی روی مانند  گوشت، جگر،تخم مرغ، میگو،گندمسبوس دار 

ماست طبیعی
ماست خصوصا ماست های پروبیوتیکی حاوی کشت باکتری‌های فعال است که برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان در زمستان کمک می‌کند.

سبزیجات

سبزی های ریشه ای مانند هویج، چغندر، شلغم، انواع كلم ها مانند كلم برگ و گل كلم همچنین انواع كدو مانند كدو مسمایی، كدو تنبل و... سبزی های مفیدی هستند كه در این فصل بهترین كیفیت خود را دارند و به ارتقای سیستم ایمنی بدن كمك زیادی می كنند.
 
جو دو سر

جو دو سر منبع غنی از چربی مفید برای بدن است و به همین دلیل باعث می شود که انرژی بدن شما در طول فعالیت هایی که در فصل زمستان انجام می دهید تامین شود. 

سویا

سویا کالری بسیار پایین و هیچ گونه کلسترولی ندارد. 


 دارچین

دارچین جزو خانواده ی پلی فنول است. مولکول های مفیدی در دارچین وجود دارد. باعث می شود احساس گرسنگی شما کاهش یابد.

 سیب 

سیب دارای کالری بسیار پایینی است، غنی از فیبر می باشد.سیب بسیار مفید برای بالا بردن قند خون می باشد. تاثیر مستقیمی بر قند خون دارد.

 کاکائو 

انواع تیره‌تر شکلات با محتوی کاکائو بالا آنتی ‌اکسیدان بسیار بالایی دارند. کاکائو برای ناراحتی های قلبی – عروقی و افسردگی بخصوص برای کودکان در فصل سرما مفید است و توصیه می شود کاکائو های تیره تر و با کالری کمتر را مصرف کند. 


برچسب ها: تغذیه فصل زمستان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *