صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بخش ویژه موسیقی انقلاب اسلامی در "جشنواره موسیقی فجر" / علیرضا افتخاری برای جشنواره می خواند

۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۷:۵۵
کد خبر: ۲۵۷۸۱۸
رئیس جشنواره سی و دوم موسیقی فجر گفت: تالار وحدت ، تالار رودکی، فرهنگسرای نیاوران، برج میلاد، سالن میلاد، فرهنگسرای ارسباران و مجموعه آزادی امسال به جشنواره اضافه شده و در اختیار جشنواره سی ودوم است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی حمید رضا نوربخش رئیس جشنواره سی و دوم موسیقی فجر در نشست رسانه ای این جشنواره گفت: جشنواره امسال از 22 تا 30 دی برگزار می شود و روز اول بهمن نیز اختتامیه این جشنواره برگزار می شود.

وی ادامه داد: امسال تالار وحدت ، تالار رودکی، فرهنگسرای نیاوران، برج میلاد، سالن میلاد، فرهنگسرای ارسباران و مجموعه آزادی امسال به جشنواره اضافه شده و در اختیار جشنواره سی ودوم است.

نوربخش تصریح کرد: در جشنواره امسال تلاش کرده ایم توجه ویژه ای به موسیقی نواحی داشته باشیم که قرار است در این بخش بیش از 10 اجرا برگزار شود و  حتی در بخش بانوان نیز اجراهایی در بخش موسیقی نواحی داریم.

وی اظهار کرد: امسال همچنین بخشی را ویژه موسیقی انقلاب اسلامی داریم که در قالب چاووش ها متبلور می شود.

رئیس سی و دومین جشنواره موسیقی فجر همچنین توضیح داد: امسال ارکستر ملی با ساختار جدید خود در جشنواره سی و دوم فعالیت رسمی خود را با اجرای اثر جاودانه نیلوفرانه و شور عشق با صدای علیرضا افتخاری آغاز می کند.

وی یادآور شد: همچنین در جشنواره امسال ارکستر سمفونیک تهران اثری از احمد پژمان را همراه با اجرایی مشترک با ارکستر سمفونیک ایتالیا به طور مجزا روی صحنه می برد.

وی همچنین گفت: امسال همچنین بخشی با عنوان پژوهش را در جشنواره موسیقی فجر با 5 موضوع داریم که موضوعات این بخش را بررسی آموزش آکادمیک موسیقی دردانشگاه ها، ‌تاثیر مدرنیته بر موسیقی معاصر، پژوهش های موسیقی و طبقه بندی آن، نوآوری در موسیقی ایران واقتباس موسیقایی از ادبیات ایران تشکیل می دهند.

نوربخش ادامه داد: امسال همچنین برای برگزیدگان جشنواره های برگزار شده، در اختتامیه جشنواره موسیقی فجر، اجرا می گذاریم مانند گروه های برگزیده جشنواره هایی همچون جوان ونواحی در این قسمت ا جرا خواهیم داشت. 

وی توضیح داد: ما سال گذشته و در دوره سی و یکم جشنواره موسیقی فجر بخش جایزه "باربد" را به جشنواره اضافه کردیم که قرار است در سالهای متوالی جذاب ترین بخش جشنواره باشد و بتواند بر فعالیت های موسیقایی در طول سال تأثیر بگذارد.

رئیس سی و دومین جشنواره بین المللی موسیقی فجر یادآور شد: امسال و با توجه به بررسی هایی که داشتیم به این نتیجه رسیدیم که شاید بهتر است تعداد داوران کمتر باشد و به همین دلیل تعداد داوران در جشنواره امسال نصف شده و در بخش های مختلف بین 5 تا 9 داور داریم.

وی همچنین گفت: در سال گذشته که مسئولیت دوره سی و یکم جشنواره موسیقی فجر به من واگذار شد ما یک نوع آسیب شناسی انجام دادیم و با توجه به تجربه ای که از سالهای قبل به دست آورده بودیم تلاش کردیم تا یکی از دغدغه های موجود را که عرض اندام این جشنواره در ردیف جشنواره های بین المللی بود را محقق کنیم.

نوربخش همچنین اظهار کرد: جشنواره موسیقی فجر در طول 30 سال برگزاری خود فراز و نشیب هایی داشته است ودر برخی از سالها با مشکلات ساختاری روبرو شده و به همین دلیل ممکن است هنرمندان آنچنان که باید، اقبالی به حضور در این جشنواره نشان ندهند و از این جهت می توان گفت شاید همکاری که در دیگر صنف های هنری وجود دارد ، در جشنواره موسیقی نیست.

وی همچنین توضیح داد: ما در سال گذشته تلاش کردیم بخشی با عنوان جایزه باربد را به جشنواره اضافه کنیم که به طور طبیعی روند این جایزه با ضعف ها وقوت هایی همراه بود.

وی ادامه داد: ما همچنین تلاش کردیم بخشهایی که در جشنواره موثر نیستند را به بخشهای دیگر منتقل کنیم و این به معنای حذف بخش مورد نظر نیست و یکی از این بخشها ،‌بخش رقابتی جشنواره بود که با یک بررسی اجمالی متوجه شدیم تاکنون خروجی مشخصی را از این قسمت نداشته ایم و هیچ کس نمی تواند گروه موسیقی شاخص و فعالی را ببیند که برآمده ازاین جشنواره باشد و بر همین اساس تصمیم گرفتیم برای رونق گرفتن جشنواره از بزرگان و فعالان این عرصه دعوت کنیم.

رئیس سی و دومین جشنواره موسیقی فجر همچنین یادآور شد: خوشبختانه جشنواره سی و یکم جشنواره ای متفاوت بود و بیشتر هنرمندان شاخص سال گذشته به نوعی و در بخشهای مختلف جشنواره حضور داشتند که این موضوع یک اتفاق بسیار خوب بود.

وی تصریح کرد: درجشنواره امسال قرار است موسیقی پاپ در سالن میلاد نمایشگاه ،‌ موسیقی ارکستررال و موسیقی ایرانی و نواحی در تالارهای وحدت و رودکی ،‌ موسیقی بانوان و بخشهایی از موسیقی ایرانی و نواحی در فرهنگسرای نیاوران،‌موسیقی نواحی و تلفیقی در برج آزادی ،‌موسیقی نواحی و تلفیقی در فرهنگسرای ارس باران و برخی از اجراهای ارکستررال و بین الملل در برج میلاد برگزار شود.

نوربخش با اشاره به توجه ویژه جشنواره سی و دوم موسیقی فجر به موسیقی نواحی ،‌گفت: جشنواره موسیقی فجر امسال به موسیقی نواحی توجه ویژه ای داشته است و بیش از 10 اجرا در این بخش روی صحنه می رود و حتی در بخش بانوان نیز اجراهایی را داریم که درحوزه موسیقی نواحی باشد.

وی افزود: امسال همچنین در بخش موسیقی ایرانی یک تم تعریف کرده ایم که بازخوانی موسیقی سه دهه اخیر و نزدیک به 4 دهه است که بخشهایی جذاب در این قسمت به صورت بازنگری و بازخوانی دیده می شود.

رئیس سی ودومین جشنواره بین المللی موسیقی فجر همچنین اظهار کرد: تمامی آلبومهایی که از مهر تا مهر تولید می شوند در ژانرهای مختلف مورد بررسی قرار می گیرند و در جشنواره شرکت داده می شوند مگر اینکه شرکت مورد نظر که ناشر یک آلبوم بوده تمایلی برای حضور آن اثر در جشنواره نداشته باشد.

وی اظهار کرد: امسال همچنین فکر کردیم بهتر است فردی که در بخش داوری حضور دارد،‌خودش اثری نداشته باشد تا مشکلی در این زمینه ایجاد نشود.

نوربخش با اشاره به احتمال بخش نسلی دیگر از جشنواره موسیقی فجر،‌توضیح داد: در جشنواره های قبلی بخشی را با عنوان نسلی دیگر داشتیم که بنده سال گذشته نیز اعلام کردم که این بخش باید به صورت مستقل برگزار شود که خوشبختانه این وعده محقق شد و جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی در همین راستا شکل گرفت. از سال آینده بخش رقابتی هم به جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی اضافه می شود .

وی همچنین یادآور شد: جشنواره در برخی از دوره ها در استان های مختلفی برگزار شده که این اتفاق با اراده جشنواره نبوده بلکه در این راستا برخی از استانها با توجه به ظرفیت های موجودشان درخواست خود را ارائه دادند و پس از موافقت با درخواست ها، بخش هایی از جشنواره در استان مورد نظر برگزار شده اما در دو سال هیچ درخواستی مبنی بر برگزاری جشنواره موسیقی فجر در استان ها نداشته ایم.

رئیس دوره سی و دوم بزرگترین رویداد موسیقایی کشور همچنین گفت: در جشنواره های قبلی به طور معمول یک سایت برای فروش بلیت های جشنواره موسیقی فجر با ما قرارداد می بست اما این گونه فکر کردیم که بهتر است در این زمینه از تمامی ظرفیت های موجود استفاده کنیم به همین دلیل سال گذشته از همه سایت های فعال در زمینه فروش بلیط دعوت کردیم که برخی از آن ها پذیرفتند و در نهایت بلیط فروشی جشنواره را انجام دادند.

وی ادامه داد: برای فروش بلیط های جشنواره امسال هم مسیر سال گذشته را طی کردیم و البته یکی از موارد مورد نظر ما در این زمینه این بود که سایت های فروش بلیط ‌،‌پیش پرداختی را به جشنواره ارائه بدهند که با این پیش پرداخت هم بخشی از مشکلات مالی ما برطرف شود و هم نوعی تضمین فروش ارائه شده باشد. هم اکنون در حال رایزنی با چند سایت هستیم که نتیجه نهایی آن در چند روز آینده مشخص می شود.

نوربخش با اشاره به هنرمندان حاضر در بخش بین الملل جشنواره امسال گفت: امسال هنرمندان شاخصی را برای حضور در بخش بین الملل دعوت کرده ایم که در این زمینه می توان به دولتمند از تاجکستان اشاره کرد.

وی همچنین تصریح کرد: از هر نحوی از سوی هر فردی استقبال می کنیم و بخشی از تغییراتی که در جشنواره رخ داده هم مربوط به همین نقدها بوده است. دوستانی که امسال نقدی به روند برگزاری جشنواره داشته اند باید پیگیری های خود را از همان شبکه ای که وارد شده اند انجام دهند.

رئیس جشنواره سی و دوم موسیقی فجر اظهار کرد: متاسفانه به دلیل مشکلات دولت ،‌ در دو سال قبل بودجه جشنواره تغییر نکرده است. سعی می کنیم رقم جایزه باربد امسال مانند سال قبل باشد و مجموع جوایزمان در دوره سی و دوم به رقم حدود 250 میلیون تومان برسد.

وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه هر سال درصدی تورم وجود دارد اما سال گذشته سقف بلیط ها ی ما 90 هزار تومان بود و نسبت به دوره سی ام تغییر نکرد و تصور می کنم امسال هم تغییری نداشته باشد.ما همچنین برای جشنواره امسال از تمام گروه های موسیقی ایرانی بدون استنثا دعوت کرده ایم و هر کس نیامده خودش نیامده و به هیچ عنوان از طرف ما گزینشی صورت نگرفته است.

گفتنی است،‌سی و دومین جشنواره بین المللی موسیقی فجر از 22دی تا سی ام این ماه برگزار می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *