صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هیپنوتیزم درمانی چیست؟/ وقتی خواب مصنوعی معجزه می کند!

۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۰:۰۱
کد خبر: ۲۵۷۱۶۵
در این مطلب مهم‌ترین نکات هیپنوتیزم درمانی معرفی شده و ابعاد مختلف و جایگاه این نوع درمان در ایران مورد کنکاش قرار می‌گیرد.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، هیپنوتیزم، ورود به حالت خلسه یا خواب مصنوعی جزو حالاتی است که هر فرد علاقمند به تجربه آن بوده و دوست دارد حتی برای یکبار آن را امتحان کند.

علم هیپنوتیزم به دلیل داشتن جذابیت و وجه هیجان انگیزی دستمایه برخی افراد شده است که به منظور جلب منافع مالی با ورود به ضمیر ناخودآگاه افراد، مکالمه و انجام تلقین به ایجاد نمایش های هیجان انگیزی دست می زنند.

هیپنوتیزم یک روش درمانی موثر و شاخه ای از علم روانشناسی است که به دلیل عدم دخالت هیچ گونه داروی شیمیایی و بدون هر عوارضی می تواند سلامت بیمار را تضمین نموده و به درمان بسیاری از بیماری های روانی و اختلالات هیجانی و عاطفی وی بپردازد.         
 
تلقین اصلی ترین وجه هیپنوتیزم درمانی
بابک معصوم متخصص اعصاب و روان و فوق تخصص بیماری های سایکوسومتایک اظهار داشت: تمام افراد در تمام درجات می توانند هیپنوتیزم شوند اما برخی زمینه قوی دارند و راحت تر هیپنوتیزم می شوند و برخی به سختی هیپنوتیزم شده و نسبت به آن مقاوم هستند.

وی بیان کرد: در هیپنوتیزم تمرکز فرد روی یک حالت خاصی افزایش یافته و هشیاری آن بر اطراف و محرک های محیطی کم شده و تمرکز به یک صدای خاص یا حرکت خاص منحصر می شود.

معصوم تصریح کرد: در هیپنوتیزم درمانی تمرکز بسیار بالای فرد موجب افزایش تلقین پذیری می شود که در این حالت می توان احساس یا افکار مختلف را به بیمار القا نمود، در این عمل میزان تلقین پذیری فرد بیش از حد نرمال می‌شود.

متخصص اعصاب و روان تاکید کرد: خواب مصنوعی عمیق این قابلیت را ایجاد می کند که فرد بهتر به عمل هیپنوتیزم جواب دهد و پیامدهای بهتری داشته باشد. برخی افراد خیلی عمیق هیپنوتیزم نمی شوند و جلسات زیادی را باید صرف کنند تا به درمان پاسخگو باشند و عموما تاثیر آن بر افراد مختلف متفاوت است.

حسین کرمان پور مدیر اورژانس بیمارستان سینا اشاره کرد: هیپنوتیزم درمانی نیاز به شرکت در چندین جلسه داشته و باید فرد به طور پیگیر تحت انجام این عمل قرار گیرد تا درمان شود.

وی بیان کرد: هیپنوتیزم کامل به فرد وابسته است و اگر فرد علاقه نشان نداده و واکنش منفی و حالت خودکنترلی نسبت به تلقینات ایجاد کند مسلما درمان جواب نداده و با اختلال روبه رو می شود. همچنین حوصله درمانی جزو درمان حساب شده و نبود آن تا حد زیادی منجر به شکست درمان می شود.

کرمان پور افزود: هنگام هیپنوتیزم بیمار حس خوشایندی دارد و گاهی همین حالت می شود که فرد نسبت به درمان واکنش خوب نشان داده و درمان ادامه پیدا کند.
  
بیماری هایی که با هیپنوتیزم درمان می شوند
کرمان پور گفت: بیماری های روان تنی یا سایکوسوماتیک بیماری های جسمانی هستند که عوامل روانی در ایجاد و تشدید عوارض آن دخالت دارند که فرد با تمرکز و فکر کردن به آن بیماری را احساس می کند.

معصوم بیان کرد: اختلالات روان‌تنی بیماری هایی هستند که تلفیقی از بیماری های جسمانی و روان پزشکی محسوب شده و احتیاج دارد هر 2 گروه به کمک هم بیمار را درمان کنند.

کرمان پور اشاره کرد: با هیپنوتیزم می‌توان بیماری های روان تنی را درمان و بیمار را بر بیماری خود مسلط کرد.
 
وی ادامه داد: سردردهای دوره ای، آسم های اولیه، خلق های بین روز و عادت هایی که بیماری را به دنبال خود دارد توسط هیپنوتراپیست ها قابل درمان هستند.

معصوم اظهار داشت: بیماری های گوارشی، پوستی، بیماری های مربوط به سیستم قلب وعروق، سرطان و خیلی بیماری های دیگر روان تنی محسوب می شوند.

وی تصریح کرد: مشکلات جسمانی که جزئی از اختلالات روانی را داشته باشند با هیپنوتیزم قابل درمان هستند؛ مثلا فردی که مشکلات گوارشی دارد و قسمتی از آن ناشی از اضطراب باشد یا فشار خون بالایی که قسمتی از آن ناشی از اضطراب هست می توان با هیپنوتیزم با کنترل بخشی از اضطراب فرد مشکل جسمانی فرد تا حدودی درمان کرد.

متخصص اعصاب و روان بیان کرد: هیپنوتیزم برای درمان اضطراب ها، ایجاد آرامش، درمان فوبیا، ترس ها، وسواس و اختلال افسردگی ناشی از اضطراب می تواند کمک کننده باشد.

تفاوت میان هیپنوتراپیست ها و هیپنوتیزرها
کرمان پور بیان کرد: بین هیپنوتراپیست ها و هیپنوتیزرها تفاوت عمده ای وجود دارد. هیپنوتیزر فردی است که از هیپنوتیزم به عنوان یک حرکت نمایشی استفاده می کند اما هیپنوتراپیست کسی است که از هیپنوتیزم برای درمان بهره می‌برد و به صورت علمی با آن برخورد نموده و در درمان بیماری های روان تنی از آن استفاده می کند.

آیا هیپنوتیزم درمانی عوارض دارد؟
معصوم اشاره کرد: هیپنوتیزم مزایای خوبی داشته و حالت تهاجم و خطر و هیچ عارضه ای در پی ندارد.

وی ادامه داد: هیپنوتیزم جزو روش های مکمل درمان بوده و می توان در کنار درمان دارویی از آن استفاده کرد تا هم کیفیت درمان و هم کنترل بیماری با سرعت بیشتری انجام شود.

چرا از هیپنوتیزم درمانی کمتر استفاده می شود؟
کرمان پور تصریح کرد: در ایران و کشورهای دیگر هیپنوتیزم درمانی به طور گسترده متداول نبوده و در یک جلسه یا 2 جلسه پاسخگو نیست و در هر جلسه زمان طولانی برای پاسخگویی و درمان نیازمند است تا فرد تحت تاثیر قرار گیرد.

وی اضافه کرد: همچنین باید بیمار و پزشک با هم همکاری نزدیک داشته باشند تا بتوانند عمل درمان را از طریق هیپنوتیزم انجام دهند چنانکه که برخی این کار را انجام می دهند و نتایج خوبی هم داشته است.

معصوم اشاره کرد: انجام هیپنوتیزم از طرف بیمار ممنوعیتی ندارد اما از طرف درمانگر نکاتی از اهمیت برخوردار است. درمانگر باید دوره هیپنوتیزم درمانی را به طور کامل آموزش دیده و تجربه کافی در این زمینه داشته باشد و متاسفانه در هیپنوتیزم درمانی گاهی افرادی مداخله دارند که تخصصی در این زمینه ندارند.

متخصص اعصاب و روان تاکید کرد: متاسفانه هیپنوتیزم درمانی در ایران مانند سایر کشورها جهان متداول نیست و مهم ترین عامل آن آشنایی نداشتن مردم با این روش است زیرا عموما این روش بیشتر به عنوان یک سرگرمی و عمل نمایش مورد توجه بوده و به عنوان یک روش درمانی به آن توجه نمی شود.

وی یادآور شد: همچنین بیمه و یا نهاد خاصی از این روش درمانی حمایت نمی کنند، حمایت از هیپنوتیزم درمانی می تواند موجب جایگاه بهتر این روش درمانی شود و نیاز است مردم با این روش آشنا شوند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *