صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حریم مسجد جامع و مقبره سردار بوکان تصویب شد

۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۱:۰۰
کد خبر: ۲۵۷۰۹۷
در جلسه کمیته حرایم که با حضور صاحبنظران و کارشناسان ارشد سازمان میراث فرهنگی کشور برگزار شد، حریم دو اثر تاریخی مسجد جامع و مقبره سردار شهر بوکان تصویب شد.
به گزارش گروه جامعه ، فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی گفت: با این مصوبه حریم این اثر تحت حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوده و هرگونه دخل و تصرف در محدوده حریم و تخلف از ضوابط حفاظتی مقرر برابر مواد 558 لغایت 569 کتاب قانون مجازات اسلامی جرم محسوب شده و مرتکب مشمول مجازاتهای قانونی خواهد شد.
 
فرهاد نظری با اشاره به  تاریخ بنای اولیه مسجد جامع بوکان واقع در خیابان انقلاب این شهر گفت: این مسجد در دوره قاجار و به امر سردار محمد حسین خان مکری نوه سردار عزیز خان سردار کل قوای ایران در زمان ناصر الدین شاه  در سال 1319ه . ق پی کنی در تابستان 1321 ه. ق  به دست استاد علی اصفهانی به پایان می رسد .
 
به گفته وی مقبره سردار نیز از جمله آثار ارزشمند و تاریخی باقی‌مانده از دوره قاجار شهر بوكان است كه در پارك ملت این شهر با معماری سنتی بنا شده است.
 
مسجد جامع بوکان شامل هسته اولیه و بخش های الحاقی است. بنای اولیه که به دستور نوه سردار کل قوای ایران در زمان ناصر الدین شاه بنا شد دارای یک شبستان  با نه ستون سنگی، طاق هایی از نوع کلنبو و شانزده گنبد بوده است.
 
در این مرحله مسجد دارای یک مناره در گوشه شمال غربی مسجد بر روی دیواره های مسجد بوده که هم اکنون وجود ندارد.
 
این مسجد در سال 1355  از قسمت شمال می یابد.  در سال 1375 نیز در قسمت شرقی به سبک مرحله اول طاق و گنبدی به آن اضافه می شود و کل مسجد به صورت شبستانی با طاق و گنبد کلنبو در می آید.
 
مقبره سردار محل دفن خانواده عزیز خان مکری داماد امیرکبیر و فرمانده کل قشون ناصرالدین شاه است .این بنای تاریخی در زیربنایی به وسعت 198 متر مربع، دارای یك گنبد مركزی ، ایوان و دو دهلیز در طرفین است.  مصالح به‌كار رفته در این بنا در قسمت پی از سنگ لاشه به‌صورت تفلیسی و دیوارها، گنبد و طاق‌هایش از آجر چهار گوش می‌باشد.  پلان گنبد خانه با الگویی چلیپایی بنا شده و دارای شاه نشین است.
 
ضلع جنوبی كه ورودی این بنای خشتی را تشكیل می‌دهد، دارای ایوانی با دو ستون سنگی است كه زیبایی خاصی به این مجموعه بخشیده است.
 
مقبره اصلی سردار عزیزخان مکری در رواق پایین پا مقبره سید حمزه در پارک مقبرةالشعرا تبریز قرار دارد.
انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *