صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

استفاده از تکنولوژی خارجی برای افزایش بهره‌وری

۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۰۵:۵۵:۰۱
کد خبر: ۲۵۷۰۸۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو گفت: پیش شرط ما برای همکاری‌های بین المللی انتقال تکنولوژی است و بر این اساس تمام قراردادهای خارجی صنعت آب و برق پیوست فناوری دارد.
به گزارش گروه اقتصاد ، علیرضا دائمی با تاکید بر اینکه وزارت نیرو از ایجاد سرمایه خارجی به دلیل انتقال دانش فنی،‌ رقابت‌پذیر کردن بازار و جذب سرمایه خارجی استقبال می‌کند، افزود: ما هرگز در موقعیتی قرار نمی‌گیریم که وابستگی بیش از حدی به سرمایه‌گذاری خارجی ایجاد کنیم، زیرا بنیه اصلی کشور ما سرمایه‌های داخلی است؛ باید طوری عمل کنیم تا استفاده از سرمایه خارجی به عنوان ضعف و وابستگی و نفی استقلال کشور در صنایع از جمله صنعت آب و برق منجر نشود.
 
*به تعهدات خود پایبندیم

وی با اشاره به اینکه کشور ما در ریسک سرمایه‌گذاری خارجی و انجام تعهدات خود یکی از بهترین کشورها است و تاکنون هیچگونه تخلفی نداشته است و به خوشنامی معروف است، افزود: به همین دلیل با اجرایی شدن برجام، صدها شرکت خارجی برای مشارکت در طرح‌های ایرانی حضور پیدا می‌کنند که نشان دهنده پایبندی ما به تعهدات بین‌المللی است و اگر چنین نبود بااستقبال بیش از حد انتظار شرکت‌های خارجی مواجه نمی‌شدیم.
 
* مؤلفه‌های اصلی در سرمایه‌گذاری خارجی

علیرضا دائمی در خصوص منافع سرمایه گذاری خارجی در بخش آب و برق برای دولت گفت: چند مؤلفه اصلی در سرمایه گذاری خارجی مد نظر وزارت نیرو است؛ نخستین مؤلفه آن انتقال دانش فنی است که همه منطبق بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.

وی از ایجاد رقابت در بازار جهانی به عنوان دومین مؤلفه مد نظر وزارت نیرو در سرمایه گذاری خارجی نام برد و افزود: جذب سرمایه‌های بین المللی نیز سومین مؤلفه مد نظر وزارت نیرو در سرمایه‌گذاری خارجی خواهد بود.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو با اشاره به اینکه لازم است همراه با سرمایه‌گذاری خارجی، دانش فنی را نیز وارد کنیم، افزود: به همین دلیل، تمام قراردادهای خارجی ما می‌بایست پیوست فناوری داشته باشند.
 
*استقبال از تکنولوژی نیروگاه‌های راندمان بالا

او با اشاره به اینکه دانش فنی ساخت نیروگاه‌های گازی کلاس F از دو یا سه ماه قبل آغاز شده است و ممکن است 4 سال نیز به طول بینجامد، گفت: در صنعت برق واحدهای گازی وجود دارد که با راندمان 22 درصد مشغول به‌کار هستند و باید آن‌ها را بازنشسته کنیم و به سراغ نیروگاه‌های با راندمان 60 درصد برویم و این بدان معنا است که در مدت یک یا دو سال، با پول صرفه جویی در سوخت می‌تواند تمام سرمایه را به ما باز گرداند.

دائمی با بیان این مطلب که تا زمانی که رقابت در صنعت وجود نداشته باشد مردم باید از محصولات درجه 3 با کیفیت پائین استفاده کنند، افزود: رقابت سبب رشد می‌شود و رقابت صحیح باعث خواهد شد تا کیفیت کالاها و خدمات افزایش یابد.
 
*افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور به 100 هزار مگاوات

وی با اشاره به نیاز صنعت آب و برق به سرمایه اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه بایستی ظرفیت تولید برق کشور را از 75 هزار مگاوات به 100 هزار مگاوات برسانیم و در تولید انرژی‌های نو که در حال حاضر 0.3 برق کشور از این انرژی‌ها تأمین می‌شود نیز باید افزایش ایجاد شود که لازمه آن استفاده از سرمایه‌های بیرونی است.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو با اشاره به محدودیت سرمایه گذاری داخلی گفت: منابع سرمایه گذاری داخلی محدود است و به صندوق توسعه ملی و یا بانک‌ها اختصاص دارند که از سرمایه‌های اندکی برخوردارند و باید برای طرح‌های کلان، از سرمایه‌های خارجی استفاده کرد.

وی با بیان اینکه ما از این پتانسیل برخوردارهستیم که برق مورد نیاز کشور را از انرژی خورشیدی تأمین کنیم گفت: در ایران می‌توان از پسماند و زباله و همچنین نیروگاه‌های بادی، به میزان زیادی برق تولید کرد و از نیروگاه‌های برق‌آبی هم می‌توان تا 25 هزار مگاوات استفاده برد که همه این‌ها نیازمند سرمایه‌های کلان هستند.


دائمی با اشاره به اینکه کشور ما دارای سرمایه انسانی، دانش فنی، زیرساخت، بنادر، راه و مصارف بالا است، اظهار داشت: در ایران به هر میزان برق تولید شود مورد نیاز است و مازاد آن نیز می‌تواند صادر شود و اگر سرمایه داشته باشیم این طرح‌ها سرعت می‌یابد.



وی ادامه داد: بیش از یک سال از برجام می‌گذرد و در این مدت صدها مجوز برای سرمایه گذاری‌های مشترک داخلی و خارجی صادر شده که می‌توانند نیروگاه‌های خورشیدی، بادی، زباله سوز، حرارتی و تولید پراکنده احداث کنند که مراحل کاری آن‌ها در حال طی شدن است.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر نیرو اضافه کرد: ایجاد شعب بانک‌های خارجی در کشور می‌تواند انتقال و ورود و خروج منابع مالی را تحت نظارت داشته باشد و در بحث سرمایه گذاری خارجی نیز بسیار مؤثر است.
 
*70 طرح بزرگ در 40 کشور جهان در حال اجرا داریم

وی با اشاره به اینکه درزمان تحریم توانسته‌ایم ضمن برطرف کردن مشکلات آب و برق داخلی، در بازار برق بین‌المللی حضور داشته باشیم، افزود: در همین شرایط 70 طرح بزرگ در 40 کشور جهان در حال اجرا داریم و از دانش فنی ساخت سد، نیروگاه‌های برق‌آبی، نیروگاه‌های گازی در حال اجرا و حتی تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب در کشور که بومی شده‌اند نیز برخوردار هستیم.

علیرضا دائمی با اشاره به احداث نیروگاه "سنگ توده 2" در تاجیکستان که از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های آبی منطقه است، گفت: همچنین احداث سد و نیروگاه خداآفرین که با مشارکت خارجی توسط متخصصان ایرانی ساخته شده است از نقاط عطف این صنعت به شمار می‌رود.

وی یادآورشد: در زمان حاضر بخشی از برق ترکیه، عراق، سوریه، افغانستان، پاکستان و کشورهای شمالی توسط ایران تأمین می‌شود.
 
*فعالیت موثر در بازارهای منطقه

او با اشاره به اینکه دوره جدید ریاست جمهوری در آمریکا تاثیری در روند کنونی صنعت آب و برق نخواهد داشت، افزود: ایران در بازار 400 میلیون نفری منطقه نقش محوری دارد و می‌تواند بخش عمده‌ای از نیاز منطقه را تأمین کند؛ در زمان تحریم‌ها نیز توانستیم بسیاری از مشکلات را از سر راه برداریم و به خودکفایی برسیم.

وی ادامه داد: در مسیری که حرکت می‌کنیم ممکن است عده ای از کشورها نیز با ما همراه شوند، بنابراین امریکا باید محاسبه کند که می‌خواهد در بازار ایران نقش داشته باشد یا خیر؟

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو با اشاره به اینکه در زمان حاضر یک میلیارد و 600 میلیون نفر از مردم جهان به آب بهداشتی دسترسی ندارند که نتیجه آن مرگ و میر کودکان جهان به علت عدم دسترسی به منابع آب سالم است، افزود: طبق آمار سازمان ملل، بخش زیادی از مردم جهان به برق نیز دسترسی ندارند و ما تلاش می کنیم به جز کشور خودمان، در بازسازی صنعت آب و برق کشورهایی همچون افغانستان، سوریه و عراق نیز حضور فعال داشته باشیم.
 
* بلوغ صنعتی ایران در صنعت آب و برق

وی در ادامه با اشاره به نقش مهم وزارت نیرو در کشورهای آسیای میانه گفت: ما در کشورهای آسیای میانه می‌توانیم فعال‌تر از گذشته باشیم و شرایط ما با تغییر یک فرد یا یک تفکر تغییر نمی‌کند؛ زیرا ایران به بلوغ صنعتی در صنعت آب و برق رسیده است.

علیرضا دائمی در ادامه افزود: استقبال ما از سرمایه گذاری و تکنولوژی خارجی بیشتر برای افزایش بهره‌وری است نه از روی محدودیت‌هایی که می‌تواند به ما آسیب برساند، بنابراین دیگران باید در تصمیمات خود محتاط باشند تا چنین فرصتی را از دست ندهند.

وی افزود: ما آمادگی داریم با تجهیزات ساخت داخل با کیفیت بالا در بازارهای رقابتی جهان حضور پیدا کنیم و حضور تفکر جدید در آمریکا، بیشتر باید باعث نگرانی اتحادیه اروپا و امریکا باشد؛ زیرا با اتخاذ سیاست‌های غلط می‌تواند امتیازات بزرگی را از دست بدهد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *